Toby Hitchcock - Mercury’s Down

Mercury’s Down

· Udkom

Type:Album
Genre:Melodisk Metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"Mercury's Down" er første soloalbum fra den amerikanske sanger Toby Hitchcock, der normalt slår sine folder i rockbandet Pride of Lions.

Stilen på "Mercury's Down" kan måske bedst beskrives som melodisk metal med masser af AOR over sig - eller måske som AOR med masser af melodisk metal over sig - alt efter ens temperament. Hvor mange numre nok mest falder under AOR hard rock-paraplyen, så vil jeg vove at påstå, at sange som 'Tear Down the Barricades', 'A Different Drum' og 'Mercury's Down' har så mange metal-elementer is sig, at de kan klassificeres som melodisk metal.

Og melodi er noget, der kendetegner denne meget vellykkede plade. Stort set alle numrene fokuserer på fængende vokalmelodier - men bare rolig, vi taler ikke lam Lady GaGa-musik. "Mercury's Down" er sofistikeret og fængende rockmusik, der er sat sammen af dygtige musikere. Og noget af det, jeg bedst kan lide, er at musikken både rocker hårdt og samtidigt er fantastisk opløftende.

Ved første dennemlytning kan der ikke herske nogen tvivl om, at Toby Hitchcock er en fantastisk sanger med masser of talen, og som mestrer mange sangteknikker. Lige så imponerende er det dog, at det kun er een mand, der har indspillet alle instrumentationen, nemlig producer og multi-insturmentalist Erik Martensson.

"Mercury's Down" anbefales til fans af AOR og melodisk rock/metal, og alle dem, der holder af melodisk og fængende musik generelt.

Tilføj kommentar