Battle Born spiller koncert på Epic Fest 2025.
Battle Born - Blood, Fire, Magic and Steel

Blood, Fire, Magic and Steel

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 2/10 baseret på 1 stemme.

Gensyn med Windhelm

Her på sitet har vi beskæftiget os med det engelske powermetal-band Battle Born før i forbindelse med udgivelsen af deres EP Battle Born,  der høstede 8 af 10 kranier i 2020. Den 12. maj 2023 udgav de så deres første studiealbum, der med sine elleve sange har en spilletid på knap tre kvarter. Og ligesom på forgængeren har kvartetten på Blood, Fire, Magic and Steel hentet inspiration til deres tekster i spillet Skyrim

Dragonforce og Gloryhammers uægte barn

Blood, Fire, Magic and Steel er indbegrebet af keyboarddrevet powermetal, som man kender det fra Battle Beast eller Twilight Force. Den stærkeste sang på dette udspil er uden tvivl albummets første track, “Wind Caller”, der ikke kun har en fyldig og medrivende orkestrering, men også guitarriffs i lighed med det, man kender fra Dragonforce. Yderligere formår Jack Reynolds med sin alsidige stemme at give sangen en god og spændende dynamik. Nu hvor vi taler om Dragonforce: Guitarmæssigt kunne pladens anden sang, “Dragon Heart”, uden problemer være et “lost track” fra Inhuman Rampage. Men når det kommer til den sungne melodi, minder nummeret til forveksling om “Summer Jam” fra The Underdog Project – så det bliver efter min mening en lidt spøjs kombination, der bliver endnu mere mærkværdig, når sanger Jack Reynolds nærmest forsøger sig som operasanger. Også ”Power Force” lyder, som om Battle Born har hentet “lidt” inspiration andetstedsfra. Men denne gang er det Gloryhammer, der har stået fadder, for denne sang er næsten en direkte kopi af “Gloryhammer” fra Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex. Men nu skal det ikke lyde, som om alt er plagiat, for “When Empires Die” er en helt fortræffelig sang med en iørefaldende melodi, og her kan Reynolds for alvor vise, hvor fremragende en sanger han virkelig er.  

Very British

Bandet skal måske passe lidt på med at læne sig for meget op ad sange, der allerede eksisterer, men i stedet gøre mere brug af deres egne evner – for dem har de masser af. Deres sangunivers er unikt, og deres flair for det teatralske er enestående, så hvis du godt kan lide Dragonforce og Gloryhammer, vil jeg i hvert fald anbefale, at du giver Battle Born en chance. De er nemlig i fuld gang med at udleve deres potentiale, og genkendelighedsgraden er nær 100 %.

Tracklist

 1. Wind Caller
 2. Dragon Heart
 3. Blood and Fire
 4. Power Force
 5. When Empires Die
 6. The Endless Grey
 7. Fire Storm
 8. Down Your Drinks and Raise Your Swords
 9. Meridia
 10. Ride North for Winterhold
 11. Sky Guard You

Kommentarer (2)

Tue

Ærgerligt

Jeg kunne faktisk rigtig godt lide deres EP. Jeg var spændt da de proklamerede på bandcamp at de udgav en fuldlængde. Da jeg hørte den blev jeg dog vældig skuffet. Som anmelderen skriver, så læner de sig vældig meget op af Dragonforce og Gloryhammer, hvilket i min optik er ærgerligt. I mine ører er det som om det, der rent faktisk fik dem til at lyde genkendeligt på EP'en er blevet begravet.

borussia dortmund

fuck u

helt sikkert en lorteplade, -evt lavet af et bøssepar fra sweiz