Sylosis - Dormant Heart

Dormant Heart

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Melodisk Death Metal
Spilletid:59.10
Antal numre:12

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Mere af det gode; mindre af det knap så gode - lader til, at være mantraet på det 4. fuldlængde studiealbum begået af den britiske thrash kvartet Sylosis.

Opturen, nedturen og opturen.

Det forgange album Monolith nød, i 2012, en vis kommerciel succes. Dette manifesterede sig blandt andet i en 24. plads på Billboards Hard Rock Chart. Med afsæt i den formel, der grundlagde denne succes er Dormant Heart skabt.

Sylosis gennemlevede et biluheld i 2013 i forbindelse med deres tour. En erfaring, der uden tvivl har dannet grundlag for den evolution, de har gennemlevet. Uomtvisteligt er det i hvert fald, at Sylosis er vokset.

Sylosis var grundet omtalte biluheld nød til, at afbryde deres tour. De havde dermed udsigt til at lide et stort økonomisk tab. Tabet blev dog afværget grundet en skare yderst dedikerede fans. Et stort cadeau til både Sylosis og fanskare.

Musik med sjæl.

De to første musikvideoer – Mercy og Leech, er meget symptomatiske for hvad Dormant Heart i øvrigt byder på. Musikken inderholder passager drevet af et groovy riff, tunge break downs, heftig uptempo thrash – og elementer af symfoniske lytteflader.

Der udover har produktionen fået et mere fyldigt lydbillede – der er lagt mere vægt på tyngden i trommer og bas. Guitarerne fremstår markante, skarpe og med en tilpas hidsig klang. Begge dele meget klædeligt.

Sanger og guitarist Josh Middleton bestrider efter undertegnedes mening den knap så gutterale growl rigtig fint. Vokalen virker klart bedst, når ikke der forsøges med for megen skønsang. Dette betyder også, at nummeret Quietscent falder udenfor min smag og forbliver en lidt ligegyldig parentes. Fint at ”det knap så gode” er konsolideret i et enkelt nummer, som frit kan vælges til eller fra.

Til gengæld er der så meget ”mere af det gode” på Dormant Heart. Der er masser af nerve, masser af melodi, masser af tyngde og ikke mindst masser af sjæl.

Evolutionens sejr.

Dormant Heart må betragtes som en naturlig evolution af et meget talentfuldt band. Dormat Heart tåler mange gennemlytninger og lader til at vokse ved hver gennemlytning – et fremragende album.

Tracklist

 1. Where The Wolves Come To Die
 2. Victims amd Pawns
 3. Dormant Heart
 4. To Build A Tomb
 5. Overthrown
 6. Leech
 7. Servitude
 8. Indoctrinated
 9. Harm
 10. Mercy
 11. Callous Souls
 12. Quiescent