Orange Goblin interview - Copenhell 2019

Orange Goblin Orange Goblin / Promo

På dette års Copenhell fik vi os en lille snak med Orange Goblin.

Lad os bare starte ved begyndelsen. I har været sammen i bandet siden 1995, ikke?
Jo, vi startede bandet i ’95, men før det havde vi sådan en… du ved, vi prøvede forskellige ting af. Bandet hed Our Haunted Kingdom en overgang før… Ja altså, vi var mere dødsmetal og et eller andet sted undervejs, så ændrede vi os. Vi lyttede til Black Sabbath og Led Zeppelin, og det gik ligesom i den retning. Men ja, stort set det samme lineup bortset fra Pete, der forlod os, en af rytmeguitaristerne forlod os i 2004 – tror jeg. Men siden da, har det været det samme lineup. De andre fyre fra dengang og indtil nu, vi kører stadig.

Hvordan startede det hele?
For at gøre en lang historie kort, så gik vi alle ud af skolen, og jeg mødte Ben og Martin, da vi var omkring 17 år. Og vi var i det der stadie imellem skole og arbejde, og du ved ikke rigtigt, hvad du skal stille op, og du er lidt fortabt, og dine forældre bliver ved med at spørge ”Hvad har du tænkt dig at stille op med dit liv?”. Så vi sagde bare, ”hvad med, at vi laver et band?”, og det var seriøst ikke bare en joke, men det var mere som en hobby. Og vi lavede bandet og kunne virkelig godt lide det. Og vi lavede et par småjobs på små lokale pubber, hvor du betaler for at spille, og folk kom for at se os. Og vi blev med det samme overraskede over, hvor karismatisk Ben var helt fra de første dage. Det var sådan lidt wow, han er virkelig en dygtig frontmand, og det gik bare op for os, at han havde en gave. Så vi tænkte bare, at vi skulle fortsætte. Og vi kniber stadig os selv i armene over, at vi laver det her, for vi havde slet ikke planlagt, at vi skulle spille festivaler som denne og have 9 udgivne albums – og nu er det 25 år senere… Det er som et virkelig lykkeligt uheld, så du ved, vi har bare været virkelig heldige.

Hvordan føles det at holde sammen så længe, I er vel en slags musikfamilie?
Ja, det er vi nærmest. Jeg tror, du har helt ret. Chris sagde det virkelig godt, da han – fordi vi har jo alle familier og ser dem mindre, end vi plejede, men han sagde, at når du mødes med dine venner i weekenden og lige skal ud og have et par øl, sådan er vi! Vi får at vide, at vi skal komme og lave et par shows, og så tropper vi op, og det er det, tror jeg, der bibeholder vores familie. Altså vi samles og har ikke set hinanden en rum tid, og så er det ligesom en aften ude med vennerne for at få et par øl, og vi bliver så bare betalt for at spille. Så det, tror jeg, er hemmeligheden. Vi har aldrig haft skænderier – eller selvfølgelig har vi det, men det har aldrig været seriøst, men vi har ligesom de der afbræk ind imellem. 

Jeg ved, at I alle plejede at have almindelige jobs samtidig med dette. Så hvordan fandt I tiden til både at have et almindeligt arbejde, skrive musik og turnere?
Det er virkelig hårdt, for vi har alle familier nu, og vi er i fyrrerne, og Chris er i halvtredserne, så du ved… Vi er virkelig gamle. Eller altså min familie er vant til det, og mine børn er vokset op med, at vi tit var væk på turné, så de er bare vant til, at jeg er meget væk. Vi turnerer ikke så meget længere af samme årsag. Jeg tror, at vi brugte al vores tid på bandet i 2013, og det var ret hårdt, for vi var hele tiden væk. Og vi kunne sagtens have fortsat til i dag, men det var for hårdt for vores personlige liv, og vi fandt et godt kompromis. Vi kan have et fuldtidsarbejde, tage væk i weekenden og lave festivaler og shows og små turneer. Men vi forsøger at sætte farten lidt ned, men uden at stoppe – jeg tror aldrig vi stopper. Så vi fortsætter med at rulle sådan her indtil videre.

Så I har musik i årene. Jeg læste også et sted, at din far spillede guitar?
Godt klaret, det gjorde han da for pokker!

