Dimmu Borgir - Death Cult Armageddon

Death Cult Armageddon

/ VME · Udkom

Type:Album
Genrer:Symfonisk black metal, Black metal
Spilletid:64:46
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Efter den overproducerede "Puritanical Euphoric Misanthropia", har nordmændene gjort det rigtige valg og taget en mere rå vej på deres nyeste mesterværk. Men bare rolig, det lyder ikke som Darkthrone, for det symfoniske og episke har stadigvæk sin faste plads.

Og modsat "P.E.M". går alle sangene ikke ind med det samme men kræver lige et par gennemlytninger, hvilket kun gør pladen endnu mere værdifuld og langtidsholdbar end sin forgænger. Sangene er dog ikke fremskridende, men man har taget det bedste fra bandets samlede karriere og filtreret essensen af bandets lyd ud. Enkelte sange tager os endda med tilbage til salige "Stormblåst" tider med norske tekster og riffs, som man fandt i bandets spæde dage. En ting man dog har trappet op med er orkesteret som denne gang ikke kun er 16 mand stort, men hele det ungarske symfoni orkester, som virkelig giver sangene et filmisk præg som f.eks.

"Eradiction Instincts Defined" der lyder som en blanding af Star Wars og Hellraiser temaerne. Men Dimmu Borgir har denne gang ikke kun fikseret på deres episke og orkestrale side, men giver i nummeret "Cataclysm Children" Thrash Metal for fulde gardiner. Bandet vil uden tvivl med dette værk beholde deres position som Norges største Black Metal band, og var man fan før så vil "Death Cult Armageddon" heller ikke ændre noget på det. Man kan nu kun gisne om bandet stadig vil kunne holde denne høje standard på det næste album, satan alene vide. Nå ja, på digipack versionen får man et bonusnummer, i skikkelse af Bathory's "Satan My Master".

Tracklist

 1. Allegiance (5:50)
 2. Progenies of the Great Apocalypse (5:17)
 3. Lepers Among Us (4:43)
 4. Vredesbyrd (4:44)
 5. For the World to Dictate Our Death (4:46)
 6. Blood Hunger Doctrine (4:39)
 7. Allehelgens Død I Helveds Rike (5:33)
 8. Cataclysm Children (5:13)
 9. Eradication Instincts Defined (7:12)
 10. Unorthodox Manifesto (8:50)
 11. Heavenly Perverse (6:33)

Kommentarer (32)

Headbanger

Indlæg: 10

Endnu engang et mesterværk

Endnu engang et mesterværk fra Dimmu Borgir!

Purpur0075

Indlæg: 109

Ja, megafedt album. Riffet i

Ja, megafedt album. Riffet i starten af nr. 5 (som jeg ikke kan huske hvad hedder) har virkelig sat sig fast i mit hovede...

Hræsvelgr

Indlæg: 13

Fucking mandekors bøsse

Fucking mandekors bøsse wannabe black metal. Deres symfonicrap kan de Silenoz tage og stikke lodret op i sit t-shirt sælgende røvhul

SELL OUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ulrik

Indlæg: 1

SEJE !

SEJE !

Men du har lidt ret, Dimmu Borgir er ikke black metal, men af 3 grunde:

1. De har talent
2. De har hjerne
3. Deres plader sælger

Sune

Indlæg: 80

Hvis du vil lytte til

Hvis du vil lytte til ekstremt musik med talent, så lyt til Nile's album "In Their Darkened Shrines"..Man skal lede længe efter andre med sådan en teknisk kunnen, og for ikke at tale om den ekstremt gode rytme afdeling i form af deres trommeslager..Og så kan du komme og fortælle os at Dimmu Borgir har talent.

Guf

Indlæg: 8

Det er folk som ham "true"

Det er folk som ham "true" black metalleren, der gør det pinligt at kalde sige metalfan. Selv det ondeste black metal handler vel om at sælge plader. Ellers ville de for faen da ikke udgive det, og blive hjemme i skoven og være onde.

Sune

Indlæg: 80

Black metal eller ej, metal

Black metal eller ej, metal er det da, og hvis man kan lide det, så lyt dog til det, og lad ikke nogen stoppe dig. Memindre du er begyndt at lytte til spears, og headbange til hendes tøsede pop sange, så er det på tide nogen stopper dig, også hvis det skal være med livet som indsats.

