Affector - Harmagedon

Harmagedon

· Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Affector er en international supergruppe, der tæller medlemmer af blandt andet Spock's Beard, Dilemma og Symphony X. Harmagedon er bandets debut-album og noget af en ambitiøs affære, der byder på sofistikeret og melodisk progressiv metal.

Efter en måske lidt misvisende introduktion i form af den hyper-symfoniske "Overture pt. 1: Introduction" sparkes albummet for alvor igang med et melodisk og teknisk imponerende instrumentalt nummer, hvor guitarist Daniel Fries' færdigheder på både gribebrættet skinner igennem. "Salvation" er det første nummer med vokal, og Ted Leonards rene sang passer fint til den melodiske stil, der har både Fates Warnings melankolske stemning og Dream Theaters teknisk avancerede spil. Denne kombination fungerer ganske glimrende, og der er nok skæve taktarter og andre finurligheder til at glæde de fleste fans af progressiv metal. Samtidigt er melodierne ret fængende, og musikken er genrelt ganske tilgængelig. Sangstrukturerne er dynamiske og komplekse, og der veksles ofte mellem tunge stykker og mere stille stykker, og et nummer som "Cry Song" er ligefrem en fin lille prog rock ballade. Et kendetegn for stort set alle numre på skiven er, at der er mange uventede skift, der kommer ud af det blå. Dette er måske ikke noget, der behager alle, med jeg har en svaghed for den slags løjerligheder.

Musikerne bag Affector er i sagens natur mere end dygtige og dybt professionelle, og således bydes der på velkomponerede og dynamiske numre. Både guitar- og keyboardsoli (med gæsteoptrædener fra Alex Argento, Neal Morse, Jordan Rudess og Derek Sherinian) er teknisk avancerede og imponerende, mens rytmemesktionen er både solid og dynamisk, og vokalen er klar og ren. Produktionen er poleret og veldefineret, og dette er et positivt træk, når det kommer til så avanceret rockmusik, da det gør, at man kan høre alle detaljerne.

Teksterne har et tydeligt kristent fundament, og det er jo ikke noget, alle metalhoveder er glade for, men det er sagtens noget man kan leve med i dette tilfælde. Man kan jo altid høre noget Slayer eller gammel Sepultura, hvis man lige skal 'afkristificeres' bagefter.

Affectors Harmagedon er et hæderligt stykke progressiv metal, der formår at være både udfordrende og fængende på samme tid. Inspirationen fra Dream Theater og Fates Warning er måske ret tydelig, men jeg synes dog, at Affector formår at gøre musikken til deres egen, og skiven burde appellere til fans af progressiv metal.

Tracklist

  1. Overture pt.1: Introduction
  2. Overture pt.2: Prologue
  3. Salvation
  4. The Rapture
  5. Cry Song
  6. Falling Away & The Rise Of The Beast
  7. Harmagedon
  8. New Jerusalem