Aphyxion

Aphyxion

Lørdag d. 30 havde Aphyxion release-party i Ribe på det lokale spillested Riamuf, Heavymetal.dk fik muligheden for at tage en snak med Michael Vahl (Vokal) og Jakob Jensen (trommer) inden koncerten gik i gang.

I første omgang så vil jeg gerne sige tusind tak for at lave dette interview. Som i jo ved, så fik jeres album Earth Entangled jo hele 9/10, og ligeledes har den fået rimelige gode karakterer fra andre metal-medier, som den så sandelig har fortjent!

Først, kan i så ikke introducere jer selv for vores læsere på Heavymetal.dk?

Michael: Yes, vi er Aphyxion og startede tilbage i 2007 i lille Ribe, der faldt vi sammen, skatede og spillede coversange, det var fjollet og så spillede vi tråd i stedet. Der var mange metalbands i Ribe på det tidspunkt: Invisus, Sacrificial osv. Dem så vi meget op til. Så ja, der forsatte den egentligt bare fra.

I udgiver jo så denne her skive, jeres debut album Earth Entangled her om ikke så længe, så kan i ikke fortælle lidt om den? Hvad gik i igennem for at opnå det endelige resultat?

Michael: Altså, Earth entangled er et produkt af fire års arbejde, siden 2010 har vi ikke udgivet noget, der har vi stille og roligt arbejdet på denne her plade. Det har været afbrudt mange gang, fordi vi har haft mange koncerter indimellem og vi har jo hele tiden fokuseret på det her med at være et liveband osv. men vi kunne godt se, at efter vi kom med det album i 2010, og ikke rigtigt kom med noget, ud over en single i 2012, så blev det lidt ’’Nu bliver nød til at komme med noget på studiefronten’’, og det blev så til Earth Entangled, som allerede sagt, er et produkt af fire års udvikling. Fra vi var 16 år, til vi er blevet 20, det er et rimeligt stort spænd, i forhold til, at hvis vi var 30 til vi blev 35, så havde der nok ikke været den store forskel i musikken.

Jakob: Det måske lidt meget på lidt kort tid, at vi har udviklet os.

Michael: Det er jo en årerække, hvor vi også er i udvikling som person og menneske. Så der er virkelig sket meget.

Jakob: Og så The Deterioration er jo skrevet i øøh omkring 2011-12, mens nogle af de andre på pladen er lavet i studiet. Så der er stor forskel, altså der selvfølgelig pillet ved dem i studiet, men tidsmæssigt er der stor forskel. Det grundlæggende er der jo stadigvæk, så ja.

Hvordan syntes i, at Earth Entangled er blevet modtaget rundt omkring?

Michael: Helt vanvittigt godt! Vi er totalt ekstatiske først, det var der i midten af juni eller noget, at vi udgav de første detaljer omkring det, hvor vi smed coveret ud til albummet og lidt af hvert. Coveret fik vi jo ros af alle for og det er jo fucking fedt. Så havde vi et super fedt samarbejde med Red Star Photography, som er et kamera- eller fotofirma som lavede en musikvideo til os til sangen The New Breed, som vi udgav i løbet af sommerferien. Den kom ud som track of the week først i The Guardien, en stor britisk avis, derefter i MetalHammer UK. Samtidig kom de første anmeldelser. De første syv styks der var der var 7/10, 8/10, 4/5 og b.la. 9/10 fra jer. Det var det samme, vi fik at vide fra alle anmelderne, at det var et kvalitetsprodukt lydmæssigt, kæmpe stort cadaou for, at vi var så unge og, at vi gør det så godt, som vi gør. Altså, det har bare virkelig ramt nogle folk og det er vi jo fucking glade for. Vi er i ekstase hver eneste dag over, hvor fucking glade folk er for vores musik.

Jakob: Det var også det, vi havde håbet på inden, så det var bare fedt, at det blev modtaget så godt.

Hvad var de hårdeste udfordringer ved den?

Michael: Det var bare fucking hårdt at indspille.

