Heavy Metal i Sort Søndag: Årets album og årets koncert

Heavy Metal i Sort Søndag: Årets album og årets koncert

Heavymetal.dk deltog i årets sidste Sort Søndag udsendelse. Her var vi inviteret til - sammen med Devilution og Blastbeast - at give et bud på årets danske og udenlandske album samt årets koncert.

Der var flere bud på hvordan den opgave skulle løses, og sammenstemmende kan vi blot konstatere at året 2013 har været et rigtig, rigtig godt år for metallen.

Her er de valgte albums og bands.

Årets live oplevelse:
Heavymetal.dk: Airbourne (Amager Bio)
Devilution: Orange Goblin (Beta)
Blastbeast: Black Sabbath (Forum)

Årets udenlandske album:
Heavymetal.dk: Avatarium / Avatarium
Devilution: Six Feet Under / Unborn
Blastbeast: Carcass / Surgical Steel

Årets danske album:
Heavymetal.dk: Artillery / Legions
Devilution: Rising / Abominor
Blastbeast: Helhorse / Oh Death

Heavymetal.dk valgte ud fra følgende kriterier:
Årets live oplevelse: Airbourne (Amager Bio)
Fantastiske forventninger som blev indfriet og + meget meget. Airbourne er et af den slags bands som aldrig vil være en kandidat til årets album. Men hvad gør det? Bandet er fuldstændig forrygende live, og kan med de mest enkle virkemidler omdanne et spillested til en ruin. Bar overkrop, fadøl og guitar. Det er så enkelt, og det er set så mange gange før. Men ingen kan udføre det så effektfuldt som Airbourne. Amager blev væltet den aften. Rock n Roll. (....og husk at de helt store musikoplevelser findes på musikstederne)

Årets udenlandske album: Avatarium / Avatarium
2013 har budt på mange store oplevelser fra udenlandske bands. Avatarium er valgt, da de er en repræsentant for retrobølgen som har kendetegnet 2013. Samtidig hylder de doom genren og har haft modet til at præsentere et nyt bud på en kvindelig vokal i en typisk mandsdomineret verden. Her mødes kontrasten mellem det feminine og maskuline i et univers hvor den typiske sangstruktur er udvisket. En ny lyd som kombinere det klassiske heavy og som samtidig peger fremad. Her er referencer til Black Sabbath, Candlemass, Rainbow og nutidige bands som Ghost med flere.

Årets danske album:Artillery / Legions
Artillery har altid været tro imod thrash genren og har siden starten af 1980'erne været en del af dansk musikkultur. I 2013 har de udsendt et album som måler sig med bandets bedste udgivelser. Der er blevet udskiftet på centrale positioner, men det har Artillery ikke mistet ved. Artillery er både grundlægger og repræsentant for en retro thrash bølge, og de er forklaringen på at vi i dag har fremragende bands som f.eks Essence.
Med Legions fremstår Artillery så stærke og sammentømret som nogenside.

Enig - uenig…? Du har også mulighed for at stemme på årets album. På forsiden har du mulighed for at give din stemme, og være med til at takke de mange bands som har betydet noget i 2013.

Tilføj kommentar