Sonic Moon - Usually I Don’t Care for Flowers

Usually I Don’t Care for Flowers

Udkom

Type:EP
Genre:Stoner Rock
Antal numre:5

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Et band i udvikling

For den opmærksomme læser vil navnet Sonic Moon måske virke bekendt. Det aarhusianske stonerband var nemlig en tur gennem Detektoren i 2018 – dengang med sin nydelige debut-ep, In Orbit. Siden da har kvintetten udviklet sin lyd, spillet en mængde koncerter og færdiggjort sin anden ep, Usually I Don’t Care for Flowers. Debuten fik fine ord med på vejen – blandt andet på grund af sin melankolske stemning og Oliver Lyngkildes flotte vokal – og nu er det store spørgsmål selvfølgelig, om Usually I Don’t Care for Flowers kan følge trop.

Stemningsfuld stoner

Det korte svar må være et beskedent ja; med Usually I Don’t Care for Flowers viser Sonic Moon, at de stadig kan skrive stemningsfulde sange og kreere en vellydende, sammenhængende ep. Kvintetten har dog bevæget sig væk fra debutens grunge-prægede udtryk og i stedet satset på stenet rockmusik med elementer fra den psykedeliske sfære. Dette har resulteret i en langsommere, mere ensartet og dyster plade. De aarhusianske herrer har ikke gjort et kvantespring fra deres debut til nu, men Usually I Don’t Care for Flowers er – ifølge undertegnede – helt på niveau med sin forgænger. Håndværket er i orden, og kvaliteten holder.

Ep’en skydes i gang med det måske stærkeste nummer, ”All Things Evergreen”. Efter en lang og småkedelig intro brager fuzzguitaren af sted, tempoet er relativt højt, og forsanger Lyngkilde åbner sin mund. Vokalen er tilpas rusten, ekkoeffekterne giver en syret stemning, og i det hele taget vinder Sonic Moon mange point på Lyngkildes flotte præstation. Guitarriffet er ligeledes ganske fængende, og omkvædet sidder lige i skabet. På ”Keep Bleeding” går der for alvor stoner i den, og tempoet skrues selvfølgelig i bund. Den repetitive basgang og diffuse guitarlarm skaber en fed atmosfære, og igen imponerer Lyngkilde. Nummeret er måske ikke så fængende som det forrige, men det er hamrende stemningsfuldt og effektivt.

Desværre går det hele en smule i tomgang, når vi rammer ”Epitaph” og ”Vultures Beak”. De to numre minder om hinanden, og ingen af dem er voldsomt spændende. Særligt går det skævt på ”Epitaph”, der virker energiforladt og desværre bliver en kedelig affære. Heldigvis slutter Sonic Moon af med det iørefaldende titelnummer ”Usually I Don’t Care for Flowers”. Denne skæring har et dramatisk islæt, og der bygges fint op til omkvædet, hvor både vokal og guitar indtager en insisterende rolle.

Sonic Moon har begået en flot og vellydende ep, der dog efterlader en smule plads til forbedringer. Med tre-fire år på bagen forventes det ikke, at bandet disker op med en klassiker, så denne anmelder er ganske tilfreds – og det vil du sikkert også være. Giv ep’en et lyt!

Tracklist

  1. All Things Evergreen
  2. Keep Bleeding
  3. Epitaph
  4. Vultures Beak
  5. Usually I Don’t Care for Flowers

Tilføj kommentar