Artillery

Artillery

Med comeback-skiven ”When Death Comes” fra 2009 satte Artillery en tyk streg under bandets relevans på metalscenen i dag. Gudskelov skulle der ikke gå ligeså lang tid inden en ny skive, som det har været tilfældet mellem de seneste plader, og de danske legendariske thrashere er således allerede nu tilbage med endnu et nyt album, ”My Blood”, og det er jo det perfekte påskud for at hive fat i bassist Peter Thorslund og høre om den nye skive og fremtidige tourplaner. Desuden blev det til et par gamle anekdoter, men vi starter ud med at spørge ind til den seneste skive

Lad os ligge ud med den nye plade. I har valgt at bruge samme studie og samme producer som på "When Death Comes" – udover at man må gå ud fra at det fungerer perfekt mellem jer, hvad fik jer så til at vælge denne løsning igen? Hvad er det Søren Andersen kan bidrage med til jeres pladeindspilninger?

Søren Andersen har jo den fordel at han selv er musiker og har et utroligt godt øre til at udvide arrangementer og melodier i sangen, som i selv er inde på har vi utroligt nemt ved at samarbejde med Søren og vi syntes han kan komme med noget input til vores musik som gør det bredere og mere udfordrende for os som musikere.I skyder "My Blood" i gang med sangen "Mi Sangre (The Blood Song)". Sangen er mere end 7 minutter lang og så vidt jeg kan se den længste sang Artllery har lavet til dato. Var det hele tiden intentionen at sangen skulle vare mere end 7 minutter eller var det blot den måde ideerne greb om sig? Var denne sang anderledes at skrive sammenlignet med de andre sange på "My Blood"?

Der er intet planlagt med hvor lang tid sangene skal være hos os, vi prøver at fornemme os frem til hvad vi syntes er fedt, vi vil jo gerne have mange gode riffs i numrene, men engang imellem må vi desværre sortere lidt i dem for at de ikke skal blive for lange. Med "My Blood" er der jo en del fede riffs i selve nummeret, men i og med at der også er starten med kun guitar og sang samt at dette stykke kommer igen midt i nummeret gør jo at nummeret bliver noget længere end man normalt hører fra Artillery, men vi mener bestemt at nummeret kan bære dette, da det ikke bliver kedeligt, da det indeholder flere elementer og flere riffs end ellers.

Hvordan var sangskrivnings- og indspilningsprocessen forskellig fra "When Death Comes"? I har jo efterhånden spillet en del jobs i jeres nuværende line-up og er alt andet lige en mere fasttømret enhed end tilfældet var på "When Death Comes" – hvad har det betydet for "My Blood"?

Jeg syntes faktisk ikke at processen har været så meget anderledes denne gang, som sagt har vi alle efterhånden været igennem turen en del gange, der er noget forarbejde i øvelokalet, en masse hjemmearbejde og så studiet hvor man kan få prøvet sine forskellige ideer af, og så er det jo rigtigt spændende at høre det hele med studielyd kvalitet samt andenstemmer mv.

Er der nogle sange der betyder mere for dig på det nye album end andre? Og i givet fald hvilke(n) og hvorfor?

Jeg synes at sangen "Mi sangre (The blood song )" betyder noget for mig fordi jeg godt kan lide så mange forskellige nuancer, som der faktisk er i sangen (det er vist også den første Artillery sang hvor der bliver sunget på dansk) lyt der hvor der synges "Mit Blod / My Blood"…og så er det jo en tekst alle os med børn kan relatere til.

Sangen "Warrior Blood" kan jeg også rigtigt godt lide godt omkvæd, hvor der bare kan brøles med på.

"Prelude to Madness" er et intro nummer, som man har lyst til at høre igen og igen, syntes faktisk det er lidt ærgerligt at der ikke er bygget videre på dette med noget sang, tror virkelig det kunne blive rigtigt fedt, men det blev faktisk først lavet i studiet.

"End of Eternity" kan jeg også blive ved med at høre er bare helt solgt til omkvædet, det skal bare høres rigtigt højt,

"Thrasher" - lige på og hård, tror det bliver et rigtigt fedt livenummer hvor publikum virkelig kan give den hele armen og få moshet lidt rundt.

De "etniske/østerlandske" riffs er efterhånden blevet et varetegn for Artillery. Hvor stemmer den inspiration oprindeligt fra? Er der nogle specielle bands, der er "ansvarlige" for at bidrage til denne måde at komponere riffs på?

Jeg tror ikke der er nogle specielle bands som har inspireret dette varetegn, men tror det har noget med vores tour i sovjet at gøre, Vi havde jo en rimelig lang togtur på flere dage, her blev der spillet noget rigtig irriterende musik, hvor disse etniske toner og skalaer flittigt blev brugt, det var jo netop i forbindelse med denne togtur at "Khomaniac" fra "By Inheritance"-albummet blev til. Morten har så gjort lidt i disse skalaer i forbindelse med nye kompositioner af numre, vi har jo også sidste år spillet 2 gange i Tyrkiet, hvor der måske så igen er en del inspiration fra på det nye album. Jeg syntes også at det er fedt at have lidt sin egen stil i denne genre, så personligt syntes jeg det er fedt med dette etniske præg på en del af numrerne.

