The Prophecy - Into The Light

Into The Light

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Doom metal, Prog metal
Spilletid:57:37
Antal numre:8

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Matt Lawson - Vokal Greg O'Shea - Guitar Gavin Parkinson - Bass John Bennett - Trommer Steph Boyle – Cello

The Prophecy spiller en blanding af doom og death metal. De kommer fra England og udgav deres første demo tilbage i '01. Derefter er det blevet til ydereligerer en demo og tre full-lenght albums. Dette er fjerde udspil og mit første møde med de engelske drenge.

Doom delen fylde utrolig meget på albummet og det er med til at skabe den klassiske dystre, dybe og melankolske stemning, som Matt Lawson er med til at støtte op om med sin triste og sørgmodige stemme.

Numre som Echoes og Hope er ren doom og dem er The Prophecy faktisk sluppet rigtig godt fra. Vil især fremhæve "Echoes", som minder mig en smule om Draconian. Tempoet er helt i bund hvor trommerne kører en simpel men fængende rytme. De skaber et dystert flow igennem hele nummeret. Guitar delen er også med til at sætte sit præg og er med til at skabe en mystisk og fængende stemning. På dette nummer følger jeg virkelig Matt Lawson får brugt sin stemme som den skal. Han har ingen prangende og voldsom vokal, men han virker derimod meget glædeløs, tungsindig og til tider ligefrem dybt depressiv hvilket blot underbygger nummeret perfekt.

Ser jeg på Into The Light som en helhed, så sidder jeg med en følelse af at jeg mangler noget. Sad under gennemlytningen tit med en følelse af, at her kunne de godt smide mere death ind over. Doom delen styrer albummet, hvilket er synd for death delen trækker skiven op på højere niveau.

Hvis man er til doom, så er skiven skam over gennemsnittet men man skal ikke købe skiven for deathdelen. Så bliver man skuffet!

Derfor må jeg kreditere med 6/10 kranier.

Tilføj kommentar