Fik du dit talent fra ham?
Ja, min far havde en masse forskellige hobbyer, mens jeg voksede op. Han blev rigtigt god til en hobby, og så stoppede han med det. Og en af dem var at spille klassisk guitar og bas. Og da jeg så blev interesseret i guitar, så var jeg jo heldig, at han havde spillet, så han kunne sende mig i den rigtige retning. Men jeg ville nu ikke gå den klassiske vej. Jeg havde allerede fundet Jimmy Page på det tidspunkt, så han sagde, at jeg skulle prøve noget af det. Men han var meget støttende, da jeg var barn, men så stoppede han med at spille, og jeg lærte ham at spille en smule bas, så det omvendte ligesom rollerne.

Så du ville ikke lave klassisk musik, og det er jo heller ikke ligefrem det Orange Goblin laver – I laver et stort mix af genrer. På en af jeres ældre sange hører jeg lidt Metallica-inspiration. Hvor finder I inspiration til al jeres musik?
Vi har alle sammen forskellig musiksmag – det er tydeligvis alt sammen indenfor metal og rock. Ben og jeg er nok mere i retning af new wave of heavy metal, Ben er kæmpe Metallica-fan. Det samme var Martin, men jeg er mere til blues og 70’er-rock, Chris var meget mere til punk – og så tror jeg, at vi alle har en stor kærlighed til Black Sabbath, og så spreder det sig ligesom ud derfra. Og vi har sagt lige fra begyndelsen, at der ikke er nogen regler. Vi behøver ikke lyde som Metallica. Vi behøver ikke lyde ligesom Discharge eller nogen af de andre. Vi blander bare det hele sammen, og der er absolut ingen regler. Og tit kommer jeg med en blueset ide – og 10 af dem bliver smidt ud, fordi vi ikke vil lyde som BB King og omvendt. Så vi finder ligesom det bedste i stakken, og Millard kommer med et Metallica-riff, og vi blander det med mit bluesede riff, og Chris smider lidt punk ind, og så blander vi det hele sammen.

Så det er bare en stor smeltedigel?
Det er en stor smeltedigel af ting, vi har stjålet igennem årene.

Hvad er vigtigst for jer i skriveprocessen?
Øhh det er normalt, at vi begynder at panikke, når vi opdager, at vi har et album at udgive om et par måneder. Og så siger vi pludselig; ”Åhr! Vi må hellere komme igang med at gøre noget”. Og jeg tror, at det virker for os på en eller anden måde. Det gør det ikke for ret mange bands, men vi starter med at have en tidsplan. Typisk når jeg kommer med en masse ideer, så Chris… nåhr ja, Chris er jo trommeslager, men spiller også guitar, og han kommer med en masse ideer, og så går vi i studiet med det samme. Og som jeg sagde før, så vælger vi et riff, og de andre siger, at det er forfærdeligt – og vi er virkeligt ærlige, så vi tager ikke kritik så seriøst. Så hvis nogen ikke kan lide et eller andet, som en anden har lavet, så siger vi bare, ”at det bruger vi altså ikke”. Og vi eksperimenterer, og det er det, der er den sjove del. Som ”The Stranger” på det nye album, det er lidt anderledes end, hvad vi ellers har lavet, og det holder det friskt for os. Og normalt, når vi har lavet det hele, så kommer Ben og siger ”Jeg må hellere gå i gang med at skrive nogle melodier og tekster”, og det gemmer han til senere. Og nogle gange så har vi indspillet et helt album, og så kommer han og siger, at han kun vil synge den linje. Men som sagt, så virker det på en eller anden måde, og grunden til, at det virker, er, at hvor vi tidligere skrev sange måneder og måneder og måneder, før vi indspillede det. Så når vi nåede til at indspille det, så var vi trætte af det. Og det ændrer sig, og vi glemmer, hvorfor sangen var god til at starte med, fordi den forandrer sig, og så er slutresultatet ikke så spændende. Du ved… Den der gnist i ideen – vi prøver at få indspillet den gnist, ellers er den ude.

Det lyder lidt som en stressende proces, men også inspirerende, fordi du ændrer, hvad du kommer med til slutresultatet...
Ja, altså det, der sker, er jo, at de første øvedage er stressende, fordi vi… Du ved, det er ligesom, når du lavede lektier som barn, og de der første par linjer er bare… Argh, jeg bliver nødt til at skrive en essay, hvad stiller jeg op? Men så snart du får de første par ideer, så flyder det. Det er som magi. Men det er min yndlingsdel af det hele, og det er sjovt. 

