Amon Amarth spiller koncert på Wacken Open Air 2024.
Amon Amarth - Twilight Of The Thundergod

Twilight Of The Thundergod

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Melodisk Death Metal, Viking metal
Spilletid:43:40
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8,9/10 baseret på 7 stemmer.

De svenske ValHallafetichister fortsætter på deres syvende album triumftoget der har varet ved siden deres "Versus The World" fra 2002 ("The Avenger" og "The Crusher", har ikke rigtig kunne leve op til debuten), en imponerende bedrift da man ikke har ændret stort ved formlen siden "Once Sent From The Golden Hall".

Her ti år efter dennes udgivelse er det stadig bandets geniale blanding af brutalitet og melodi der gør bandet til et unikum på metalscenen. Bedste bevis er titelnummeret der også lægger ud som første nummer; melankolske og melodiske guitarer blandes med en fremaddrivende rytme og Johan Heggs vældige røst. Denne får også understøttelse af ingen andre end L G Petrov (Entombed) på sangen "Guardians Of Asgaard", en sang der kan minde en lidt om "The Pursuit Of Vikings" fra "Fate Of Norns". Han er dog ikke den eneste gæst på pladen, udover ham finder man Roope Latvala (Children Of Bodom) på titelsangen og Apocalyptica på sangen "Live for the Kill". Sidstnævnte beviser igen at formlen fra At The Gates "The Swarm" med dødsmetal plus celloer er lig med gåsehudsatmosfære. Sangen er et rent lærestykke i hvordan vikingemetal skal lyde, heroisk, aggressiv og mere dramatisk end at pisse op af et elektrisk hegn. I samme boldgade er "The Hero" der ligeledes er en "typisk" Amon Amarth tonser, især sangens guitartema og det patosfyldte omkvæd gør sangen til en rigtig ørehænger. Dårlige sange som sådan er der ikke at finde på pladen, selvom sange som "Free Will Sacrifice" og "Where Is Your God?" ikke rigtig kan nå op til resten af sangene.

Til sidst kunne man nævne at pladen udkommer i en begrænset udgave med en ekstra dvd med en koncertoptagelse fra Summerbreeze festivalen fra sidste år. Så var du til bandets tre forrige skiver, så er det bare med at få hjelmen og økserne frem og op sejl i langskibet hen til din nærmeste pladesmed og anskaf dig et eksemplar.

Kommentarer (2)

Christian Ljørring

Tidligere anmelder

Indlæg: 75

Dette album er intet mindre

Dette album er intet mindre end genialt! Syntes det er Amon Amarths bedste skive til dato. Så 90% er lige fedtet nok! ;-)

100% ......!

Christian Ljørring gav Amon Amarth - Twilight Of The Thundergod 10/10.

666percent

Indlæg: 4

jeg er enig. pladen bliver

jeg er enig. pladen bliver bedre og bedre for hver gang jeg hører den. 10 skulls herfra også!