Interview med Filip Andersen fra Hexis

Foto: Luis Miguel Azevedo

Vi fik os en snak med Danmarks måske mest travle band Hexis om deres meget ambitiøse turné i 2019, GoFundMe-kampagner og at headline Pest over Provinsen II!

1: 2019 må have været et vanvittigt år for jer med over 121 shows. Hvordan holder man energien oppe, når man er nået til show nummer 120?

Filip: Ja, det har været pænt crazy. Øl hjælper selvfølgelig for det meste, men ellers synes jeg ofte, det bliver lettere at holde energiniveauet oppe, når man kommer langt ind i touren. Det er, som om kroppen så bare vænner sig til, at den skal råbe og tonse rundt hver aften.

2: Her i 2020 fejrer I jo også 10-års jubilæum. Har I noget særligt oppe i ærmet for at fejre jer selv?

Filip: Ja, altså planen er at spille en masse gamle sange live igen, som ikke har været en del af vores koncerter i omkring 7-8 år, så det bliver noget anderledes, end hvad vi normalt gør. Nu har vi jo turneret helt vanvittigt, siden vi udgav vores sidste album i 2017 og primært spillede sange derfra, så det bliver ret forfriskende at vende tilbage til noget af det gamle igen.

3: Efter så voldsom en turne virker en pause oplagt, men jeg kan forstå, at I vist er på vej mod studiet for at lave et nyt album?

Filip: Vi har været i gang med at skrive en ny plade i snart et år, altså sådan on and off, når vi har været hjemme fra tours. Vi har over en time i ny musik, men vil gerne have omkring to timer og så vælge de bedste 40-50 minutter dertil. Lige nu sigter vi efter at indspille til november-december, så der er stadig en del tid til.

4: Jeres musik er jo ret dyster og mørk, men hvor finder I inspiration til jeres musik?

Filip: Primært fra andre bands som også spiller dyster musik. Da vi begyndte bandet, var det nok mest bands som Celeste, Shora og Psyke Project, som vi fandt inspiration fra, men igennem årene er det også blevet en del andet. F.eks. har vi lyttet en del deathcore og beatdown på det seneste – ikke at vi begynder at spille breakdowns, men vi har fundet ud af, at mange riffs- og melodier i den type musik også passer ret godt ind i, hvad vi har gang i, så vi prøver at tage lidt derfra og udvide vores lyd. I forhold til vores tekster og det visuelle, så er det mest fra horrorfilm og det mere okkulte

5: Hvad inspirerede jer til at starte et band i det hele taget?

Filip: Jeg tror for mig, der var det nok at se bands som Psyke Project og Jim Fear tilbage i 2003-2004. Det gjorde et ret stort indtryk på mig, og fik mig til at ville starte noget derhen af.

6: I har jo efterhånden spillet alverdens forskellige steder, store som små, men hvad fortrækker I egentligt?

Filip: Jeg tror, at et band som Hexis altid vil fungere bedst på et lille pakket venue. Det er bare mere intenst sådan og passer godt til stilen. Men når det så er sagt, så er vi efterhånden også blevet ret glade for at spille større festivalscener. Det er selvfølgelig en hel anden oplevelse at stå på en stor scene midt om dagen langt væk fra folk, men når man spiller så mange mindre klubshows, som vi gør, så er det også rart med noget kontrast til tider. Det bliver også kedeligt, hvis alt ligner hinanden. 

7: Med så mange shows, må I jo også have oplevet lidt af hvert. Hvad har været det mest bizarre i løbet af jeres karriere?

Filip: Det er sgu et meget godt spørgsmål. Altså jeg fik kraniebrud halvvejs inde på en af vores første tours, så resten af koncerterne blev aflyst. Det tager nok prisen for det dummeste. En anden tour fik jeg rykket min skulder af led, så der var jeg nødt til at flyve hjem. Resten af touren blev ikke aflyst, men vores bassist blev så både bassist og vokalist på de to sidste uger af den.

8: Tilbage i november 2019 blev I bestjålet, men det virkede til, at jeres fans var hurtige til at hjælpe til. Kom det bag på jer, at der var så stor en opbakning?

Filip: Ja, 100%! En af grundene til, at vi ikke ville lave en GoFundMe til at starte med, var blandt andet, at vi regnede med, at stort set ingen ville donere dertil. Så udover at have mistet en masse penge, så ville det nok også have føltes som endnu et nederlag hvis den der donationsting havde fejlet. Så at vi fik alle pengene ind plus mere til på under 24 timer, var ret overvældende. Det er vi virkeligt glade for! 

9: I har jo selv været en del af den danske metalscene i en hel del år. Hvad tænker I om den udvikling, scenen har gennemgået bare i de år, I har været aktive?

Filip: Jeg synes, der sker en masse spændende ting. Det virker meget, som om at lige den type musik, vi spiller, er blevet mere accepteret herhjemme i forhold til, hvad den var, da vi begyndte bandet.

10: Om ikke så længe så headliner I vores arrangement Pest over Provinsen II. Hvad kan provins-Danmark forvente af Hexis?

Filip: Et meget intenst og energisk show!