I har skabt 9 albums, så der må være en slags magi. Der har været en del snak om, at jeres seneste album, The Wolf Bites Back, har en usædvanlig lyd ift. Orange Goblins bagkatalog. Hvad har I ændret og hvorfor?
Øhm, igen så gik vi jo ikke ind i det med den ide, at vi ville ændre lyden. Det er bare det, der kom ud. Mange af vores albums har tidligere haft et gennemgående tema, fx med Healing Through Fire, der handlede om den sorte død i London. Så de havde temaer, og den her var om zombier, der kom tilbage fra de døde – og de døde af pest eller noget. Men med dette album ville vi gerne holde det simpelt, så vi kunne spille numrene live. Jeg tror, at jeg havde meget af skylden for A Eulogy for the Damned og Back From the Abyss. For jeg lavede meget overdub med guitarer og harmonier, og så glemte jeg, at jeg i virkeligheden er den eneste live guitarist, så nogle af sangene er virkelig svære. Og denne gang ville vi gerne holde det mere råt og tilbagelænet og mere sådan rent rock’n’roll. Sådan endte det selvfølgelig ikke, for vi faldt i fælden med at overgøre det en lille smule, men de fleste af sangene er kortere og lettere at spille live.

Det er fedt, så I kan få samme lyd fra albummet og ud på scenen.
Det er nemlig rigtigt. Det var hele pointen, og jeg synes, at det virkede. Sangene virker til at fungere ret godt live…

Jaa… det får vi jo at se om en time eller to!
Ja, så kan du være dommeren for, om det virkede eller ej.

Vi blev nødt til at vente lidt fra Back From the Abyss til The Wolf Bites Back – det var 4 år. Og det er faktisk det længste, der er gået imellem nogle af jeres albums – hvorfor tog det så lang tid at skabe dette album?
Øhh jamen… vi gjorde Back From the Abyss færdig, og turnerede en masse med det, og som sagt, så har vi alle sammen et liv udenfor bandet. Og det tager ligesom bare over, og tiden går virkelig hurtigt, når du bliver ældre. Så vi arbejdede bare og koncentrerede os om familielivet, og vi spillede også en masse liveshows i den periode, så vi havde jo spillejobs hele tiden, men skriveprocessen sagtnede bare farten. Men du har ret. 4 år er IKKE acceptabelt, men vi kunne bare ikke… Måske var inspirationen der bare ikke rigtigt i en periode. Vi levede bare vores liv, og så kom vi væk fra det med at være klar og være det rigtige sted. Det tager bare tid ind imellem, og vi er dovne!

Det tror jeg ikke på! Men hvornår får vi så det næste album?
Åhr, det ved jeg ikke. Vi snakker da om at skrive i slutningen af året. Det bliver måske til, at vi udgiver et par EP’er, for der er jo altid ideer og nye sange i støbeskeen. Indtil videre er det ikke en fast plan, men forhåbentligt så starter vi i slutningen af året – vi har ideerne til at begynde at indspille noget. Vi ved aldrig, hvad vi laver…

I laver det på farten?
Fuldstændig uden system, ja…

I har turneret i et stykke tid nu, og har været i gang i mere end 20 år. Hvilken af jeres turneer har været din favorit, og hvilket band har været dit yndlingsband at turnere med?
Wow, der har været så mange, og jeg vil ikke fornærme andre bands. Men jeg tænker på en af de første turneer, som vi lavede med Cathedral. Det var en Europaturné og til Japan også – sikkert tilbage i 1999 eller 2000? Det var ret specielt, og Lee Dorrian har virkelig hjulpet os med at komme derhen, hvor vi er i dag. Og vi elsker bare det band. Vi er kæmpe Cathedral-fans, og på det tidspunkt var de nok vores top-indflydelse. Så da vi blev spurgt, om vi ville på turné med dem i Europa og Japan, var fuldstændigt utroligt. Vi boede på et hotel, hvor Michael Jackson også boede – og vi tænkte bare ”Wow! Det her er rigtigt!”. Tre dage senere var vi tilbage i vores egne huse, men lige i det øjeblik, var det bare fantastisk. Men det er svært at udvælge en turné, fordi de alle sammen har været fede og havde gode øjeblikke såvel som dårlige øjeblikke. Men den der stikker ud som en af de mest uforglemmelige.

