Sodom og Vendetta

Roxy, Flensborg

Der var dømt 80'er thrash night i Flensborg, og det kunne man både se på alderen (gennemsnittet var ca. 30 år) og udseende (en ordentlig flok med bundesliga frisurer og rygmærker), så det hele passede jo fint til mig. Roxy i Flensborg er et rigtig fedt spillested, hvor de bla. har en milliard forskellige øl og drinks til absolut fair priser fra 15-22 kr. Så der blev hældt ordentligt indenbords, da de to opvarmningsbands Sodom havde med ikke var noget jeg kendte. Dvs. jeg har en sang med det første band, Vendetta, men det er nok 15 år siden jeg har hørt det nummer, så jeg vidste ikke hvad jeg gik ind til. Og de var så sandelig ikke noget at skrive hjem om; fantastisk kedeligt 80'er thrash med en sanger med en enorm skinger stemme som man kun kunne krumme tæer over, så det var ikke ligefrem en særlig intens lytter jeg tog. Og det vigtigste er, at lyden var så elendig hele natten så man tror det var løgn. Lyden rungede konstant og lyden var vildt mudret. Det var den ved alle bands, så det ødelagde simpelthen helhedsindtrykket, og selv om det er en nedlagt fabriksbygning, så er det ingen undskyldning, for sidst jeg var der og se Die Apokalyptishen Reiter var lyden helt ok.

Men til band nummer 2. Fatal Embrace, som jeg aldrig havde hørt om, var faktisk rigtig fede. Rigtig brutal death/thrash, ikke et videre teknisk begavet band, men rigtig fed banger metal, og det ca. halvfyldte Roxy gik bravt med.

Aftenens hovednavn, Sodom, med eneste originale band medlem, Tom Angelripper i front, lagde hårdt ud med en masse af de helt gamle numre fra deres første mini albums, og selv om jeg er mere til deres albums fra midt 80'erne-til starten af 90'erne, så er det da fed smadder thrash. De banker derud af i et ufatteligt tempo, så man har svært ved at høre hoved eller hale i det, men smæk på var det da. Man kunne se og høre på publikum, at sange som "Blasphemer" og "Obsessed By Cruelty", var dem de ville høre. Man glemte da heller ikke at spille sange fra nyere dato, såsom "M-16", som er lidt mere varieret, men desværre endnu engang kunne man umuligt høre nogen som helst detaljer i de enkelte fede riffs, da lyden, som før nævnt, var til at lukke op og skide i. Generelt synes jeg Sodom leverede en fin performance jeg manglede blot lidt flere sange fra "Agent Orange" og "Percicution Mania", men lyden ødelagde desværre festen. Trist men sandt.

Tilføj kommentar