Rhapsody of Fire spiller koncert i Gimle, Roskilde .
Rhapsody of Fire - From Chaos To Eternity

From Chaos To Eternity

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Symphonic Power Metal
Spilletid:57.12
Antal numre:9

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 2 stemmer.

"From Chaos To Eternity" er "Rhapsody Of Fires" nye cd, som udkommer den 17. Juni 2011. Første track "Ad Infinitum" sætter virkelig stemning for pladen! Da jeg satte pladen på første gang og hørte intro nummeret, fik jeg en vild fornemmelse i kroppen.

Jeg blev lige så grebet af stemning, som jeg gjorde, da jeg første gang hørte Orson Welles radiodrama af "The War of the Worlds", som da den blev sendt (30. Oktober 1938), fik folk i gaderne til at gå i panik, fordi det simpelthen lød så realistisk.

Det er en fed Power-Metal plade. Der er alle de elementer, som skal være i god Power-Metal. Melodiske riff, der har fart på, men ikke så meget fart på at det bliver "teknisk" at høre på. Masser af kor, som giver en episk fornemmelse i numrene, som underbygger stemningen af fantasy, sagaer og mytologi.

Vokalen minder mig om James LaBrie (Dream Theather). Man hører de samme kvaliteter ved vibrato i vokalen og de lækre højre "skrig"

I sangen "Anima Perduta" (De fortabte sjæle på dansk) går tempoet ned, og bliver en virkelig stærk sang. Jeg kan desværre ikke Italiensk, så jeg har ikke rigtig mulighed for at forstå teksten, men stemningen af musikken giver et kraftigt "klage" billede, som virkelig passer sammen med titlen.

I "Aeons of Raging Darkness" kommer der lige en dråbe "Black-Metal" vokal i nummeret, og det er en fantastisk fed kombination! Dette nummer virker rigtig godt, og det virker utroligt gennemtænkt. Elementerne spiller rigtig godt sammen.

I det sidste nummer "Heroes of the Waterfalls' Kingdom", som vare 19:32 min., er en et langt nummer, som er "delt" op i 5.

I. "Lo Spirito della Foresta" (Ånderne af skoven) II. "Realm of Sacred Waterfalls" III. "Thanor's Awakening" IV. "Northern Skies Enflamed" V. "The Splendour of Angels' Glory (A Final Revelation)"

Dette er den perfekt afslutning på pladen. Personen, der speaker på intro nummeret, speaker også i lidt i sangen(e), og det er virkelig fedt! Jeg er helt væk og forsvinder i den fantasiverden, som Rhapsody Of Fire formår at skabe med denne plade!

Dette er den bedste plade, som jeg har anmeldt for HeavyMetal.dk og den får helt klar 10/10 !

Kommentarer (1)

hellcock

Indlæg: 189

ROF bruget generelt alt for

ROF bruget generelt alt for narration på deres tracks, ikke mindst de lange"

hellcock gav Rhapsody of Fire - From Chaos To Eternity 7/10.