Sectu - Inundate

Inundate

/ Sound Pollution · Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Prog metal
Spilletid:32.57
Antal numre:8

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Sectu er et dødsmetalband fra Stockholm, og straks tænker man melodød.

Men, nej, Sectu er ikke et melodødband, og de har stort set intet tilfælles med deres Göteborg-baserede landsmænd.

Derimod byder Sectu på dette deres debutalbum på teknisk og semi-progressiv dødsmetal med masser af finurligheder i form af skift, skæve riffs og jazzede akkorder. Dette betyder dog ikke, at der ikke er tale om brutal musik, da der også er blastbeats og mere agressiv riffage, og desuden er der en god indsprøjtning thrash metal-energi, som skaber en slags balance mellem det tekniske og det energiske. Sectu forstår sig også på at skrue deres numre sammen, så de afveksler fint mellem hurtige og agressive stykker og mere tunge, og endog lidt groovy, stykker.

Vokalen er old school growling hele vejen igennem, og, selvom det er forfriskende i denne deathcore-tid, så kunne det måske have været en fordel med en mere afvekslende vokal. Men bortset fra det, og fra "Ceremonial March" (som virker lidt som en filler og spild af lytterens tid), så hører "Inundate" til blandt toppen af prog/tech dødsmetal-udgivelser i dette år.

"Inundate" er en meget stærk debut og byder på teknisk og veludført dødsmetal med enkelte thrash metal elementer - guf for fans af Atheist, Obscura, Neuraxis, Nocturnus og Death.

Tilføj kommentar