Horseback & Locrian - New Dominions

New Dominions

· Udkom

Type:Album
Antal numre:5

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Drone til den tålmodige.

Tag to førende bands i den mere eksperimenterende ende af drone-sludge-doom-universet og udgiv musik fra dem på én udgivelse, og hvad får man? Man får New Dominions, som er en split-release, der indeholder to numre fra ingen ringere end Locrian og to numre plus et remix fra eksperimentalisterne i Horseback.

Musikken er utroligt introvert, og både Locrian og Horseback trækker i høj grad på det atmosfæriske i drone-rock genren. Således er der specielt i Horsebacks materiale tale om musik, der er på grænsen til soundscape med komplekse lag af lyde, effekter og dronende toner lagt over hinanden, mens Locrians to bidrag er mere minimalistiske, men også meget mørkere og mere metalliske. Faktisk virker Horsebacks bidrag nærmest varme og indbydende i forhold til Locrians golde materiale. For eksempel består "Our Epitaph" af to grundtoner og et tungt trommebeat med diverse effekter lagt oveni, mens "In the Absence of Light" bygger på en tung forvrænget bas, som hjælpes på vej enkelte kor-effekter og andre atmosfæriske elementer.

Drone-rock er jo nok bedst beskrevet som en avant-garde, minimalistisk slags post-rock, og den slags er ikke for alle og enhver. Dette gælder også New Dominions. Dette er på grænsen af, hvad mange vil opfatte som musik, og, til trods for den mørske stemning i Locrians bidrag, så tror jeg, der endog er mange metalhoveder, der ikke gider høre på denne udgivelse.

Men har man tålmodigheden, og er man til mørk og atmosfærisk drone-musik med metalliske elementer, så er specielt de to Locrian-numre værd at investere i skiven for.

Tracklist

  1. The Gift (Horseback)
  2. Our Epitaph (Locrian)
  3. Oblivion Eaters (Horseback)
  4. In the Absence of Light (Locrian)
  5. The Gift - James Plotkin Remix (Horseback)

Kommentarer (4)

Agent_Egern

Agent_Egern

Tidligere anmelder

Indlæg: 87

Det lyder som noget jeg skal

Det lyder som noget jeg skal have taget et kig på.

Time Signature

Time Signature

Tidligere anmelder

Indlæg: 65

Fik du hørt skiven, Egern?

Fik du hørt skiven, Egern?

Agent_Egern

Agent_Egern

Tidligere anmelder

Indlæg: 87

Ja! Jeg er faktisk endt med

Ja! Jeg er faktisk endt med at købe den.

Time Signature

Time Signature

Tidligere anmelder

Indlæg: 65

Nice :-)

Nice :-)

Tilføj kommentar