Hræsvelgr

Indlæg: 13

Det jeg mener "åh, du så

Det jeg mener "åh, du så modne og kultiverede metal fan" er at Dimmu Bugger er black metallens svar på vandpibe - den er så tilpas sød og vammel, at de unge popdrenge, der ellers fyrede den af til Korn og Limp Bizkit, nu fyrer den af til "det ondeste black metal"... der af noget KISS over Dimmu Buggers (og Nuclear Blasts) vamle collection af lighter, krus, dukker etc. fra et band, som jeg ikke mener bidrager genren noget som helst nyt - blot vamle strygere og vamle klicheer.

At du og mange andre mener at DB leverer mesterværker inden for black metallen er for mig et bevis på, at de har hørt for lidt black metal.

Jeg vil TIL HVER EN TID hellere høre en mand som Jon Nödtveidt, der mener noget med sine overbevisninger, frem for en samling norske weekend-satanister

At Dimmu Bugger hyrer ham der Killerich, der har vundet en "verdens hurtigste doubble bass-spil konkurrence" (velsagtens foranstaltet af de samme mennesker, der mener at Starz Ullrich er verdens bedste trommeslager) siger ALT om det band!

Slutteligt: selvfølgelig må ekstreme bands gerne udgiver cd'er - men jeg forbeholder mig retten til at kritisere det af det, der ikke har en kunstnerisk værdi.

Sune

Indlæg: 80

Det kan slet ikke betale sig

Det kan slet ikke betale sig at diskutere den slags med folk, bare du selv er velvidende om at du har bedre smag. Personligt synes jeg også dimmu borgir er til at lukke op og skide i, men vi har vel alle forskellig smag (heldigvis).

Hræsvelgr

Indlæg: 13

Selvfølgelig kan man ikke som

Selvfølgelig kan man ikke som sådan diskutere smag - jeg mener bare at han fortolkede mit indlæg på en måde, jeg ikke kunne acceptere, simpelthen.

Rart at der er andre herinde, der ikke falder i svime over Dimmu Buggers musik, Sune!

Sune

Indlæg: 80

Ja, jeg kan ikke høre noget

Ja, jeg kan ikke høre noget godt i deres orkester metal, efter min mening giver det et stort rodet lydbillede, skrot dimmu og giv mig noget straight ahead old school death metal uden alt det dingel dangel med det polske symfoni orkester og hvad ved jeg.

Hræsvelgr

Indlæg: 13

Hvis du kan lide det der

Hvis du kan lide det der tekniske dødsmetal, så prøve at tjekke "Sound of Perseverance" med Death ud - det er den sidste skive med Death før Evil Chuck gik bort!

Sune

Indlæg: 80

Det kan meget vel være jeg

Det kan meget vel være jeg gør det så.

helloween

helloween

Indlæg: 167

Dimmu Borgir laver nogen af

Dimmu Borgir laver nogen af de fedeste cd'er i heavy verden(Children of Bodom er dog bedrer) Om man så vil kalde det black eller ej, er jeg ret ligeglad med.
Det er sku de færreste der kan rende fra at et par heftige guitarer, et lækkert trommespil, lidt keyboard hist og pist og en fed sang ik sku lyde godt.
Det sku måske lige være dem der kun er til trash og death metal.

Sune

Indlæg: 80

Det er sku løgn. Jeg kan lide

Det er sku løgn. Jeg kan lide meget andet metal end death metal og thrash, og stadig synes jeg dimmu borgir sutter groft røv.

helloween

helloween

Indlæg: 167

Ok. Kan også se du skriver i

Ok. Kan også se du skriver i 11# at det giver et rodet lydbilled med alt det orkester. Det ku være du sku prøve at åbne ørerne og lytte ordenligt efter.
Fordi så rodet er det faktisk ik.