Lige nu er I så på Copenhell og skal spille en festivalkoncert. Men hvad er egentligt jeres favorit – spille et lukket show eller en festival som denne med en åben scene?
De er jo forskellige. Jeg kan rigtigt godt lide intimiteten i et klubshow, hvor sved vælter ned fra loftet, og det er højt og mørkt, og folk bare går amok – det elsker jeg. Men… det er også fedt at være udenfor på en stor scene, og du føler virkelig, at du er en rockstjerne! Og så bare se, at folk går ind i det, som måske ikke engang kender dit band. På en festival så vil der selvfølgelig være personer, der hører dig for første gang. Det er fedt, når folk kommer op til dig og siger ”Jeg har aldrig hørt jeres band før, wow!”, når du lige kommer forbi. Så det elsker vi. Men de er begge fede af forskellige årsager, og det er jo sådan med alle shows, at de er fede af forskellige årsager. Men jeg kan virkelig godt lide de der små, svedige klubshows – de er virkeligt fede. 

Det her er jeres første gang på Copenhell. Er der noget specielt, I har set frem til på denne festival?
Øhm faktisk bare at spille her. Vi har ikke spillet i Danmark i… Jeg kan ikke engang huske, hvor længe siden det er. Det er virkeligt længe siden, så det er rigtigt dejligt at være tilbage hertil igen. Og jeg havde lige en gåtur rundt på pladsen, og det virker til at være et rigtigt godt sted. Som en glad, afslappet, tilbagelænet festival, så jeg glæder mig bare til at komme derop på scene og rocke. Vi har kun 45 minutter, såå… Vi bliver nødt til bare at gå ind og have det sjovt. 

Jeg har kun et spørgsmål mere. Er der noget, du gerne vil sige til alle dine danske fans?
I må bare ikke give op! Vi kommer tilbage med mere musik, men mest så siger vi tak for at blive ved vores side. Vi har lige haft sådan en signing og et interview i teltet, og vi forventede ikke rigtigt, at der kom nogen. Vi gik ligesom bare ind, og så var der bare en masse mennesker, og det var virkelig fedt og uventet. Så undskyld, fordi det har taget så lang tid, vi kommer tilbage og tak for al støtten. Det har været fedt!
 

Let’s just take it all the way from the beginning. So, you’ve all been in this band since the beginning in 1995, right?
Yeah, we started the band in ’95, but before that we kind of had a little… You know we tried different things. The band was called Our Haunted Kingdom for a while before – yeah, we were more kind of death metal, and somewhere along the line we changed, listened to Black Sabbath and Led Zeppelin and that kind of went in that whole direction. But yeah… pretty much the same lineup apart from Pete left, one of our rhythm guitars left in, I think, 2004. But since then it’s been the same lineup. The other guys from then and until now, we’re still going.

So, how did it all start?
To cut a long story short, I think that we all left school, and I met Ben and Martin when we we’re about 17. And we were in that stage, where you’re in between school and work, and you don’t know what to do, and you’re kind of a bit lost, and your parents are going “What are you going to do with your lives?”. So we just said, “how about we just form a band”, and it was literally not like a joke, but more like a bit of a hobby. And we formed a band and really liked doing it. And we did a few little shows, you know, local pubs where you pay to play, and people would come to see us. And straight away, we were all surprised at how charismatic Ben was, you know from the early days. It was like wow, he was quite the front man even from the early days, and we just realized that he had that kind of gift. So, we just thought, we should keep going. And we’re still kind of pinching ourselves that we’re still doing this because we didn’t mean for it to be playing festivals like this and having 9 albums out, and now it’s 25 years later… It’s kind of a really happy accident, so you know, we’ve been really lucky.

How does it feel sticking together for so long, I guess, you’re kind of like a musical family?
Yeah, we pretty much are. I mean, I think you’re spot on. Chris really summed it up well, when he said – ‘cause you know we all got families of our own and see them less frequently than we used to, but he said, that when you meet up with your friends in a weekend and are just going to get a couple of beers, we do this like that. We get told to come and do a few shows, and we meet up, and I think that’s what’s kept us like a family. Like we get together, and we haven’t seen each other for a while, so it’s like going out with your mates and having a few beers and getting paid to play places. So, I think that’s the secret, we’ve never really fallen out – well of course we’ve had fallen outs, but it’s never been serious, but we’ve got that little gap in between.

