Faal - The Clouds Are Burning

The Clouds Are Burning

· Udkom

Type:Album
Genrer:Doom metal, Doom metal
Antal numre:4

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 1 stemme.

Faal, som betyder "fejl" eller "fiasko", er navnet på et hollandsk doom metal band, der tydeligvis ikke har selvtilliden i orden - eller også har de netop selvtilliden i orden og mener, at de sagtens kan slippe afsted med så negativt et navn. The Clouds are Burning er bandets andet album, og der er bestemt ikke noget ved dette album, der kan betegnes som en "fejl" eller en "fiasko".

Stilmæssigt har vi med utvetydig doom metal at gøre. Skiven er karakteriseret af langsomme tempi og tunge beats samt riffs, der gør brug af melankolske harmonier og dronende toner. Derudover er der atmosfæriske synths at finde på skiven, som udgør en vigtigt del af det samlede lydbillede. Der er til tider en lidt funeral doom-agtig stemning på skiven, men vi er aldrig helt nede i de meget langsomme tempi, der ellers kendetegner funeral doom-genren (så forvent ikke noget, der lyder som Mournful Congregation eller Esoteric her). Faktisk er der en del steder, hvor tempoet er oppe i noget lidt friskere, som høres flere steder i "Tempest" for eksempel, og Faal trækker også en del på blackmetallen. Dette mærkes mest i vokalen, der veksler mellem dødsdoomens growlen og black metallens skrigen samt brugen af nogle lidt dissonante harmonier nu og da, men der er også enkelte steder, hvor tempoet sættes helt op i noget, der minder om black metal blastbeats. I bedste Paradise Lost- og My Dying Bride-stil er der masser af mere stille og melodiøse stykker med stemningsfyldt ren guitar.

Det kan godt være, der kun er fire numre på skiven, men med en gennemsnitslængde på omkring 11-12 minutter så kommer de fire numre op på en samlet spilletid på omkring 45 minutter. Dette betyder, at hvert nummer er noget af en lang rejse igennem doom metallens golde univers, og jeg tror, at, er man ikke til doom metal, så bliver denne skive måske lidt af en prøvelse at komme igennem.

Men er man fan af tung, depressiv og stemningsmættet musik, så er The Clouds are Burning med sin dommedagsagtige stemning og sit melankolske og depressive kunstneriske udtryk en sikker vinder (eller taber, hvis vi nu skal følge Faals eget sortsyn).

Tracklist: 1. My Body Glows Red 2. The Insistance's Wish 3. Tempest 4. The Clouds Are Burning

Tjek denne album-teaser for The Clouds are Burning:

Kommentarer (1)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

Der er sku noget

Der er sku noget stemningsfyldt over Doom og dette udspil er INGEN undtagelse... I like it

Claus Ljørring gav Faal - The Clouds Are Burning 7/10.

Tilføj kommentar