Illdisposed
Illdisposed

Illdisposed

Slagelse Musikhus og Badeanstalten, Slagelse

Jomfru på en metallisk badeanstalt.

​​​​

Første gang er altid fyldt med spænding: Vil det være godt? Gøre ondt? Vil jeg fortryde det?
Sådan havde jeg det, da jeg trådte ind til koncerten på Badeanstalten i Slagelse til mit første møde
med Illdisposed live. Danmarks svar på dødsmetalen lagde vejen forbi den gamle bygning i det
sydvestsjællandske. Med sig denne aften havde de to bands; Six String Slaughter og det lokale
band Poisoner.
Badeanstalten havde skruet op for lyden, og et talstærkt publikum var mødt frem allerede fra start af, da Six String Slaughter gik på scenen.
Da jeg satte benene på spillestedet, mærkede jeg straks en forventning fra publikum, og jeg gik en forventningsfuld aften i møde.

Six String Slaughter

Six String Slaughter, band, Badeanstalten Slagelse

Publikum vendte hurtigt hovedet mod scenen, da aftenens første band begyndte at rumstere på
scenen. Og da de første toner gjaldede ud af højtalerne, og Daniel Wilkens' (forsanger) hæse vokal tog over, stod publikum stift rettet mod scenen - selvfølgelig med undtagelse af diverse hoveder, der bangede i takt til de lækre riffs, der blev trykket af.
Der blev tæsket en god blanding af nye og gamle numre af, og det fungerede formidabelt hele vejen igennem. Specielt da tonerne til Rot In Paradise nåede ud, og Wilkens growlede ordene “Have you ever seen the flesh that rots in paradise?” var der næsten fællessang i det gamle badehus.
Da de valgte at forfølge deres måske mest kendte sang med endnu et gedigent stykke metal musik i form af Born Unspoiled, var slagternes bud på, hvordan man åbner en god metal-aften så godt som fuldendt. Som Daniel Wilkens selv udtalte flere gange under koncerten; ''Det går desværre alt for stærkt''. Og ja, det gik alt for stærkt.

8/10

Poisoner

Poisoner, Band, Badeanstalten Slagelse

Så blev det tid til den unge del af aftenens lineup. Allerede inden selve bandet gik på, vakte det lidt ekstra opmærksomhed, da der blev slæbt en trompet på scenen, og kort tid efter blev den ekstra store basguitar samlet op af en mand, som havde sin egen fest på scenen - Morten Eide. Mens forsangeren tog hånd om mikrofonen, spillede Eide op til god stemning og startede ud med, midt under første nummer Catastophic Deathat, hoppe ud blandt publikum til stor morskab for dem nær scenen. I det hele taget virkede bandet som om, de havde deres egen lille fest, de stod sjældent stille og hoppede rundt under numrene, når mikrofonen ikke var i brug. For mig virkede det ligeledes som om, en del af publikum ikke helt forstod, hvilken fest det egentlig var, de var vidne
til.
Den blandede og spektakulære oplevelse vakte dog alligevel noget i mig, da der gik rigtig thrash i den med nummeret Disobey The Force, der fangede min opmærksomhed med ordene ''Disobey the force. Or they will pollute your mind. Disobey the force. Total Control!''

5/10

Illdisposed

Illdisposed, Badeanstalten Slagelse, Bo Summer

Publikum rykkede tættere på scenen, og flere folk strømmede til badeanstalten, da klokken
nærmede sig 22:30.
Det er store ord at bruge, men i danske metalmunde kan jeg vist godt tillade mig det: Som sidste band gik legenderne i Illdisposed på scenen, under kyndig ledelse af Bo Sommer.
Det var en god blanding af nyt og gammelt i en djævelsk god cocktail. Den nyfødte Your Darkest
Son var næsten allerede en klassiker, og publikum omfavnede det nyeste skud på stammen med nikkende hoveder.
Derefter blev der drysset mørk tryllestøv ud over Slagelse, og det ene hit efter det andet bragede
ud. Reversed blev afløst af Submit, og man ville bare have mere og mere.
At Illdisposed bare er almindelige dødelige som os andre, viste de også, da de valgte at hylde Six String Slaughter-forsangerens nyfødte søn med et kudos og en hilsen fra scenen. Det gjorde hele koncerten mere menneskelig og hviskede den ellers eksisterende linje mellem band og publikum fuldstændigt ud.
Med Bo Sommers faste greb om mikrofonen, Jakob Battenveds om guitaren og den nye, men
absolut ikke ukendte mand i metalverdenen, Uffe Laustsens legende hånd på bassen gav
Illdisposed mig noget af en tur med tanke på, det var første gang, jeg oplevede det gamle band live.
Alt i alt var denne aften i Slagelse lidt som juleaften for voksne. Og jeg gør stadig det hele en gang til.

9/10