I know that you all used to have day jobs and doing this. How do you find the time to do both “ordinary jobs” and writing music and touring?
It’s really hard, because we all have families now, and we’re in our forties, and Chris is in his fifties, so you know, we’re really old. Well, I mean my family is used to it, and my kids just grew up with us always being on tour, so they’re used to me being away quite a lot. The touring we don’t do as much because of that. I think we spent 2013 doing the band full time, and it was quite hard because we were away constantly all the time. And we probably could have kept it up until today, but it was too much of a strain on our personal lives, and we found a happy medium. We can do a full-time job, come away in the weekend and do festivals and shows and little tours. But we’re just trying to slow down a little bit but not stopping – I don’t think we could ever stop. So, we’re just going to keep rolling like this for the time being.

So, music is in your blood, I guess. I read somewhere that your father played the guitar, right?
Well done, blimey, he did!

Did you get your talent from him? 
Yeah, my dad went for a lot of different hobbies, when I was growing up. He became really good at one hobby and then just stopped it. And one of them was playing classical guitar and bass. And when I was getting into the guitar, I was lucky that he had done that, so he could set me on the right track. But I didn’t want to go the classical route, I had already found Jimmy Page by that time, so he said that I should try some of this. But he was very supportive as a kid, but then he stopped, and I taught him how to play bass a little bit so that kinda reversed the roles.

You didn’t want to do classical music, and Orange Goblin is definitely not classical – it is a very big mix of genres. On one of your older songs, I hear an inspiration from Metallica. Where do you find the inspiration for all of your music in different bands and sources – where do you get that?
We’ve all got very different tastes in music – it’s obviously all metal and rock. Mine and Ben are probably more down the new wave of heavy metal road. Ben specifically is a massive Metallica fan as was Martin, I’m more kind of blues and 70’s rock, Chris was very much punk – and I think we all love Black Sabbath, and then it sort of spiders off from there. And from the very beginning we all said, that there’s no rules. We don’t have to sound just like Metallica. We don’t have to sound just like Discharge or whatever. We’re just going to mix it all together, and there’s absolutely no rules. And a lot of the times, I’m coming up with a bluesy idea, and 10 of them will be thrown in the bin ‘cause we don’t want to sound like BB King and vice versa. So, we kind of find the best in the bunch, and Millard will come in with a nice Metallica riff, and we’ll mix it in with my bluesy riff, and Chris throws in some punk, and we mix it all together.

So, it’s just a big mixing pot?
It’s a mixing pot of all sorts of stuff that we’ve stolen over the years.

What’s the most important to you in the writing and creating process?
Uhm it’s normally when we start to panic, when we realize that we’ve got an album to do in a few months, and we suddenly go, “Oh man! We better start doing something.” And I think it kind of works for us. It doesn’t for a lot of bands, but we go in with a time scale. Normally by that time, I come in with a load of ideas. Chris – well Chris is a drummer, but plays the guitar as well, and he comes in with a lot of ideas, and we immediately go in the studio, and like I said before, we pick out a riff, and they will say that it’s terrible – and we’re really honest with each other. We don’t take criticism too badly, so if someone doesn’t like something that somebody else has done, then we will say, “we’re just not going to do that”. And we’ll experiment, and that’s the fun part. We’ll be doing something a bit different, like “The Stranger” on the new album is a little bit different from what we’ve done, and that just keeps it fresh for us. And normally, when we’ve done everything, Ben will go, “I better go write some melody and lyrics”, and he will kind of leave that for later. And sometimes, we’ve recorded the album, and he will say that he will just sing this line. But as I said, it kind of works, and the reason that it works is, where in the past we’ve written songs months and months and months before we record it. And by the time we get to record the song, we’re bored of it, and it changes, and we forget why the song was good in the first place, cause it goes through changes, and the end result isn’t that exciting. You know, that spark of an idea – we try to get that spark recorded or it's done.

Well it sounds like a really stressful process and inspiring too, ‘cause you change what you came with to what you end up with...
Well, what happens is the first few practices or rehearsals are stressful because we go... You know, when you used to do homework as a kid, and that first few lines are just... Argh I got to write an essay, what am I going to do? As soon as you got the first few ideas, it just flows, it's like magic. But it's my favorite part and it's fun.

