Denial Of God og Death Rides a Horse

Pumpehuset, København V

DENIAL OF GOD

Support:
HANDS OF ORLAC OG DEATH RIDES A HORSE

Udført af Emiliebregendahl

Pumpehuset i København åbnede fredag den 8. februar dørene for de danske black-legender, Denial of God, der indtil da ikke havde gæstet hovedstaden i syv år. Med sig havde de danske Death Rides a Horse samt de italiske doom-rockere Hands of Orlac, begge med kvindelige vokalister. Der var høje forventninger til Denial of God blandt de mange fremmødte, der primært var kommet for at se eller gense Danmarks største black metal band, der netop nu er aktuelle med deres nyeste album, Death and the Beyond.

Death Rides a Horse

Første band, der gik på scenen, var danske Death Rides a Horse, der bød på et ideelt blend af stoner doom, traditionel doom og heavy metal – og endda med en kvindelig forsanger. Det var unikt i sig selv, og at bandet oven i købet leverede en pragtpræstation gjorde bestemt ikke oplevelsen mindre overvældende. Fordi jeg ikke kendte til bandet i forvejen, blev jeg ret overvældet over hvor gode de var. Der var dobbeltpedal, fængende riffs og en virkelig smuk vokal – det er simpelthen en ære for genren, når en kvinde med så fed en vokal vælger at joine et doom metal band, i stedet for at ende i bunken af halvkendte popmusikere, der kvalitetsmæssigt slet ikke kan måle sig med dette. På trods af at Death Rides a Horse var første band på scenen, spillede de i en hel time. Bandet havde en god kontakt med publikum og de satte nogle klare standarder for resten af aftenen. Jeg blev i hvert fald fan!

8/10

Hands of Orlac

Aftenens andet band, Hands of Orlac, var kommet den lange vej fra Italien for at spille for os. Først fandt jeg bandmedlemmernes valg af fremtoning (bla. hvid farve i ansigtet, ikke corpse paint, blot hvid farve) lettere morsom, men det gik hurtigt op for de fleste blandt publikum, at der absolut intet var at grine af. Hands of Orlac, der ligeledes har en kvindelig forsanger, spillede hvad de selv kalder for occult doom rock, og fred være med det – det skal der også være plads til. Dog blev forsangerens lettere skrøbelige vokal ofte væk i rodet af instrumenter, hvilket var synd. Noget der til gengæld ikke blev væk, var hendes fløjte, som var med mindst én gang i hvert nummer. Engang imellem var der også plads til et spontant King Diamond-inspireret black metal skrig, hvilket virkede ret malplaceret. Jeg har lidt svært ved at finde på noget ovenud positivt at sige om Hands of Orlacs præstation i Pumpehuset – men hey, de kommer fra Italien, så bandet har i hvert fald fået sig en fed oplevelse, om end det samme ikke kan siges for alle blandt publikum.

3/10

Denial of God

Der blev tændt levende lys i Pumpehuset, som i dagens anledning var pyntet op med galger og spindelvæv, klokken nærmede sig midnat, og folket var klar til at få den dosis af rendyrket musikalsk ondskab, de var kommet efter. Denial of God, der har et live-lineup på fem personer, sparkede et helvede af en black-koncert i gang med ryggen til publikum. De første minutter af deres koncert (og en del passager indimellem) var stille og utrolig atmosfærisk, og dermed var det bare endnu mere storslået og lettere gåsehudsfremkaldende, da de med ét stort, pludseligt kaos af instrumenter fik startet aftenens højdepunkt, der endte med at vare halvanden time. Denial of Gods koncert var en ret intim affære, i og med at det var så lille en scene og så få mennesker, og dermed blev det en helt anden og meget mere intens oplevelse. Trommeslagerens præstation skal især fremhæves, da det simpelthen var intet mindre end fantastisk. Også forsangeren leverede en virkelig overvældende præstation, og holdt end ikke inde med sin growl, når han snakkede til publikum. Jeg var ikke synderligt bekendt med Denial of God før denne koncert, men jeg bliver nødt til at erkende, at dette er en af de største koncertoplevelser jeg endnu har haft. Denial of God sluttede af med "Black Horror Metal", og det blev enden på en aften fyldt med billig fadøl, ondskab, fed stemning, og generelt bare en enormt overvældende koncertoplevelse. Hvis du sad derhjemme og hyggede dig til Danmarksindsamlingen, så skam dig – du ved ikke hvad du er gået glip af!

10/10
Setliste:

Funeral
Behind the Coffin's Lid
The Crypt has Eyes
The Book of Oiufael
Black Dethe
Cycle of the Wolf
The Cursed Chamber
Robbing the Grave of the Priest
The Horrors of Satan
Black Horror Metal