Grusom - Grusom II

Grusom II

· Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Psychedelic Rock
Antal numre:7

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Grusom - måske ikke alligevel så farlige?

Grusom kan virke som et spøjst navn at vælge til et band, hvor syrerocken smelter væggene, og Nicolaj Juls stemme kan smelte selv den hårdeste metaltøs' hjerte. Alligevel er drengene fra Svendborg endt med Grusom, og det virker for dem. De er alle som en venlige væsner, der sikkert ikke kunne gøre en kat fortræd, men bare bruger musikken som afløb for en masse tanker og underlige samtaler. Fra dem er vi nu nået til andet udspil, en opfølger til et meget anmelderrost album GRUSOM, og der er tale om et album, som mange har set frem til.

Gode ting kan også komme i små pakker

Syv numre får vi serveret i denne omgang. Det er måske ikke meget, men til gengæld er der kvalitet hele vejen igennem. Stemmen fra Nicolaj Jul bliver noget så smukt akkompagneret af Peter Pørtner på orgel, og netop denne sammensmeltning sender os ud på en episk rejse mod tider, hvor alt måske var lidt lettere, og hvor vi ikke skulle forholde os til meget mere end musikken, der flød gennem kroppen.

På den første plade var alle numre på engelsk, men denne gang får vi lov at høre, hvordan fynsk metal kan lyde på modersmålet. Der er ikke nødvendigvis tale om en ballade, men der er klart tale om noget unikt, for ja, Nicolaj kan synge på engelsk, men han kan så sandelig også brage igennem på dansk. Der kunne man godt ønske sig noget mere på dansk, noget mere fejring af det lokale og måske endda ønske, at der bliver sunget mere på dansk. Det ville de sagtens kunne bære.

Når vi snakker produktionen, er vi igen hos Jacob Bredahl hos Dead Rat Studios i Aarhus, og der kan man tale om kvalitet. Ja, vi har kun syv numre, men de står alle sammen snorlige, og alle instrumenter er sammensat til den højeste kvalitet, og jeg synes helt klart, at man kan høre overgangen fra GRUSOM til Grusom II. Der fortælles en god historie, og der bygges fænomenalt videre fra første album, og som læser kan du godt glæde dig som et lille barn.

Er der så overhovedet noget dårligt at sige?

Jeg har snart hørt det nye album en del gange, og jeg har meget svært ved at finde noget, hvor jeg tænker: ”Her kunne de godt lave noget om”. Jeg synes, at denne skive er så gennemført fænomenal, at jeg ikke kan sige noget negativt om den. Skiven kan høres igen og igen, og den er samtidig ikke så lang, at man ikke lægger mærke til hele pakken, som tit kan være et problem med en skive på 13-14 numre, hvor der ofte kan forekomme anonyme numre. Det synes jeg ikke sker på Grusom II, alle sangene har hver sin plads og passer sammen.

Med det sagt så ender jeg på samfulde ti kranier. Jeg kan kun se dette band blive noget kæmpe stort inden for metalscenen, især fordi de placerer sig i en så unik genre, som de gør. Jeg glæder mig allerede til at opleve dem på Forbrændingen til oktober.

Tracklist

  1. Beyond This Land
  2. Peace of Mind
  3. Skeletons
  4. Vågn Op
  5. Embers
  6. Dead End Valley
  7. Cursed From Birth

Kommentarer (1)

Ibrahim van Brochorst

GRUSOM

Det er jo ikke Heavy, -det er noget Emo.