Spit Rusty

Spit Rusty

Spit Rusty, et nyt dansk navn inden for HARDROCK / ROCK scenen. De fem danske drenge, Martin, Stefan, Morten, Kasper og Philip har netop smidt deres første EP på gaden med titlen Underwhelmed, som Heavymetal.dk aktuelt nok har lavet en anmeldelse af og i den anledning var et interview på sin rette plads

Som det første, vil vi på HMdk gerne ønske hjerteligt tillykke med udgivelsen af EPen Underwhelmed. Jeg har haft fornøjelsen af at lytte til den, og jeg må sige, at der er tale om hård rock af høj kvalitet. Hvordan har I det selv med EPen nu, hvor den er udkommet?

Martin: Forløsning. Det er virkelig en rar fornemmelse at stå med resultatet i hånden efter x måneders nørderi i øveren. Selve indspilningsprocessen var heller ikke helt uden knaster: Gear der svigtede, trommespor der forsvandt etc., men alt faldt på plads til sidst, så nu er vi glade!

Stefan: Det er super lækkert at stå med en skive i hånden, som man kan stå inde for 100%. Som Martin siger, har det til tider være frustrerende med hele processen – fra scratch og til at stå med det færdige produkt, men vi har holdt hovedet koldt og arbejdede ud fra erfaringer. Alt har alligevel flasket sig, og vi er stolte af vores EP!

Morten: Efter en masse timer i øveren og hårdt arbejde, er det super fedt, at vi endelig har noget på en skive. Og resultatet? Ja, det kan man jo høre.

Kasper: Er sgu lettet og godt tilfreds, processen har været lang og med en del udfordringer, men resultatet er blevet godt.

Philip: Jeg er ved og brække mig over den… Jo, jeg har en rigtig god følelse med den.

Hvordan vil I beskrive Spit Rustys musikstil?

Martin: Uhh, det er simpelthen sådan et svært spørgsmål…

Stefan: Med så mange subgenrer som efterhånden er opstået, er det svært at vælge en der omfavner hele vores repertoire. Jeg vælger personligt at kalde det Hard Rock – og ikke andet. Så kan folk selv sætte os i den bås, de ønsker

Morten: Den er tricky, mhhh.

Kasper: Som en solid gang rock! Med et godt beat og fede solostykker.

Philip: PURE DANISH HARD ROCK

De fire numre på Underwhelmed er ret alsidige, må man sige. ’Stick to the Trails’ er et hårdtrockende melodisk metalnummer, og ’Drift Alone’ byder på nogle knusende groovy riffs, mens ’We Will Be OK’ har elementer fra den alternative rock/metal, og ’Those Days’ leder tankerne lidt hen på både Aerosmith og Paradise Lost. Er denne alsidighed et bevidst valg?

Martin: Vi er stadig et meget nyt band, så denne EP har bestemt været et eksperiment. Vi er meget bevidste om ikke at lukke døre, men i stedet teste os selv ift. vores kreativitet, men det er en hårfin balance at overholde genrekonventioner og samtidig sparke lidt til dem.

Kasper: Vi har tænkt meget over, hvilken stil vi gerne ville ud med. Så det er klart et bevidst valg, men ikke mere end at vi prøver kræfter, med alle ideer der kommer op.

Philip: Ja!

Samtidigt virker EPen ganske fokuseret, og der er god sammenhængskraft hele vejen igennem. Hvordan har I opnået balancen mellem fokus og variation?

Martin: Tak! Hvis det er rigtigt, er missionen lykkedes. I det store hele er vi nok meget enige om, hvordan Spit Rusty skal lyde. Det har endvidere været en stor hjælp for os, at arbejde sammen med Anders Ruby der har lavet mix/master. Han har været god til at skære vores dårlige idéer fra!

Stefan: Vi har eksperimenteret rigtig meget med den her debut-EP. Og vi har hele tiden været åbne over for at prøve nogle, til tider, lidt sketchy ting af.

Kasper: Et langt stykke hen af vejen er vi bare gået, på det der føles rigtigt, men Anders Ruby har bestemt været god til at sortere i vores ideer.

Philip: Ja, det ved jeg ikke.

Er det en jødeharpe, jeg hører i ’We Will Be Okay’? Hvis ja, hvordan får man den ide at smide en jødeharpe på et hard rock nummer?

Martin: Ja, det var en idé der opstod i studiet. Vi kom til at snakke om ukurant instrumentering – og pludselig var der tracket jødeharpe og banjo. I 11. time valgte vi dog at slette banjoen igen; der blev det for ufokuseret.

