Livløs
Photos by Emilie Dybdal

Livløs og Billy Boy In Poison

Platform 4, Aalborg

For anden gang på bare tre dage inviterede Aalborg Rock & Metal til heavyfest. Denne gang var det dødsmetallen, der stod for skud: Emesis og Billy Boy in Poison varmede op, inden Livløs bankede os gule og blå.

Emesis

Emesis

Første band på plakaten var aalborgensiske Emesis, der skulle rive os rundt med deres bud på meget tung dødsmetal. Klokken lidt over 20.00 trådte ensemblet frem på scenen – badet i et orange skær og et tykt lag røg. Faktisk kunne man næsten ikke se bandet! Nuvel, herrerne satte gang i deres pokkers tunge musik, og publikum vendte hurtigt blikket mod scenen. Emesis er aktuelle med debutpladen Cryogenic Deformities, og aftenen bød selvsagt på en del smagsprøver herfra. De fleste numre blev udført i sikker stil, men alligevel formåede bandet på ingen måde at sætte gang i festen.

Der var en fin energi hos frontmand Morgasm, men resten af bandet rørte sig ikke ud af flækken. I det hele taget virkede bandet ikke særligt scenevant. Morgasm kiggede konstant på sætlisten, når han skulle præsentere det næste nummer, og kun trommeslager Hatten udviste en smule karisma. Desuden var bandet udfordret af nogle lydproblemer: Vokalen var umådelig svær at høre, og bassen var bragende høj. Emesis formåede ikke at efterlade noget varigt indtryk, og derfor lander vi et sted mellem godt og skidt.

5/10

Billy Boy in Poison

Billy Boy in Poison

De danske dødsdrenge Billy Boy in Poison har efterhånden opbygget en solid fanbase, og der var da også et pænt fremmøde på dette tidspunkt. Efter en unødig lang intro startede bandet første nummer, og publikum begyndte så småt at rocke med. Kvintetten strålede af energi og formåede at bruge hele scenen. De fløj nærmest ind i hinanden, og frontmand Hjalte var helt nede på knæ at synge allerede i første nummer. Energien smittede af på publikum, og undervejs i sættet opstod der flere kortlivede moshpits.

Desværre var der næsten ingen lys på scenen, hvilket gjorde showet en anelse tamt rent visuelt. Ligeledes var der i sættets sidste halvdel massive problemer med en basrem, der konstant faldt af. Bassist Troels var tydeligvis frustreret, men tacklede problemet ganske fint: Bassen måtte op på låret og efterfølgende have en ordentlig omgang gaffatape! Alligevel blev det en anelse forstyrrende, og et par numre blev ikke eksekveret knivskarpt – sådanne ting sker jo. Under alle omstændigheder leverede Billy Boy in Poison en fin koncert, og de er bestemt et band med stort potentiale.

7/10

Livløs

Livløs

Sidst på aftenen var det endelig tid til fremadstormende Livløs og deres groovy form for dødsmetal. Dét var der uden tvivl mange, som havde set frem til; få minutter inden showstart havde en hel fanskare samlet sig foran scenen. Som sædvanligt var bandet utroligt veloplagt og klar til at nedlægge stedet. De fem herrer væltede ud over scenekanten med deres energiske og kække fremtræden. Der blev både skålet med folk og fortalt små hyggehistorier – og ikke mindst blev der spillet hamrende fedt. Stemningen var god, og allerede under andet nummer brød gulvet ud i en regulær moshpit.

Også Livløs er aktuel med et debutalbum, og sætlisten bød naturligvis på en del skæringer derfra. Numrene fungerede rigtig godt, og vi fik serveret utallige fængende riffs og headbangindbydende rytmer. Desuden oplevede vi livedebuten for ”At the Abyss” og blev opfordret til at smide tøjet under knogleknuseren ”Noctum”. Javel. Til sidst i sættet fik vi ”Passenger”, og folk kastede ivrigt næverne i vejret. Som tak for engagementet delte frontmand Simon salen i to, og alle vidste, hvad klokken var slået: wall of death.

Det er efterhånden svært at blive imponeret af Livløs – fordi de altid leverer en bundsolid optræden. Denne aften var endnu én af slagsen, men intet ekstraordinært, end hvad vi er vant til fra de kære aarhusianere. Derfor ender vi på en pæn otter.

8/10

Se det fulde billedgalleri her.

Tilføj kommentar