Dimmu Borgir på vej med deres tiende album

Dimmu Borgir Dimmu Borgir

Det norske symfoniske black metalband Dimmu Borgir arbejder på deres tiende album. En udgivelsesdato er ikke parat, men bandet gætter på engang i slutningen af året.

Bandets guitarist Sven Atle Kopperud (a.k.a. Silenoz) fortæller, at der normalt er en to til tre år mellem udgivelserne, men denne gang har det taget længere tid at komme i gang.

Normalt holder bandet en pause, hvor medlemmerne ikke ser hinanden efter en udgivelse og efterfølgende koncertturné. Det giver tid til, at pleje de forskellige sideprojekter, familien og samle ny inspiration, men denne gang har det blot taget længere tid. 
Silenoz er en del af Insidious Disease og forsanger Shagrath arbejder i Chrome Division, når det ikke handler om Dimmu Borgir.     

Udover diverse sideprojekter har Dimmu Borgir også arbejdet sammen med det 53 mand store norske radio kor tilbage i 2011 på "Abrahadabra" tournén. Koncerten blev filmet med henblik på en DVD udgivelse kaldt: "Forces Of The Northern Night". Koncerten blev sendt i norsk TV, men er aldrig blevet mixet færdigt. Bandet håber nu på at dette sker inden for kort tid, og dermed kan denne koncert også blive udsendt som en officiel udgivelse.

Vi har tidligere skrevet om at Satyricon var i gang med et lignende projekt i form af en dobbelt udgivelse.

Se koncerten med det norske radio kor her...