Sune

Indlæg: 80

Siden hvornår har du kunne

Siden hvornår har du kunne afgøre hvad andre synes er rodet og ikke rodet? Nu må du sku stoppe, hvis jeg ikke kan lide dem, kan jeg ikke lide dem, og prøv ikke på at overbevis mig om andet.

rth

rth

Tidligere anmelder

Indlæg: 14

Ville det ikke være passende

Ville det ikke være passende at flytte jeres spydigheder til forumet for "mudderkastning" istedet??? Kom med nogle musikalske argumenter der har bund i jeres meninger, hvis i skal diskutere her:) TAK

Guf

Indlæg: 8

Det jeg mente med at Mr. True

Det jeg mente med at Mr. True er pinlig, er:

1) Hvorfor gider du bruge tid paa at disse en plade anmeldelse fordi bandet er "sellout"? Hvad rager det dig? Der er sgu saa mange kommercielle bands.

2) Hvorfor har du et navn som ingen alligevel fatter?

3) En af de gode ting ved metal er det er openminded. En ting som du haardt modarbejder.

4) Vi har alle forskellig musiksmag og tro. Hvis du ikke kan lide det, saa lad vaere med at koebe pladerne. Spild ikke din tid med at spille true...

I sidste ende er black metal bands lige saa trend fikserede som power metal bands, soul neger musik eller britney spears. Der er fa'me ikke mange "onde" bands der tør tage bandbilleder uden ligmaske. Kort sagt, de foelger jo bare trop.

Paa samme maade som du foelger trop, naar du gentager saa mange true blacksters ide om at baade cradle og dimmu er sellout.

...som klogt sagt af en de andre: der findes sgu musik mere rigtig end anden. Lad det vaere boybands eller Count-jeg-sidder-alligevel-i-faengsel-og-har-kun-raad-til-et-keyboard-fra-FaetterBR-Grisnak'....

Guf

Indlæg: 8

...der findes sgu IKKE musik

...der findes sgu IKKE musik mere rigtig end anden...

Hræsvelgr

Indlæg: 13

Jeg har mange ting at svige

Jeg har mange ting at svige til dit noget sene svar, men for at følge de andres opfordring så ønsker jeg at tage denne diskussion uden for dette KOMMENTAR-forum ("fik du den kommentar - ikke "lav din egen anmeldelse")

Derfor: send mig en mail på

stolle@slayerized.com

Så kan vi tage diskussionen op derfra!

Purpur0075

Indlæg: 109

Jeg synes nu det black metal

Jeg synes nu det black metal-tingeltangel er ved at blive lidt for latterligt. Der er jo ligeså meget konkurrence i black metal som den store mainstream-verden. Det gælder om at være så ond og underground som muligt og hvis et band får en stor fanskare, bruger et orkester i musikken eller bliver spillet på Tv, så er det kommercielt pop-lort. Hvad fanden er problemet? Ligemeget hvad man hører, så er der altid én der skal disse det, fordi det ikke er underground nok.

Og i sidste ende er alt musik kommercielt. Folk sender jo ikke bare en plade ud for at sige: "Vi har hygget os rigtig meget, så nu må I godt høre vores cd" - Nej, for de sender jo skiven ud fordi den skal sælge! Dvs. er det kommercielt.

Jeg er ved at blive godt træt af den "Slipknot er pop og kommercielle"-snak. Luk røven, I er sgu ikke en skid bedre selv.

Hræsvelgr

Indlæg: 13

Musik er kunst!!!!!!!!!

Musik er kunst!!!!!!!!!

Purpur0075

Indlæg: 109

Wow, det var da også et godt

Wow, det var da også et godt argument.

Sune

Indlæg: 80

Jeg kan følge dig i meget af

Jeg kan følge dig i meget af det du siger purpur. Men ligemeget hvor meget undergrund eller mainstream dimmu borgir er, ændrer det ikke på at jeg ikke kan lide deres musik. Jeg vil skide på hvad der er undergrund og ikke undergrund, lyt til det du kan lide.

Purpur0075

Indlæg: 109

Ja, det har du ret i, men jeg

Ja, det har du ret i, men jeg er ved at blive ret træt af alt det undergrunds black metal-fis og bands der er "kommercielle". Det var så en lille ladning irritation der kom ud dér.

Guf

Indlæg: 8

Jeg er helt enig med Purpur.

Jeg er helt enig med Purpur. Hvis musik ikke handlede om at saelge saa ville det vel for faen da ikke blive udgivet. Men Sune har dog ogsaa 100 % ret - hvis han ikke kan lide Dimmu, saa er der ikke meget mere at diskutere.

