Megadeth og Diamond Head

Store Vega, København V

Klassens sure og bitre knægt, Dave Mustaine, var sammen med hans livsværk, Megadeth, kommet til byen – og han blev vel mødt af et udsolgt Vega der nærmest hylede ham som en anden frelser. Det har jeg fuld forståelse for, da jeg selv var godt gearet op til at deltage i festen. På scenen var Dave dog ikke en mand af mange ord, og der gik vel en fire numres tid før der så meget som overhovedet blev hilst på publikum – lidt sjovt når man tænker på den ordstrøm der ellers vælter ud af manden – oftest som mere eller mindre ugennemtænkte tilsvininger rettet mod kolleger i branchen. Tudefjæs eller ej – jeg har nu moret mig ganske glimrende over mandens utilregnelige væremåde.

Denne aften var musikken dog i fokus, og godt for det samme da Megadeth har ustyrligt mange guldklumper på samvittigheden – og jeg viste godt at jeg ikke ville få alt hvad jeg bad om. F.eks har jeg aldrig fattet, at folk generelt bare IKKE fatter "Risk" albummet fra 1999. Det gør Mustaine åbenbart heller ikke længere, for så vidt jeg husker blev den totalt overset ved koncerten… men jeg kan tage fejl, da jeg blev godt pløret hen mod slutningen. Til gengæld husker jeg glimrende "Hangar 18", "Darkest Hour" og "Angry Again" som er blandt mine absolutte favoritter. Det nye megafede album "The System Has Failed" var også godt repræsenteret med hele fem numre, som "Blackmail The Universe" (der åbnede ballet), "Kick The Chair", "Die Dead Enough", "Back In The Day" og "Of Mice And Men" der blev dedikeret til nyligt dræbte Dimebag Darrel.
Ud over det må man sige at den nye konstellation af Megadeth fungerer upåklageligt, som for tiden består af Glen Drover (King Diamond/Eidolon) på guitar, James MacDonough (Iced Earth) på bass samt tilbagevendende Nick Menza på trommer (nej, Shawn Drover, Eidolon, -red). Lyden var tæt på tiptop, bortset fra at Mustaine’s vokal nogen gange var lidt for lav. Alt i alt en koncert der til fulde indfriede mine forventninger, og det skulle være mig en fryd at fange dem på en festival eller to her til sommer.

Kommentarer (10)

MGS

MGS

Indlæg: 180

Det var nu Glen Drovers bror,

Det var nu Glen Drovers bror, Shawn, der styrede trommerne.

Jeg var temmelig skuffet over hans spil. Godt nok holdt han rytmen, men han har ikke været for heldig med at lytte trommesporene på bagkataloget, og værst af alt "The System Has Failed" af...

Ellers var det årets koncert for mig ... indtil videre..

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Min research har svigtet lidt

Min research har svigtet lidt vdr. deres lineup.... sådan kan det gå når man stadig bruger Metalized blade som nyeste kilde hehe

x-mas

Indlæg: 2

Uha uha, vil da ikke tøve med

Uha uha, vil da ikke tøve med at indrømme at det er ufattelig lang tid siden jeg har set en så gude-agtig koncert - de sidste par koncerter jeg har oplevet med mine andre guder (Slayer og Sepultura), kan ikke være med her... - og jeg tvivler på at jeg lige med det første kommer til at oppleve noget der matcher! Har tudet et par døgn, da det gik op for mig at Mustaine var i AAGE om eftermiddagen - buuuuh - wrææææl... Og så glemte I vist lige at nævne at de skam også fyrede killeren The Scorpion af derinde.

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Jep, plus "Something I'm Not"

Jep, plus "Something I'm Not".. ialt 7 numre fra den nye..... tingene falder langsomt men sikkert på plads.

hail and kill

x-mas

Indlæg: 2

jajaja - det er jo os'

jajaja - det er jo os' rigtigt, et godt stykke inde i sættet... fuck hvor var det dog smukt

MGS

MGS

Indlæg: 180

Absolut årets fedeste koncert

Absolut årets fedeste koncert... indtil videre =)

- og Hangar 18 og Holy Wars satte altså også lige prikken over i'et...

john-son

Indlæg: 6

Hva'så Fyrsten?

Hva'så Fyrsten?
Hva'med DIAMOND HEAD???? Kanon ik'??
Hva' mener du om deres gig , du mangler et par ord om dem....Mustaine's helte
..det er længe siden jeg har hørt så fed en modtagelse af et opvarmernavn
nok om det ellers er du jo "på"
ses måske til Sweden Rock i år igen?
- john-son

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Hey John-son!

Hey John-son!
Jeg missede Diamond Head, da vi kom lidt sent derind. De andre i flokken kendte dem heller ikke rigtigt - og I den tro at alle dem i DH havde overskæg, var det ikke noget der træk for de andre.
Overskæg eller ej, så ville jeg egentlig godt ha tjekket dem ud.
Har fået fat i min Sweden billet, så den er ihvertfald i vinkel (og hvilken stjerneparade de atter disker op med!!!). Jeg gir sgu en byge i det svenske - vi ses!

john-son

Indlæg: 6

Lyder godt !

Lyder godt !
Det blir vådt & godt....igen,igen -ha,ha,ha.
Næste gang DIAMOND HEAD er her SÅ TJECK DEM UD , ik'?
john-son

spoky kid

Indlæg: 17

#9

#9

de kommer jo på Sweden rock! ;)