Throne Of Katarsis - The Three Transcendental Keys

The Three Transcendental Keys

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:3

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Throne of Katarsis: The three transcendental Keys

Alt ondt skal komme fra Norden. I hvert fald ifølge visse black metal "puritanere", hvilket til disses forsvar også må siges at være et fremtrædende karaktertræk hos mange nordiske – dvs svenske og norske- bands.

Throne of Katarsis norske ophav og nattetidsfremkaldende lydunivers placerer dem solidt under monikeren "Norsk black metal", en affiliation som bandet med rette stadfæster med deres formfuldente udførelse af denne højt agtede/hypede genre.

Man kan ved første øjekast på denne udgivelse, navnlig "The three Transcendental Keys", fornemme hvilken boldgade bandet bevæger sig i og det kan med det samme afsløres at det ikke har noget med fortovscafeer, skovmandsskjorter eller diskussioner om eklektisk musiksmag at gøre.

Throne of Katarsis tilskriver sig "The codex necro", ikke at forveksle med Anaal Nathrakh, men med den traditionelle, esoteriske, minimalistiske stil som horder af bands disse dage er eksponent for ( i evig kamp med de skovmandsskjortebærende og corpse paint/læder fornægtende masser).

Lyden er grim, i både den danske og engelske forstand, titlerne er simple og obskure: The Three Transcendental Keys 1-3, lydbilledet minimalistisk men dog veludført med få velvalgte tremolo akkorder per sang (der er tre), der endvidere strækker sig fra 9 til 20 minutter. Det er næsten omsonst at forsøge at beskrive hvilke følelser musikken fremkalder i én, da de alle er velkendte (Nat, mørke, desperation, det ukendte ildevarslende osv osv osv)men med stor gennemslagskraft på trods af denne trivialitet

Trommerne er, som traditionen foreskriver det, begravet seks alen under guitarerne med det trofaste sprinklerbeat kørende det meste af tiden, der mest af alt lyder som en fortvivlet person der desperarat forsøger at kæmpe sig ud af den kiste hvori dennes for tidlige død uundgåeligt vil indtræffe.

Throne of Katarsis er et produkt af et yderst homogent, men kvalitetsmæssigt højt, marked af black metal i norden, som eksempelvis Flagellant, Mortuus og Vemod, der ikke bærer et udpræget særpræg med sig, men hvis lyd alligevel er kærkommen uanset hvor mange gang man lægger øre til det.

Trackliste 1.The First Transcendental Key: Of Rituals (and Astral Spells)11:22 2.The Second Transcendental Key: Beyond the Specters 15:28 3.The Third Transcendental Key: In Timeless Aspects 20:25