Sun Caged - The Lotus Effect

The Lotus Effect

· Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Spilletid:71.59
Antal numre:14

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"The Lotus Effect" er album nummer tre fra det hollandske band Sun Caged, som byder på progressiv metal med både moderne og mere klassiske elementer.

Som hører sig til i progressiv metal, er der masser af genre-blandinger på dette album, der indeholder alt fra blastbeats over balladeomkvæd og tung groove-guitar til slap-bas og båndløs bas samt enkelte fusionsjazzagtige og neoklassiske elementer. For eksempel starter det første nummer "Seamripper (& the Blanket Statement)" (efter nogle underlige boblelyde) med brutal blastbeating, kombineret med mere groovy og melodiske stykker, og der er noget fed slap bas i "Tip-Toe the Fault-Line" og "Shades of Hades", mens "Ashes to Ear" byder på nogle mere klassiske progressiv metal figurer med skæve rytmer og tydelige keyboards og et mere melodisk væsen. Et nummer som "Lotus" er ganske vist melodisk, men har også en mørk og melankolsk atmosfære, som kombineres med episk mellemøstlig stemning og musikalske figurer, hvor "Ashtamangala the 8 Auspicious Symbols" er en endnu mere episk 20 minutters sag (delt op i syv dele) med masser af finurligheder.

Vokalen er klar og tydelig og har en meget melodisk kvalitet samt en nærmest spæd tekstur, der står i interessant kontrast til de ellers tunge og nedstemte guitarer. Musikerne er naturligvis dygtige, og der bydes på imponerende performance på alle instrumenter, og fans af guitarvirtuoso-spil kan se frem til nogle blærede soloer.

Denne udgivelse er med al sin variation og musikalske mangfoldighed guf for fans af progressiv metal.