Interview med Mother of All

Mother of All Mother of All

Én mand, én mission og en helvedes masse talent. Detektoren kan slet ikke få nok af Mother of All, og derfor fik vi en snak med manden bag. Læs med her og find ud af, hvordan enmandsprojektet fungerer, og hvad vi kan forvente af debutkoncerten på Viborg Metal Festival.

Mother of All er et enmandsprojekt. Hvorfor har du valgt den konstellation fremfor et traditionelt band?
Jeg har valgt det på grund af den kreative frihed, som det giver. Jeg har mange idéer, som jeg vil prøve af, og nogle specifikke tanker omkring, hvordan ting skal lyde, og hvad jeg vil udforske. Jeg vil gerne have mulighed for at tage tingene i mit eget tempo, når nu jeg laver så meget ved siden af Mother of All. Så kan jeg også spille med en masse forskellige mennesker, som jeg selv inviterer – hvilket er ret fedt.

Hvad har været den største udfordring ved at skrive ep’en Secular Assault alene?
At lave et fedt mix – men det er nu lykkedes ret godt. Samtidigt skal jeg altid sikre mig, at jeg ikke er blevet for forelsket i mine egne udkast til sange til at skære det unødvendige væk. 

Du lader til at være en travl mand; du spiller i flere bands, er session-musiker, underviser og meget mere. Hvordan finder du overhovedet tiden til Mother of All?
Jeg prøver at skabe tid til det – specielt gennem deadlines. Når man sætter en deadline eller har booket en studietid etc., så skal det være færdigt. Så bliver man også mere fokuseret på at være produktiv. Det er min oplevelse af det. 

Hvad er målet – er Mother of All et hyggeprojekt, eller har du ambitioner om, at det skal blive stort?
Målet er at skabe fed metal, skrive om emner, der berør mig, og forhåbentlig nå ud til så mange som muligt. Der er store ambitioner! Det skal vokse, men også kunne bære sin egen vægt.

Secular Assault bærer tydeligvis på et stort budskab. Vil du sætte nogle ord på det?
Secular Assault er et modsvar til religiøs indblanding i det moderne samfund og religiøse kræfters magtudøvelse over for fritænkere og ateister.

Ep’en blev skabt, samtidigt med at jeg oplevede, at der var sekulært indstillede mennesker i mere religiøse dele af verden, der blev myrdet for deres samfunds- og religionskritik. Specielt i lande med en muslimsk majoritet som fx Bangladesh, hvor en masse bloggere blev hakket ihjel eller i Saudi-Arabien, hvor bloggeren Raif Badawi den dag i dag udtjener sine 1.000 piskeslag for at have ytret og diskuteret sine holdninger. Lige nu i Iran demonstrerer kvinder mod den påtvungne hijab-politik, og den problemstilling, som religion byder på, vil blive ved med at være et stort emne i fremtiden.

Det er også en hyldest til de mennesker, der som nævnt er faldet for denne sag. Det betyder noget, og jeg har stor respekt for dem, der tør at stille sig op imod så tyranniske regeringer, som teokratier (og overvældende religiøse regeringer) som regel ender med at blive.

Mother of All skal spille sin første koncert til Viborg Metal Festival i starten af marts. Du kan næppe gøre det hele selv – hvem skal med som livebesætning?
Yes. Det bliver fedt. Jeg spiller guitar og synger. Jardén Schlesinger (Sylvatica, Satanic Assault Division) spiller guitar, Adam Schønemann (Orm, By the Patient) spiller trommer, og Emil Sauer (Dirt Torpedo) spiller bas! Mega godt team. De spiller fantastisk.

Kan vi forvente flere koncerter i den nære fremtid?
Vi får at se. Hvis der dukker en god koncertmulighed op, er Mother of All klar. Men lige nu er fokus at skabe mere musik. På længere sigt: afgjort!

Du er vant til at spille både store og små koncerter, fx med Myrkur og Final Hour. Kan de små shows noget særligt, eller er alt bare federe med en stor produktion i ryggen?
Der er intet, som slår en kæmpe festivalscene. Når det er sagt, så kan den intime atmosfære på en mindre scene være magisk. Final Hour spiller på Ungdomshuset i København den 23. februar! Det bliver virkelig fedt – så jeg opfordrer alle til at komme forbi. 

Du må have oplevet lidt af hvert på diverse turnéer. Er der et minde, som står stærkere end de andre?
Jeg vil aldrig glemme Hypocrisy- og Hate-touren med Essence i 2013. Det var en meget tragisk tour, da bassisten Slawek ”Mortifer” døde undervejs pga. irregulær hjerterytme. Af de bedre kan jeg nævne dét at blive rost af Horgh fra Immortal for mit trommespil og at lære Fleshgod Apocalypse og Sólstafir at kende samt at opleve Sweden Rock Festival og Copenhell med Myrkur. Det har været nogle fantastiske oplevelser.

Skriveprocessen til Mother of Alls første fuldlængdealbum er allerede i gang. Kan du løfte sløret en smule for, hvad vi kan forvente, eller om du har nogle særlige idéer til pladen?
Ja. Jeg har rigtigt mange idéer og retninger, det kan gå i. Nogle af overvejelserne er at inkorporere nogle meget tekniske, men ret nyskabende elementer i sangstrukturerne. Jeg taler desuden med nogle klassiske komponister om et samarbejde til nogle af numrene. Der kan ske tilføjelser til vokalen og alternativ instrumentering (men uden at det bliver kikset). Sidst, men ikke mindst, overvejer jeg at gå væk fra ep-/albumudgivelsesmetoden. Det er det, jeg kan nævne i talende stund.

Men indtil da så lyt til SECULAR ASSAULT her: 
https://motherofallofficial.bandcamp.com

og følg bandet her:
https://www.facebook.com/motherofallofficial/

Mange tak for din tid og dine svar!

Tilføj kommentar