Grave Digger - Exhumation - The early years

Exhumation - The early years

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

Tyske Grave Digger kigger tilbage på deres unge år

Gravrøveren fortæller om hans ungdom

De tyske metalvereraner Grave Digger har eksisteret i sådan cirka 35 år. For at fejre det, kigger de tilbage på deres største hits i form af genindspilninger på Exhumation – The Early Years. Selvom forsangeren er det eneste originale medlem i bandet, hvilket måske er skuffende for gamle fans, giver albummet her et interessant indblik i bandets fortid for folk, der måske kun har kendt til bandet siden The Clans Will Rise Again (2010).

Polerede gamle perler

Albummet starter ud lige på og hårdt med ”Headbanging Man”, hvor bandets nuværende energi giver nummeret et mere passende tempo. Lydproduktionen er bedre, men vokalen er lidt mere træt. Det samme er tilfældet på langt de fleste numre på albummet, men hvad kan man ellers forvente, når tiden går sin gang.

På albummet finder man andre klassikere, såsom ”Heavy Metal Breakdown” og ”We Wanna Rock You”. På disse er energien også høj, men vokalen bærer i mine ører føromtalte træthed. Soloerne er dog gode, og trommerne gør også et rigtig fint stykke arbejde.

En ting har Grave Digger dog tydeligvis ikke bygget sin succes på: Lyrikken. I min anmeldelse af Return of the Reaper (2014) skrev jeg meget om, hvor latterligt dårlig lyrikken var, og det er ærlig talt ikke meget bedre her. Linjer som ” Shake your legs and bang your heads” fra nummeret ”Heavy Metal Breakdown” og “He's the raper of the night” fra nummeret “Witch Hunter” tyder på general dårlig lyrik gennem store dele af bandets karriere.

En ganske okay tur ned af Memory Lane

Exhumation – The Early Years giver et godt billede af, hvad Grave Digger har bygget deres karriere på: Heftige guitarer og intense trommer. Og det virker, selv 35 år efter. Energien er der stadig trods udskiftninger i bandet gennem tiden. Bandet ligger således en rigtig god energi i deres gamle numre på albummet, og det giver en følelse af, at bandet stadig har gnisten. Derfor er det også så pokkers ærgerligt, at lyrikken er så dårlig. Det, at lyrikken er bedre herpå end på Return of the Reaper (2014), beviser, at det kun er gået nedad for bandet på dén front. Hvis du ikke hører metal for lyrikken, hvilket de fleste Grave Digger fans tydeligvis ikke gør, er Exhumation – The Early Years et godt tilbageblik, hvor man kan genleve bandets tidlige år, men værdsætter man god lyrik i sin metal burde man høre et helt andet band.

Tracklist

 1. HEADBANGING MAN
 2. FIRE IN YOUR EYES
 3. WITCH HUNTER
 4. SHOOT HER DOWN
 5. STAND UP AND ROCK
 6. HEAVY METAL BREAKDOWN
 7. ENOLA GAY - DROP THE BOMB
 8. GET AWAY
 9. WE WANNA ROCK YOU
 10. PLAYING FOOLS
 11. HERE I STAND
 12. TYRANT
 13. PARADISE

Tilføj kommentar