Jakob: Det var godt nok kedeligt bare at spille det samme og det samme, igen og igen og igen, og så når man har spillet det 100 gange, så kan man slette det og lave det forfra igen.

Michael: Men jeg tænker også det der med, at vi havde en ide om, før vi gik i studiet, at vores plade, den skulle være på den her måde. Vi skulle lave et produkt, som vi selv syntes var 10/10. så når vi gik i studiet og havde en dårligt dag, så skulle det ikke være afspejlet på albummet. Vi skulle gå i studiet, have en dårlig dag og stadigvæk levere 110 %, for denne her plade skulle bare være vores lille barn, ikke, det skulle være det bedste af det bedste, som vi kunne levere. Det var nok den hårdeste udfordring, det der med at præstere mere end hvad man egentligt burde kunne i vores alder, altså, vi ville virkelig have noget fucking godt.

Jakob: Vi ville jo virkelig gerne sigte højt.Det er jo så jeres debutalbum og i har udgivet to EP'er: Eradication Of Fates og Obliteration Of The Weak inden da. Har der været nogen stor forskel på at skulle lave et fuldt ud album frem for en EP?

Jakob: Meget, der er meget stor forskel. Vores EP har været sådan, at der har vi lavet fire sange, og det var fire sange, som bare skulle rykke fuldstændig meget røv og være pisse fed og så lavede man bare dem på en plade og så ud med lårtet! Her er det jo en plade, hvor der skal være lidt af hvert: En god åbner, nogle hurtige sange, nogle lidt mere stille, nogle der byder på guitarsolo. Hvis alle 10 sange de lyder ligesom de tre på EP’en, så bliver det fandeme kedeligt. Det er også det, som vi har arbejdet meget med, som også har været hårdt og udfordrende, at hele tiden skulle tænke ’’aaah, det skal ikke være ligesom det, men som det’’, i forhold til, at vi ikke bare har 10 sange, der alle er tre minutter lange og lyder røvsyge. Det er jo det, som der er stor forskel på at lave pladen i forhold til EP’en.

Michael: Noget andet er også, at mens vi lavede de der to EP’er, der var vi stadigvæk på et plan sådan rent musikalsk og personligt, hvor vi tænkte, at vi er et liveband og vi vil spille koncerter, og det er bare det vi vil med det her. Vi havde nok også en eller anden ide om, at vi ville noget mere langtidsholdbar eller, hvad kan man sige, noget på et større plan, men på det tidspunkt, der var det bare sådan med at komme ud med ens musik live. Så den store forskel fra det til at udgive det debutalbum er, at der er kommet en helt ny dimension i det at være Aphyxion og det at være vores band, fordi vi syntes, at det har været fucking spændende at have været igennem hele den her karrusel med at få et pladeselskab og komme ud på en professionel tourné, som vi er på lige nu, og modtage de her fantastiske anmeldelser. Folk kontakter os og vil have fat i vores plade og sådan noget, de vil ikke bare se os live mere, men høre os hjemme i stuen, det er jo fucking fedt! Så det har været en af de store forskelle for os.

Hvordan syntes i, at Earth Entangled skiller sig ud fra jeres andet materiale?

Michael: Ved at være godt! Det er jo en plade, der er 10 gange mere dynamisk, den byder på meget mere. Den har flere melodiske stykker og har også samtidig nogle flere elementer fra det moderne thrash, som man kender måske fra Hatesphere og sådan noget. Den træder simpelthen mere igennem på nogle af de punkter, hvor vi gerne ville skinne igennem før på EP’en, men måske ikke havde den musikalske dygtighed til det, eller hvad man kan sige, ikke.

Hører man jeres CD'er igennem, så kan man jo klart høre den varierende stil og overgangen over til det melodiske. Hvad fik jer til at går over til noget mere melodisk og ændre det til det, som i har nu?

Jakob: Så skulle vi nok have haft fast i Jonas, da det er ham, der har skrevet alle de der bøssemelodier, han er klog på dem, men et godt svar er: Fordi vi syntes, at det lyder godt!

