SerpentCult - Raised By Wolves

Raised By Wolves

· Udkom

Type:Album
Genrer:Doom metal, Black metal
Antal numre:4

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"Raised by Wolves" er album nummer to fra belgiske SerpentCult og stilen er tung, lettere groovy sludge/doom metal med et gran mørk psykedelia. Det er også bandets første album uden sangerinde Michelle Nocon, der forlod bandet i 2010.

Selvom bandet selv har benægtet, at de ville blive et instrumentalt band, så er der meget lange instrumentale passager på dette album, og to af numrene (dvs. 50%, da der kun er fire numre på albummet) er helt instrumentale. Det kan måske være nok til at skræmme nogle væk, for hvem tanken om tung musik uden vokal ikke er tiltalende. Dog skal det siges, at dette arrangement fungerer ganske fint. Musikken er tung og mørk, men også goovy og baseret på riffs snarere in dronende toner, som ellers er et af doom-metallens varemærker, og den sparsomme vokal samt den måde, riffsne gentages på, gør at man kan blive helt væk i musikken og komme i en næsten trancelignende tilstand.

Selvom der er tale om sludge/doom metal, så er der faktisk en del 70er rock elementer i musikken, og også en del 90er alternativ rock-elementer synes jeg (tjek bare c-stykket i 'Longing for Hyperborea'), og den rå og organiske produktion bidrager også met et ekstra element af rock 'n' roll autenticitet (specielt trommerne har en fed organisk 70er-lyd).

Er man til lettere psykedelisk tung musik med lange instrumentale passager og referencer til 70ernes doom rock og 90ernes alternative rock, så bør man tjekke dette SerpentCults 'Raised by Wolves' ud.

Tilføj kommentar