"When Death Comes" er netop blevet udgivet på vinyl. Ved I om der er planer om at udgive "My Blood" på vinyl? Og hvilket forhold har I egentlig til vinyludgivelser (formatet har jo været erklæret dødt i mange år, men interessen for formatet har de sidste år har været stødt stigende).

Jeg ved at vi via vores pladeselskab Metal Mind har videregivet dem kontakten til folk som meget gerne ville lave vores materiale på vinyl. Tror godt jeg kan sige fra alle i bandet at vinyl det holder (du skal jo tænke på vi er jo fra den årgang af ). Der er da ikke noget bedre end at side med coveret i stort format med indersleeve og læse igennem, mens musikken brager ud af højtalerne med lidt støj mellem numrene, syntes også det er nemmere at læse på vinyl, cd’erne bliver efterhånden skrevet med så små bogstaver at det ikke er til at se hvad der står skrevet, ha ha. Vi har et par fyre i bandet som efterhånden godt kunne ønske sig et par læsebriller, ha ha.

"Manden med leen" har ofte været en del af artworket på jeres album og leen er jo også en del af jeres logo. Er det en "maskot" I har navndøbt internt i bandet? (I lighed med eksempelvis Megadeth som har Vic Rattlehead). Eller er det blot en fast bestanddel af artworket på en udgivelse fra Artillery?

Intet navn til denne figur, der er et par stykker der har nævnt ham som Flemming, men det har vist noget med en koncert i Carlton at gøre, hvor Flemming skulle komme ind på scenen iklædt kutte og le, det gik vist ikke helt så godt og han hang fast i ting med leen og nåede ikke ind på scenen til tiden, så blev det vist droppet. Vi har faktisk ikke bevidst valgt at denne figur skal være en del af vores cover, vi har faktisk på de 2 sidste udgivelser forsøgt os med noget andet og mere simpelt, men vi har bare ikke syntes at det holdt, så er det sgu så nemt at vælge det sikre i stedet.

I forbindelse med "When Death Comes" fik I spillet en del koncerter i udlandet. Hvad er forskellene på at spille før, under og efter en koncert i udlandet i forhold til Danmark?

Jeg må sige at spille i udlandet er noget anderledes end i Danmark, syntes at folk er mere dedikeret til metal, deres påklædning er direkte taget ud fra en metalfilm fra 80’erne. Disse folk findes også i Danmark, men ikke lige så heftigt repræsenteret. Der er mange af de folk som ser os spille i udlandet, som sikkert regner med at det er sidste gang de for muligheden for at opleve Artillery og er derfor meget beærede over denne mulighed, hvorimod de danske fans jo har haft en del chancer for at se bandet og nok også regner med at det heller ikke er sidste gang at de for muligheden.

Syntes at selve koncerterne ikke varierer så meget, dog har vi oplevet at folk i udlandet faktisk kan alle vores tekster og skråler med, Morten har sågar i Tyrkiet oplevet at de også kunne synge hans soli

Allerede nu kan jeg se at I skal en tur til Mexico og spille i maj. Hvordan er det kommet i stand og hvad er jeres forventninger til disse koncerter?

Vi har fået at vide at vi har en masse fans i Mexico samt Sydamerika, nu fik vi muligheden så må vi jo hellere se om det passer, Nu har vi jo også været i denne branche i mange år og de skriver godt nok at turen til Mexico er confirmed, men der kan ske så meget og jeg vil gerne lige se billetterne først, men der er jo meningen vi skal spille som hovednavn på 2 festivaler og vi forventer da nogle rigtig fede oplevelser og forhåbentligt kan vi gøre en masse fans glade og give dem en oplevelse de sent vil glemme. For os som band håber vi jo at få noget positiv respons fra publikum og at de er på under koncerterne og at tingene er godt arrangeret.

Kan du løfte sløret for andre kommende turneplaner?

Der bliver i øjeblikket arbejdet på en større tour rundt i DK til efteråret, vi har fået tilbudt noget europatour sammen med et par andre metalband af god kaliber som vi går og overvejer, vi har også gang i noget dialog med en mindre tour 10 til 14 dage i sydamerika, og så håber vi på nogle gode festivaler her til sommer, så alt i alt virker det som et år hvor vi ikke kommer til at kede os.

Har du en afsluttende kommentar?

Jeg vil blot takke alle vores fans på bandets vegne. Både de gamle som har holdt ved helt fra starten samt alle de nye, som er kommet til i den nye æra, og takker for den gode respons som har været på vores plader og specielt de sidste udgivelser. Håber I har lyst til at komme og supporte os til vores koncerter rundt om i landet og høre vores nye materiale,,,, Stay Heavy

Tilføj kommentar