Blind Guardian spiller koncert på Wacken Open Air 2024.
Blind Guardian - At the Edge of Time

At the Edge of Time

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Symphonic Power Metal
Spilletid:61.18
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 7,5/10 baseret på 6 stemmer.

De tyske power metal-legender Blind Guardian udgav i 2010 "At the Edge of Time", som er en massivt episk omgang af power metal, der udover Blind Guardians vanlige storladne lyd, er gjort endnu mere bombastisk ved hjælp af symfoniske arrangementer, der dukker up i nogle af numrene på skiven.

Der er ingen tvivl om, at Blind Guardian kan deres kram, og at de virkeligt formår at skabe kvalitets-power metal. Nu, er jeg en stor fan af deres ældre udgivelser, der var mere påvirket af speed metal, og hvor jeg synes, at udgivelser som "A Twist i Myth", og bestemt "At the Edge of Time" er fine power metal-udgivelser, savner jeg den gamle speed metal-ånd noget så grusomt.

Når det så er sagt, så skal det siges, at der er nogle hurtige sange på "At the Edge of Time", og at der i det store hele er mange flere speed metal elementer på "At the Edge of Time", end på den forrige udgivelse, hvilket er noget, som jeg bestemt værdsætter. Derudover er der nogle stærkt episke, symfoniske numre, som "Sacred Worlds" og "Wheel of Time", der er ganske imponerende og giga-episke uden at være alt for cheesy. Dog foretrækker jeg de hurtigere og mindre pompøse numre (de selvfølgelig stadivæk er episke).

Jeg skal dog sige, at "Wheel of Time" er et helt særligt og ikke mindre end genialt mesterværk af en symfonisk metal-sang; jeg kan virkelig godt lide de mellemøstlige elementer som Blind Guardian her gør brug af. Her er åske tale om et af de bedste symfoniske metal-numre nogensinde.

Alt i alt "På Edge of Time" er et flot stykke episk power metal, og jeg er sikker på, at fans af power metal og symfonisk metal virkelig vil sætte pris på det. Er man til speed/power metal er der bestemt også noget at komme efter, men forvent ikke en "Somewhere Far Beyond", "Tales from the Twilight World" eller "Follow the Blind".

Kommentarer (3)

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Wauww, er den allerede online

Wauww, er den allerede online :)

Keitel gav Blind Guardian - At the Edge of Time 8/10.

bloody.vomit

Tidligere anmelder

Indlæg: 4

Synes det er det bedste album

Synes det er det bedste album de har lavet i lang tid - det er ikke helt på højde med de tidligere albums (som TimeSignature også skriver), eller for den sags skyld på højde med Nightfall in Middle Earth, men klart bedre end eksempelvis A Night at the Opera eller A Twist in the Myth.

bloody.vomit gav Blind Guardian - At the Edge of Time 8/10.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

BGs absolut bedste albums er

BGs absolut bedste albums er Nightfall in Middle Earth og Imaginations from the Other side! Dog syntes jeg dette album er klart i den bedre ende af deres nyeste... A twist og A night at the opera... ja i min verden røg de hurtigt i glemmebogen.. 70% herfra

Claus Ljørring gav Blind Guardian - At the Edge of Time 7/10.