Soulline

Soulline

Schweiziske Soulline har just udgivet deres seneste album, We Curse, We Trust”, på Mighty Music og Heavy Metal.dk fik sig en snak med Lore (guitar, komponist og medstifter) og Klod (sang). Lore starter med en kort introduktion til Soulline.

SOULLINE

Interview med Lore og Klod

Lore:
Soulline har eksisteret i 12 år. Efter næsten 10 år i det schweiziske undergrundshelvede, begyndte vi endelig at høste nogle resultater: Eksempelvis spillede vi på Wacken Open Air i 2008, deltog i tours med Rotting Christ og Vader, og for nylig var vi på to europæiske tours; en med Pro-Pain og en anden med Illdisposed.

Hvilke tanker ligger bag albumtitlen We Curse, We Trust?

Klod: Der er ret simpelt; Titlen refererer til menneskets evne til at have modsatrettede følelser til den samme ting på samme tid. Dualisme er nøglen med hvilken vi forstår verden, men forhindrer os også i at forandre de ting, som får os til at lide. Vi ender med at hade den samme holdning, person eller ting der repræsenterer virkeligheden; det er på den måde vi er fastholdes i ideen om at vi ikke kan ændre ting.

Hvem har lavet coveret til We Curse, We Trust? Og hvilke tanker ligger bag valget?

Klod: Jeg lavede nogle grove skitser for noget tid siden. Da vi overvejede artwork til pladen huskede de andre bandmedlemmer den skitse og vi besluttede os for at fuldende den ide. We Curse, We Trust er på en måde et konceptalbum, der fortæller dramaet mellem folk som ikke kan finde ud af at ændre deres liv på en positiv måde, fordi de føler sig som fanger af dem, som har magt og kontrol over dem. På samme tid, ser disse "fanger" dem selv som de eneste ansvarlige for deres egen skæbne og håber på at kunne ændre tingene. Englen på coveret er en metafor for begge følelser; den er sort og truende, men det er også et symbol på håb – der er den ting som vi stoler på og giver skylden på samme tid.

Hvordan er We Curse, We Trust anderledes i forhold til jeres tidligere udgivelser?

Klod: Jeg synes den vigtigste forskel skal findes i den måde hvorpå vi arbejdede på albummet. Alle havde klare opgaver og roller hvad angik komponering, arrangementer og indspilning. Sangene er lettere at lytte til og de overordnede dynamikker på albummet er meget strukturerede. Jeg er personligt meget glad for lyden, som jeg mener er meget bedre end på forrige udgivelse. Man kan sige at vi har fået selvbevidsthed og noget erfaring.

Hvad var det vigtigste du lærte som musiker i forbindelse med tilblivelsen af We Curse, We Trust?

Lore: Jeg har altid taget mig af både kompositionen af musikken og den tekniske side af indspilningerne (på alle albums). Når du ved at din musik skal mixes af Peter Tägtgren prøver du at presse dine egne grænser og er opmærksom på selv den mindste detalje. Jeg må sige at hans råd og kritik har hjulpet mig til et bedre resultat og inspireret mig til at gøre det endnu bedre i fremtiden.

Klod: At arbejde med folk som virkelig kan li’ hvad du laver, og som du stoler på, er det bedste.

Er der planer om nye tours? Leder I efter jobs hvor I headliner eller leder I efter jobs som support for et større navn?

Lore: Vi har lige afsluttet en ni dages Tysklandstour med Illdisposed. Fantastisk band og folk som vi gerne vil spille med igen i fremtiden. Vores næste koncert er d. 18. juni i vores hjemby (Bellinzona) hvor vi skal supporte Sepultura. Til efteråret vil vi headline et par koncerter i Schweiz og vi vil forsøge at komme på en Europa-tour i starten af næste år. Vi håber vi vil komme forbi Danmark.

Hvordan har den schweiziske metalscene det i øjeblikket? Er der nogle schweiziske navne vi skal holde øje med?

Lore: Metalscenen i Schweiz har det godt og der er nogle interessante bands med en god fanskare. Vi synes der skal fokuseres på Soulline, så kan du gå på opdagelse på resten af den schweiziske metalscene næste uge…

En sidste kommentar til læserne af heavymetal.dk?

Lore: Kig forbi vores Facebook-side (facebook.com/soulline) – vi håber I vil kontakte os og dele vores passion for musik.

Tilføj kommentar