Artillery

Artillery

I forbindelse med bandets headliner-optræden på 2009-udgaven af Aalborg Metal Festival fik heavymetal.dk sat de legendariske danske thrashere fra Artillery i stævne før deres koncert. Det var dog mest guitarist Michael Stützer, der førte ordet og Carsten N. Nielsen supplerede, mens vi tog en snak om det nye materiale, turne-livet og bandets fremtidsplaner.

Hvordan foregår sangskrivningen i Artillery og har sangskrivningsprocessen på "When Death Comes" ændret sig i forhold til tidligere albums?

Michael Stützer: Det synes jeg egentlig ikke. Det er stadig det samme måde vi gør tingene på. Nogle kommer med nogle riffs og så bygger vi op på det. Det er Morten (Stützer) der kommer med det meste materiale.

I dag bruger mange bands den nye teknologi, der er til rådighed til at lette sangskrivningen. Er det noget I benytter jer af eller er I mere et "øvelokaleband"?

Michael: Vi er mere et øvelokaleband – men vi har været så meget ude og spille på det sidste at vi ikke har haft tid til at øve nye numre.

Hvordan er det egentlig gået med alle disse koncerter?

Carsten N. Nielsen: Det er gået godt. Specielt i Sommersted (bandet bryder ud i latter)

Sporer man en anelse ironi?

Carsten: Nej, nej. Der var ikke så mange, men det var fedt nok. Det var en rigtig hyggelig lille fest.

Hvordan har modtagelsen af de nye numre fra "When Death Comes" været til jeres koncerter?

Carsten: De synes jo, vi er verdens fedest band. Jeg synes folk har taget rigtig godt imod dem og de nye numre er efterhånden blevet meget godt inkorporeret i vores live-set.
Michael: De har også taget rigtig godt imod Søren. Og han er jo også flink.

I har allerede planlagt koncerter i Tyskland til næste år, men er der andre planer om koncerter i udlandet?

Michael: Et gig i Belgien er lige blevet bekræftet i dag. Vi snakker desuden omkring koncerter i bl.a. England og Portugal, men de er ikke blevet bekræftet endnu.
Carsten: Vi har fandme også været meget i udlandet.
Michael: Ja, vi har spillet rigtig meget i udlandet. Vi har lige været på en mini-tour, som var ret sjov, hvor vi spillede i blandt andet Ungarn, Serbien, Slovenien, Grækenland og Tyrkiet. Specielt Tyrkiet var helt vildt - man skulle ikke tro det, men de gik helt amok.

Er det jeres plan at tage ud som headliner i udlandet eller overvejer I også muligheden for at varme op for et større band?

Michael: Vi vil meget gerne spille med større bands, og komme ud til flere folk, så det håber vi på. Vi har spillet rimelig meget i Danmark, så vi vil gerne med et band ud i Europa, et rigtig stort ville selvfølgelig være fedt, så det håber vi lidt på.

Hvis I ser tilbage på udgivelsen af "B.A.C.K." og den nye skive, "When Death Comes", hvilke forhold har I så lagt mærke til har ændret sig i musikbranchen?

Carsten: Folk køber ikke plader længere og jeg har godt nok fået et kulturchok. Vi sælger ingen plader mere. Folk downloader lortet i stedet for. Thrash metal er blevet pissehamrende kommercielt stik imod ånden i thrash metal og det må man bare lære af.

Så det er i forbindelse med koncerter at I skal profilere jer og få lidt indtjening?

Michael: Man sige at det går OK for os. Men der er mange bands, der lider. Men den store forskel er, at der er kommet mange nye folk med – de helt unge er med. Da "B.A.C.K.“ blev udgivet var der ikke så mange nye bands, men i forbindelse med udgivelsen af den nye plade kan vi se at der er bands med medlemmer helt ned til 14-15 år. Og det synes jeg er rigtig fedt.

Apropos nye bands: Er der så nogle nye bands I har bidt mærke i, i forbindelse med jeres danske koncerter?

Michael: Essence har været et fedt band. Det samme med Hideous Invasion. Vi har spillet med mange rigtig gode bands.
Carsten: Serpent Saints har også været fede at spille med…
Michael: Ja, der har været rigtig mange gode ting imellem. Og det er også en af de gode ting, der er ved at komme ud og spille. Specielt fordi Danmark ikke har ry for at have mange bands og det er fedt at se at flere og flere bands kommer til.

Har I en sidste afsluttende kommentar?

Michael: Vi glæder os til at spille her i Aalborg for vi har ikke spillet her siden 1990, tror jeg. Vi glæder os utrolig meget til at præsentere den nye plade til koncerten.

Hermed afsluttedes interviewet med Artillery og på fredagens program til Aalborg Metal Festival viste Artillery at bandet i den grad stadig kan levere thrash af højeste karat og nye såvel som gamle fans kunne næppe være andet end tilfredse med aftenens koncert.