Magtesløs - Starry-Eyed Truth

Starry-Eyed Truth

Udkom

Type:Album
Genre:Metalcore
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Magtesløs er et dansk metalcore band (deres stil er den lidt tungere og lidt mere 'nøgen' til sammenligning med f.eks. Killswitch Engage, Rise to Remain og de mange deathcore bands, der hærger scenen for tiden - og Magtesløs har måske mere tilfælles med The Psyke Project), og "Starry-Eyed Truth" er bandets debutalbum.

Jeg har ikke noget imod metalcore som sådan, men lige den stil, som Magtesløs repræsenterer, har aldrig rigtigt fænget mig. Men, hvis jeg ignorerer mine personlige præferencer, kan jeg sagtens høre, at der foregår noget interessant i deres musik.

Bandet har emfase på det tunge, og der er da masser af tunge metalcore breakdowns på dette album. Desuden gør Magtesløs, selvom der ikke er så meget fokus på melodi, alligevel brug af riffs med usædvanlige akkorder og indbyggede harmonier, der giver en følelse af melodi, som dog er lidt skæv og ubehagelig - og det er et træk, jeg godt kan lide ved Magtesløs, og jeg håber, de bliver ved med at udforske dette aspekt af deres musik.

En af de ting, jeg godt kan lide er, at bandet lader til at trække en del på 90erne alternative rock og alternative metal, hvilket specielt kommer frem i "Chocolate Covered Marcipan Bar pt. 2" og "Unrealistic Reality", der sammen med den lidt mere thrashede "Lack of Conclusions" hører til mine yndlingsnumre fra denne skive ("Lack of Consciousness" er faktisk næsten genial).

Jeg synes også, at Magtesløs forstår at gøre god brug af groove, og mange af deres tunge stykker er ikke bare tunge, men også så groovy, at man ikke kan lade være med at sidde og rocke med.

I det store hele byder Magtesløs på tung, men også på mange måder interessant metalcore. Og, selvom det ikke er min stil, så kan selv jeg se (høre), at de har fat i noget specielt, så, hvis de spiller deres kort rigtigt, så kan de blive et større navn inden for metalcore-scenen.

Er du til metalcore, så støt den danske scene og køb dette album.

Tilføj kommentar