Springtime
Emergency Gate - Nightly Ray

Nightly Ray

/ Bonnier Amigo Music · Udkom

Type:Album
Genrer:Melodisk Death Metal, Metalcore
Spilletid:43:27
Antal numre:13

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Emergency Gate spiller typisk tysk power metal, hvilket der jo i og for sig intet galt er i. Sangerens vokal minder umiddelbart lidt om en James Hetfield, hvilket giver musikken et lidt mere råt præg.

Musikalsk set er der mange variatoner i numrene, hvilket gør pladen interessant at høre på hele vejen igennem, da man ikke sidder med fornemmelsen af at køre i samme rille igen og igen. Desværre er kvaliteten af den musikalske præstation også noget varierende. Nogle numre fremføres med typisk tysk tightness mens andre virker direkte sløsede.

Dette albums helt store svaghed er dog produktionen, der mest af alt minder om noget der hører hjemme på en black metal demo. Ifølge promomaterialet er det bandet selv der har stået for mixet, hvilket de nok skulle have ladet være med. Generelt er lydbilledet er alt for komprimeret, og lyder mest af alt som en MP3 fil i lidt halvbeskeden kvalitet. Enkelte numre er næsten ødelagt fordi et enkelt instrument fuldstændig overdøver de andre.

At sætte en karakter på dette album er derfor meget svært, da man på den ene side præsenteres en velskrevet og varieret omgang power metal, der på den anden side lyder som om den er produceret af et black metal band. I sidste ende er det dog et mere positivt end negativt bekendtskab. Havde produktionen været bedre, kunne der være faldet et ekstra kranie af til tyskerne.

Imusic

Tilføj kommentar