Men naar Hvaelkenged siger at musik er kunst er jeg ret uenig. Musik kan have elementer af kunst, men musik er ogsaa underholdning. Man kan desvaerre ikke udelukke det kommercielle fra musikken. Tag Mayhem fx, der giver udtryk for at vaere ret traette af deres sanger, men samtidig siger at de ikke kan fyre ham, for de ved at fans'ene er vilde med ham...

Hræsvelgr

Indlæg: 13

Guf, skal jeg tage det faktum

Guf, skal jeg tage det faktum, at du ikke har taget mod min opfordring og sendt mig en mail så vi kunne diskutere privat, samt at du konsekvent omtaler mig i tredjeperson og insinuerer at mit brugernavn er taget ud af den blå luft for at lyde sejt (hvad det ikke er, men research synes at være dig et fremmedord!), som et udtryk for at du i virkeligheden ikke ønsker diskussion men blot at lattergøre mig? Så synes jeg ærlig talt jeg har ret!

Guf

Indlæg: 8

"Fucking mandekors bøsse

"Fucking mandekors bøsse wannabe black metal. Deres symfonicrap kan de Silenoz tage og stikke lodret op i sit t-shirt sælgende røvhul

SELL OUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

...jeg ved ikke om der er saa meget andet at sige...

Jeg synes ikke det giver mening at diskutere over email, da der ogsaa er andre i diskussionen, og da jeg ikke er interesseret i at modtage diverse hademails.

Jeg kan sagtens sige du til dig, det er ligesom ikke det, det hele handler om.

Det, der irriterede mig i foerste omgang, er det dybdegaaende argumention i det, jeg citerede ovenfor. Det er ikke faa gange, man ser saadanne indlaeg, og da jeg mener det er ret meningsloest og desvaerre meget uheldigt for metalscenen generelt, blev jeg noedt til at vise min irritation.

Det kan godt jeg har soegt at svine dig og black metal lidt til, men alle dine indlaeg i diskussion har mere eller mindre samme formaal. Se igen ovenstaaende!

For mig at se kan det vaere pisseligegyldigt om det er sellout eller ej. Jeg synes bare at metalfolk nogle gange burde vaere lidt klogere end det...

Hræsvelgr

Indlæg: 13

Er det særlig "open minded"

Er det særlig "open minded" at antage jeg vil sende dig hademails? Jeg havde håbet vi kunne redde trådene ud, udveksle mails som civiliserede mennesker. Men ak, den openmindede og vise Guf foretrækker at beholde sine fordomme. Modsat hvad du tror, har jeg hørt Death Cult Armageddon med Dimmu Borgir, og ud fra det dannede jeg mig en mening, som jeg skrev, ganske rabiat javist men den byggede i det mindste ikke på fordomme. Jeg har desuden skrevet indlæg på indlæg, hvor jeg hver gang har taget udgangspunkt i dit sidste ditto - du har til gengæld kun taget udgangspunkt i mit første, da det for dig at se, bekræftede dine fordomme om en Burzum-elskende oldskool black metal fan. Vor Herre til hest!

maggot666

Indlæg: 18

DEATH CULT ARMAGEDDON den er

DEATH CULT ARMAGEDDON den er okay de har lavet bedre jeg synes ikk at på DEATH CULT ARMAGEDDON der er nogle sange som er i ørenfaldene men den er okay hvis du godt kan li dimmu borgir så køb den de norske metal heads er sgu fede nok

Eiler

Indlæg: 42

Nu har jeg ikke gidet at

Nu har jeg ikke gidet at sidde og læse alle jeres kommentarer, men til jer der ikke kan lide dem: Hvorfor fanden i helvede kommenterer i det så? Tag jer dog til noget fornuftigt mand, vi kan sgu ikke alle have samme musiksmag, gudskelov! Og ja, bare svin mig til, det viser kun hvor umodne i er, for jeg har ret.

Men btw, DCA er et ganske udemærket album, dog synes jeg at den begynder at blive lidt kedelig hen imod slut, men det er ikke mange bands der kan holde stilen et helt album.

Ses vi i Store Vega den 29 oktober?