Powerwolf - Preachers of the Night

Preachers of the Night

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Heavy Metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9,5/10 baseret på 2 stemmer.

Ærke-power metal med et okkult twist

Mørke temaer, både musisk og lyrisk. De bruger corpse paint, selv om de er et power metal band. De lader sig inspirere af rumænske varulve- og vampyrlegender. Der kan kun være tale om tyske Powerwolf. De blev dannet i 2003, og har siden da været ganske aktive. Vi er nu på femte album, "Preachers Of The Night",og de skuffer ikke.

Albummet starter ud med singlen "Amen & Attack", som er et meget solidt nummer. Vokalen er stærk og let forståeligt. Musikken er nem at følge med i, men man er samtidig godt underholdt. Nummeret indeholder også en ganske god guitarsolo lige efter bogen, som heller ikke er til at klage over. Næste nummer er mere kliché-agtigt. Du finder det heftige tempo, de hurtige trommer, og den stærke stemme, som er meget typisk for power metal, hvilket også er det der udmærker Powerwolf: De kan deres fag til perfektion. Her finder man også en power-metal-guitarsolo når det er bedst. Vokalen giver den også gas. Han kommer op i de rigtig høje toner uden besvær, og demonstrerer en kraft der beviser en god forsanger. På tredje nummer demonstrerer trommerne hvad de kan, hvilket ikke er så lidt. Sangen er i midt-tempo, og har et rimelig roligt omkvæd. Igen er det meget kliché-agtig power metal, men rigtig veludført. Sådan fortsætter albummet. Vi oplever midt-tempo power metal med en god råstyrke, som på "Sacred And Wild", og det helt stille, og måske lidt småkedelige, som på "Kreutzfeuer". Efter den pause kommer de hurtige sange igen fra "Cardinal Sin" og "In The Name Of God (Deus Vult)", hvor vi så er nede i det langsomme igen på "Last Of The Living Dead". Noget af det mest imponerende ved albummet er vokalen. Han syngen rigtig kraftigt, og bevæger sig også fra det helt dybe til de rigtig høje toner. Det fornemmes bedst på de små introer, som alle numre har. Nogle af sangene har også en lille episk følelse, såsom på "Lust For Blood" og "Extatum Et Oratum", mens riffsne generelt er episke. Det sidste nummer i rækken er "Last Of The Living Dead". Vi er igen ovre i det langsomme, men velspillede. Sangen er rimelig kort, og virker bedre som en afrunder end en egentlig sang. Sangen indeholder også en guitarsolo, som ikke er særlig hurtig, men ganske fint spillet.

Powerwolf ved hvad de laver, ingen tvivl om det. Fra første til sidste nummer holder de sig pænt inden for power metal genren, med et herligt lille okkult twist. Guitarsoloerne og riffsne er rigtig godt spillet, og bidrager godt til den samlede effekt. Power metal fans af enhver art vil med sikkerhed kunne nyde Preachers Of The Night, og så er den samtidig et rigtig godt vindue ind i genren.

Trackliste 1. Amen & Attack 2. Secrets Of The Sacristy 3. Coleus Sanctus 4. Sacred & Wild 5. Kreuzfeuer 6. Cardinal Sin 7. In The Name Of God (Deus Vult) 8. Nochnoi Dozor 9. Lust For Blood 10. Extatum Et Oratum 11. Last Of The Living Dead

Amen & Attack er albummets single og et af de bedste numre.