Battle Born spiller koncert på Epic Fest 2025.
Battle Born - Battle Born

Battle Born

Udkom

Type:EP
Genre:Power metal
Antal numre:5

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

En tur hjem fra W:O:A udviklede sig

I 2018 var et par af medlemmerne fra Battle Born på vej hjem fra Wacken, og efter fem dage med øl, folk-  og power metal var det i et lidt trist humør, at de var på vej tilbage til det regnfulde Southampton i England. De holdt en pause og købte et lille sudokuhæfte for at fordrive tiden. Efter den første var løst, begyndte de at skrive tekster ned i hæftet i stedet; det endte med at blive startskuddet til denne EP. Da de var nået til England, havde de skrevet den første sang og et fuldt sæt af Skyrim-tekster (Skyrim er et adventurespil med drager, ild, sværd og en helt egen verden og fortælling). Derefter så de ingen anden udvej end at danne et band – Battle Born – skrive en EP og fortsætte uanset udfaldet.

Kæmp og dræb!

Første nummer på EP’en hedder ”Battle Born” – både navnet på bandet samt EP’en. Power metal, som power metal nu engang skal være. Både de tunge markeringer på guitarerne, de melodiske riffs, der følger vokalen, samt lidt synth, der ligger tilpas i baggrunden, så den ikke overdøver alt det andet. Teksterne bringer en ind i en verden af ondskab og fortid: ”Ride, now! / Defenders of the crown! / For the metal, our swords are drawn”. På andet nummer ”Bring the Metal Back” fortsætter fortællingen om, at de kæmpede for, at metallen ikke blev taget fra dem (cheesy, men det virker!). ”Man of War” kunne godt stilmæssigt lede tankerne hen på Judas Priest, men på sin vis også Manowar. Måske i virkeligheden en af de bedre Manowar-sange, som de aldrig selv skrev!

Med tempoet lidt nede fortsætter vi i en power-metal-power-ballade (?!). Det er ikke Jack Reynolds stærkeste vokalperformance, når han synger i det lave register, men når der kommer lidt luft på, så lyder det faktisk ret godt. ”Sovngarde Awaits” afrunder EP’en med tempo, og den ligger lidt op til, at der godt kan komme en fortsættelse på hele denne historie.

Kongernes By

På Battle Borns facebookside står deres hjemby til Windhelm. I Skyrim er det Kongernes By og den fungerende hovedstad i den nordøstlige landsdel Eastmarch. Bandet er ret nyt og virker supernørdet (på en god måde!) omkring hele Skyrim-universet og deres sangskrivning. Alligevel formår de at have en sjov og legende tilgang til hele konceptet og ikke tage dem selv alt for højtideligt.

EP’en Battle Born er nem at lytte til, og selve produktionen er der meget lidt at udsætte på. Jeg tror, at Battle Born har potentiale til at blive store indenfor denne genre, hvis de fortsat beholder benene på jorden og hovedet i Skyrim!

Tracklist

  1. Battle Born
  2. Bring the Metal Back
  3. Man of War
  4. For Our Home
  5. Sovngarde Awaits