Morten: Det kom bare ud af det blå.

Kasper: Man drikker lidt øl en festlig dag i øvelokalet og så kommer de skøre og sjove ideer bare til en! Nogle bedre end andre, men klart en hitter med jødeharpen.

Philip: Vi kom vist til at lave en dogme-regel om alternative instrumenter på vores udgivelser, og så havde Martin tilfældigvis en harpe liggende…

Hvilke bands lytter I selv til, og er der nogle bands, der fungerer som direkte inspirationskilder til Spit Rusty?

Martin: Vi lytter til alt muligt, jeg er f.eks. meget glad for Malk De Koijns nye plade. Det kan være farligt med direkte inspirationskilder, man ender nemt som en fad udgave af noget andet, men det er da klart, at vi hver især skeler til andre bands og musikere – lige fra Iron Maiden til nyere amerikansk ungdomsrock.

Kasper: Jeg lytter til meget forskellig rock og til tider også funk, pop og andet for at få inspiration, men vil ikke sige, at vi har nogen direkte inspirationskilde.

Philip: Jeg er selv meget inspireret af bl.a.: Mastodon, HELHORSE, Kvelertak, Machine Head, Nickelback etc.

Hvordan blev Spit Rusty dannet?

Stefan: Jamen vi var 3 (Philip, Kasper og jeg) tilbage i bandet, vores tidligere trommeslager og forsanger gad ikke mere, faktisk for akkurat et år siden. Dengang spillede vi under et andet navn, men det stod hurtigt klart, at vi måtte skifte navn, da Morten og Martin kom med og blev nye indflydelsesrige kilder i bandet.

Til de af vores brugere, der ikke kender bandet, hvem er folkene bag Spit Rusty?

Stefan: Vi er alle ret ukendte. Vi har tidligere haft projekter som aldrig rigtig er blevet til det vilde, så der er ikke rigtig nogen navne hos Spit Rusty, som særlig mange vil kunne nikke genkendende til.

Kan I beskrive jeres sangskrivningsproces?

Martin: Det er noget med noget jam. Vi starter med som regel med et riff eller en trommerytme, og så byder vi ind på skift, til vi har et færdigt arrangement. Vokalerne kommer på løbende, men er som regel først helt færdige et stykke tid efter arrangementet. Jeg skal lige have tid til at sidde lidt for mig selv og kigge ud i mørket…

Kasper: Alle sangene er jammet frem i øvelokalet, hvor man bare smider en ide eller et riff op, og så arbejder vi i fællesskab ud fra det.

Nu hvor I har udgivet Underwhelmed, hvordan ser fremtiden så ud for Spit Rusty? Kan vi for eksempel forvente et helt album i nærmeste fremtid?

Martin: Jamen den ser da lys ud, haha. I får et album, men der går et stykke tid. Det vigtige for os pt., er at etablere bandet på livescenen. Vi har kun spillet et par showcases so far, så nu skal vi lidt rundt i landet og hilse på koncertgængerne. Vi skriver dog masser af sange – så der kommer nok en EP mere her i første halvår af 2012.

Kasper: Der kommer klart et album, men vi skal lige ud på livescenerne først.

Hvor kan man anskaffe sig Underwhelmed?

Stefan: Skide fedt du spørger! Vi er netop dukket op på de gode store digitale platforme; iTunes, Spotify, Amazon MP3 og CD Baby. Og hvis man virkelig bare MÅ have sig det fysiske eksemplar, så er vi aldrig længere væk, end at man kan fange os på Facebook ;)

Kasper: Til koncerterne!

Og hvor kan de, der er interesserede i at lære mere om Spit Rusty, finde mere information om bandet?

Martin: Find os på Facebook – vi er faktisk ret gode til at smide updates og snakke med vores venner! www.facebook.com/spitrusty.

Til sidst, endnu et tillykke med Underwhelmed-EPen fra os på HMdk. Held og lykke med den. Tak fordi, I havde lyst til at lave dette interview.

Kommentarer (2)

Time Signature

Time Signature

Tidligere anmelder

Indlæg: 65

Jeg gad ellers godt høre

Jeg gad ellers godt høre versionen med banjo-sporet. Tør man håbe på et bonus track på en kommende udgivelse?

Martin AA

Indlæg: 1

Det kan være den kommer med

Det kan være den kommer med på en b-side på et tidspunkt ;)