Atreyu - Congregation of the Damned

Congregation of the Damned

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Metalcore, Hardcore
Spilletid:48.41
Antal numre:13

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: 6/10 baseret på 1 stemme.

Metalcore er også det musikalske udgangspunkt for det seneste album fra Atreyu og det kan på ingenmåde overraske kendere af tidligere værker fra bandet. Det er dog ikke den mere harske metalcore Atreyu er eksponent for, men derimod blander Atreyu et mere punket udtryk ind i sangene og også det mere små-episke dyrkes på "Congregation Of The Damned". Sidstnævnte høres blandt andet i de guitartemaer og omkvæd som Atreyu baserer deres sange på, men det bliver aldrig helt overbevisende - "Congregation Of The Damned" ender som oftest mellem to stole, hvor sangene hverken er melodiske nok eller besidder aggressivitet nok til at gøre væsentligt indtryk. Til tider går der desværre også for meget MTV-emo i den for de gæve amerikanere.

Albummet virker dog som helhed vældig gennemtænkt, idet der også forsøges med keyboard og strygere på nogle sange, men det virker bare ikke efter hensigten, når grundsubstansen i sangene for det meste halter lidt. Den, for genren, klassiske blanding mellem ren og grov sang virker også nogle gange forceret i forhold til at det er den samme musikalske skabelon, Atreyu stræber efter at ramme, og det gavner bestemt ikke altid helhedsindtrykket.

Albummet vinder klart ved flere afspilninger, men det bliver desværre aldrig helt godt – men dog heller aldrig helt skidt.