Bersærk

Bremen Teater, København V

Officiel vurdering: 9/10

Bersærk storsejrede på Bremen

Fredag d. 23. oktober udkom Bersærk med deres 3. studiealbum, SOL. Et meget ambitiøst og helt igennem fantastisk album, som du kan læse anmeldelsen af her. I forbindelse med udgivelsen er bandet taget på en kort albumturné, hvor hele det nye album vil blive præsenteret for publikum. Første stop på turen var Bremen Teater i København, der tirsdag aften lagde scene til Bersærks stort anlagte hedningefest. Som det fremgår af ovenstående link, er albummet SOL blevet modtaget meget positivt, og der er bred enighed om, at albummet er noget af det bedste danske rockmusik, der er blevet udgivet meget længe. Spørgsmålet er, om Bersærk formåede at overføre den fantastiske energi fra pladen til et show på scenen?

Til det spørgsmål findes der kun ét svar: et stort og rungende ”ja tak”! Kl. 18.00 indtog Bersærk scenen på Bremen, og de så sig ikke tilbage, før den sidste tone ringede ud. Showet startede med en katastrofemelding over radioen, der varslede, at de næste godt 60 minutter ville blive en rejse gennem et apokalyptisk samtidsunivers, hvor den nordiske mytologi er med som passager, og hvor menneskets forfald, død og ødelæggelse ville blive udrullet, inden der igen var kraft og energi til at kæmpe imod og i sidste ende sejre. 

Med en utrolig overbevisning skød de showet i gang med sangen ”Verdens Ende”. Et nummer, der meget præcist indrammer, hvad det er, Bersærk har gjort så godt på plade – og altså nu også live. Det store og meget ambitiøse lydbillede, som er bygget op på albummet, blev på fornemmeste vis gengivet på scenen, og da det første nummer var slut, var der ingen tvivl om, at det ville blive en helt igennem fabelagtig aften. Det visuelle udtryk var også større end det, vi ellers har oplevet fra Bersærks hånd. Bandet har i samarbejde med kunstneren Ræveðis kreeret en suveræn billedside, der på alle tænkelige måde underbygger det musikalske udtryk. Sådan fortsatte Bersærk med at imponerer sang efter sang, og før man havde fået set sig om, var vi ved at være ved afslutningen på koncerten. De sidste to numre på albummet, ”Kæmp!” og ”SOL” satte endnu en gang ild i publikum, der kvitterede med siddende headbanging og øredøvende jubelbrøl. Modsat andre bands, der har spillet albumkoncerter, så gav Bersærk tre ekstranumre, der alle tre er at finde på de tidligere udgivelser. En rigtig fin gestus til publikum, der til ekstranumrene kvitterede med bersærkergang.

Koncerten var en fantastisk oplevelse, og det er længe siden, at jeg har set et dansk band køre den så sikkert hjem. Med en attitude og en coolness, der henleder tankerne på ikoner som Jim Morrison, Elvis Presley og Lemmy satte Bersærk tirsdag aften nye standarder for, hvordan et liveshow skal eksekveres, både musikalsk og visuelt.

Sætliste:
Verdens Ende
Blod & Stål
Tryk Avler Modtryk
Balders Bål
Blodmåne
Dødevals
Midgårdsbrand
AHKI
Kæmp!
SOL

Encore:
Tordensol
Nordenvind
Dæmring