Scorpion Child - Polygon Of Eyes

Polygon Of Eyes

· Udkom

Type:EP
Genre:Hard rock
Antal numre:1

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

De kan noget i Austin, Texas

Udover at være en demokratisk oase på et ellers republikanerplettet landkort i Texas, er byen Austin også et kreativt mekka for diverse kunstnere. Gennem tiderne har musikere lige fra Janis Joplin og Willie Nelson, over den legendariske bluesguitarist Stevie Ray Vaughn til metalbandet The Sword, samt utallige andre, skudt deres karrierer i gang i den texanske by. Nu er der endnu et band at holde øje med; Scorpion Child!

Med singlen "Polygon of Eyes", som er forløber for bandets kommende full-length debut, får de fem gutter i Scorpion Child på medrivende facon krænget sig ind i ørerne på lyttere, der er til blueset støjrock. Der er nostalgiske og tykke paralleller tilbage til Black Sabbath og Lynyrd Skynyrd lige fra start. Med det åbnende riff er det nemlig meget tydeligt, at disse to bands hører til blandt bandets helt store inspirationer.Efterhånden som nummeret skrider frem, bliver man mere og mere grebet af den super fede melodi. Sanger Aryn Jonathan Black lyder som en ung Robert Plant, og på ægte rock 'n' roll-manér synges der over det klassiske "lev stærkt, dø ung (og i øvrigt kan I rende os)"-tema. Inden man har hørt nummeret til ende, er første linie i omkvædet, "I live on the mountain and dream of the open sky", noget der skal fjernes ved et kirurgisk indgreb, hvis det skal ud af ens indre øre igen. Det her nummer er bare den fødte ørehænger. Svinefedt!

Bandet spiller med et så overbevisende drive, at man kun kan tage hatten af for dem og slå håret ud og gå amok. Og så prøver de endda ikke, at være noget de ikke er. De ER bare rock 'n' roll...! Så er du til Wolfmother og andre bands af samme støbning, så tjek lige Scorpion Child. Bliver resten af det kommende album ligeså godt som dette nummer, så bliver undertegnede den første i verdenshistorien til at slide mp3-filer i stykker. Puha, det er godt!

Polygon of Eyes - Endelig et ægte rock 'n' roll-orkester, der ikke behøver at lave en video fyldt med nøgne damer og motorcykler for at være fede.