So, you created 9 albums, so there must be some kind of magic. Your latest album The Wolf Bites Back has been discussed as being a little bit off the usual Orange Goblin sound. What have you changed, and why?
Uhm, again we really didn't go in with an idea to change the sound. It's just what came out, you know? A lot of the albums in the past have been with a theme through it. Like with Healing Through Fire, it was about the plague in London. So, they had themes, and this one is going to be about zombies, and they came back from the dead, and they died from the plague or something. But with this one, we just wanted to keep it simple, so that we could play the songs live. I think A Eulogy for the Damned and Back From the Abyss – I was probably a lot to blame. I did a lot of overdubs with guitars and harmonies and then forgot that I’m really the only guitar player playing live, so some of the songs are really tricky. And we wanted to keep it kind of really raw and laid back and just kind of pure rock and roll. It didn’t really work out that way because we got into the trap of overdoing it a little bit, but most of the songs are shorter and easier to play live.

That’s nice, so you can bring the same sound from the album to the stage, right?
That’s right. That’s the point and I think it worked out all right. The songs seem to be going down live pretty well...

Well… I guess we’ll see that in about an hour or two.
Yeah, you can be the judge. Let me know if it worked or didn’t!

We had to wait a bit from Back From the Abyss to The Wolf Bites Back – it was 4 years. And that’s the longest time between any of your albums, why did it take you this long to create this album?
Uhh well… We finished Back From the Abyss and did a lot of touring and gigs from that, and as I said, we all just got our lives outside the band. And it just takes over, and time goes very quickly when you get older. So, we were all just working and concentrated on family, and we were also playing a lot of live shows in that period, so we were still constantly gigging, but the writing process just slowed down. But you’re right. 4 years is NOT acceptable, but we just really didn’t… maybe the inspiration wasn’t really there for a while. We were just getting on with life, and then you got away from that being ready and being in the right space. It just takes time sometimes, and we’re lazy! 

I don’t believe that! But when will we get the next album?
Oh, I don’t know. We’re talking about writing some stuff in the end of this year. It might be that we’re going to release a couple of EP’s, because there’s always ideas and new songs in the pipeline. As yet, we haven’t made it into a solid plan, but hopefully by the end of the year, we’ll start. We’ve got the ideas to start recording something. We never know what we’re doing… 

You do it on the go?
Absolutely off the charts, yeah…

So, you’ve been touring for a while now and have been around for more than 20 years. Which of the tours has been your favorite, and what band has been your favorite band to tour with?
Wow, there has been so many, and I don’t want to offend any bands. But I guess one of the first tours, that we did with Cathedral, it was a European tour and to Japan as well back in the 1999 or 2000? That was pretty special, and Lee Dorrian’s the guy who really got us to where we are today. And we just love the band, we’re huge fans of Cathedral, and at the time, it was probably our number 1 influences. So, to be asked to go on a tour with them to Europe and Japan was just unbelievable. We stayed in a hotel, and Michael Jackson stayed in the same hotel – and we just thought, “Wow, this is the real deal!”. Three days later, we were back home in our own houses – but in that moment, it was fantastic, but I mean… It’s hard to pick a specific tour, because they all have been great and had good moments and bad moments. But that one sticks out as one of the most memorable ones. 

And right now, you’re at Copenhell doing a festival concert. But what is your favorite – doing a closed venue or a festival like this with an open stage?
They’re both different. I really like the intimacy of the club show where sweat is pouring of the ceiling, and it’s loud and dark, and people are throwing themselves everywhere – I love that. But… it’s also great to be outside on a big stage, and you really feel like you’re a rock star! And just watching people get into it, that might not even know your band. On a festival people are obviously going to hear you for the first time. It’s great when people come up to you and say, “I never heard your band before, wow!”, when you just happen to be walking past. So, we really love it. But they are both great for different reasons, and in fact all shows are great for different reasons. But I do like the small sweaty club shows – they’re really great.

This is your first time playing at Copenhell. Is there anything special, that you’ve been looking forward to on this festival?
Uhm, just playing it really. We’ve not played in Denmark for… I can’t even remember how long it’s been. It’s been a long time, so it’s just really nice to be back here again, and I had a walk around the site, and it seems like a really good place. Like a happy, relaxed, laid back festival, so I’m just looking forward to going up there and rocking out. We’ve only got 45 minutes so… We have to go in and just wow and have a good time.

I only have one more question. Is there anything you want to tell all of your Danish fans?
Just don’t give up on us! We’re gonna come back with more stuff, but mainly just thank you for standing by us. We just did a signing and an interview in the tent, and we didn’t expect anyone to be there really. We just kind of walked in there, and there was a load of people, and it’s just really nice and unexpected. So sorry it’s been so long, we’ll be back, and thank you so much for all the support. It’s been great!