Griftegård - Solemn. Sacred.Severe

Solemn. Sacred.Severe

· Udkom

Type:Album
Genre:Doom metal
Spilletid:46.24
Antal numre:6

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 8,5/10 baseret på 2 stemmer.

Præmissen for doom metal er naturligvis de slæbende dommedags riffs, men den ofte ensidige fokus på dette tilfører dog sjældent tiltrængt dynamik - især når man insisterer på at arbejde med numre, der tikker ind på den anden side af syv-otte minutter. Dette gør sig til dels også gældende for Griftegård, som dog på "Solemn.Sacred.Severe" også beviser at der bestemt kan komme interessante albums fra genren, til trods for at genrens A-B-C følges meget stringent.

Griftegård minder en smule om Memento Mori, skønt Griftegård ganske vist befinder nogle BPM under førnævnte, når vi snakker generelt tempo i sangene. Og som det gør sig gældende hos Memento Mori er det især en stærk vokalist der gør "Solemn.Sacred.Severe" lytteværdig. I Griftegård har man således allieret sig med kompetent sanger, der kan håndtere ren sang og levere memorable melodier, i stedet for den sædvanlige brøl-abe.

Mærkværdigvis er det albummets længste nummer, "Punishment & Ordeal", der skiller sig ud og det er specielt i kraft af stærke vokalmelodier og en overbevisende vokal-præsentation. Overordnet er "Solemn.Sacred.Severe" da også et solidt og gennemført album med rigtig gode momenter, uden dog at være skelsættende inden for doom-genren.

Tracklist

  1. Charles Taze Russell (9:29)
  2. The Mire (7:17)
  3. Drunk With Wormwood (5:46)
  4. Punishment & Ordeal (11:38)
  5. I Refuse These Ashes (7:32)
  6. Noah's Hands (4:39)

Kommentarer (6)

Asmodeus

Ok helt ærligt, dette er det

Ok helt ærligt, dette er det bedste doom album i 2009. Synes på ingen måde denne anmeldelse er god. Der er ikke lagt vægt på dene scene griftegård stammer fra og det generelle tema.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

har ikke hørt hele skiven,

har ikke hørt hele skiven, men hans vokal virker ikke gennemført... næææ du det fedeste doom udspil i 2009 er stadigvæk Isole - Silent Ruins...

Asmodeus

Det er også habilt og

Det er også habilt og skudsikkert med isole. Jeg fornemmer dog slet ikke den samme ortodokse religiøse følelse som griftegård bærer præg af. Well, generelt autentisk med mere nerve end isole. Anyway jeg sidder virkeligt og tænker dette er på højde med Warning - watching from a distance. Alt sammen heldigvis overset af den den kommercielle doom pap scene bestående af kærligheds musik.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

nej intet ortodokse religiøse

nej intet ortodokse religiøse følelse over Isole.. det er ren og skær SORROW!!!

Asmodeus

Savner flere episke doom

Savner flere episke doom bands som handler om andet end at have det nedtur. Og griftegård formår dette til punkt og prikke.. ligesom CANDLEMASS også formår det. isole det dog ikke pinligt kærligheds agtige i teksterne heldigvis. Check i øvrigt Warning ud.

Agent_Egern

Agent_Egern

Tidligere anmelder

Indlæg: 87

Jeg synes at konceptet her

Jeg synes at konceptet her virker meget gennemarbejdet, men må give Witchstar ret i at vokalen virker en kende utilstrækkelig. Overall virker det dog helt klart som et album der er værd at smide penge i.

Agent_Egern gav Griftegård - Solemn. Sacred.Severe 7/10.

Tilføj kommentar