Michael: Ja, kort og godt. Vi spiller jo musik, som vi selv godt kan lide at høre og vi spille musik som skal være udfordrende for os og altså de mere melodiske stykker, har vi nok fået med fordi at…

Jakob: Måske fordi vi selv høre sådan noget musik i den stil.

Michael: Fordi, at det er sådan noget vi godt kan lide. Vi spiller ikke musik for, at der skal være nogen derude, der kan lide det. Mindst halvdelen af det, er fordi vi selv skal kunne være med i det her og kunne sige ’’Det her produkt, det er jeg stolt af. ’’. Det skal være et produkt med sjæl i og grunden til, at vi er gået over i det melodiske er simpelthen fordi, at det er det, som vi føler for at lave.

Jakob: Og fordi vi selv syntes, at vi er gode til.Der er jo meget debat i dag omkring, at heavy metal aldrig vil få et band der slår helt igennem, lignende Metallica. Specielt siger man, at det er tæt på umuligt, at slå igennem som dansk metal band, tror i det er rigtigt, eller tror i, at Earth Entangled kan være den plade, som vil slår igennem?

Michael: Altså, man kan jo sige, at Volbeat har slået igennem på alle fronter, hvor meget metal det er, det kan man så diskutere, men der er i hvert fald metal-elementer i det. Det der med, at metal ikke kan slå igennem, det er bullshit, det handler bare om at finde den rigtige opskrift.

Jakob: Ud over det, så kommer det også an på, hvordan man definerer ’at slå igennem’.

Michael: Det er jo også rigtigt. Vi har jo slået igennem på rigtig mange fronter, men hvis man sigter efter at lave hundrede tusinde plader og alt det shit der, så er vores musikgenre måske ikke lige den, man skal sigte højst efter. Vi ved jo godt, hvad det er for et publikum, som vi rammer, vi ved også godt, hvad det er vi kan med vores musik og det er ikke et Metallica-stadie, men det er så heller ikke det vi søger.

Jakob: Hvis vi alle havde sat os ned fra dag et af og ville spille musik for at tjene penge, for at blive kendte og for at folk skulle købe vores shit og for, at vi skulle spille på alle de store festivaller, så skulle vi have skiftet genre inden vi nogensinde var gået i gang. Både økonomisk og musikmæssigt.

Hvordan ser Aphyxions fremtid ud?

Jakob: Fremtiden? Den er færdig i aften, når jeg ligger og brækker mig, hehe. Ej, vi er på den her Earth Entangled-Tour lige nu og der bliver spillet i København, Frederecia, her i Ribe og om 14 dage forsætter den med mange flere koncerter. Lige nu er det bare, at vores CD skal ud, så vi bare kan komme ud og spille en helvedes masse koncerter, sælge en helvedes masse CD’er, ud med musikken så folk bare kan høreos.

Michael: Og høre hvad det er, det nye Aphyxion er. Det sker igennem koncerter, CD ogandet reklame.

Jakob: Derudover så til januar, så skal Micheal ud og rejse, så der er han væk i et par måneder, så den tid bliver så brugt på at lave nye sange til en ny plade.

Michael: Så sangskrivningen til den nye plade, den er allerede gået i gang.

Jakob: Den er allerede i gang, for vi ved godt, at selvom vi skynder os, så tager det en helvedes lang tid at få det ud. Der er også bare lang vente tid. Vi skrev under på pladeselskabskontrakten i maj eller noget, og der fik vi at vide, at det kunne blive d. 1 sep. eller noget. Det er lang tid og der sker jo ikke rigtig noget, ud over en del forberedelsesarbejde. Derfor er vi ude i god tid.

Michael: Men fremtiden ser fucking lys ud, også fordi vi har mere gåpåmod og mere blod på tanden, end vi nogensinde har haft før, fordi at folk bare syntes, at vores musik er skide fedt.

Jakob: Det hjælper jo også på gnisten, at man får en 9/10 anmeldelse, som f. eks. Fra Heavymetal.dk, så tænker man ’’Det var da alligevel ikke rent lort, det man lavede alligevel’’

Er der noget, som i gerne vil sige til vores læsere?

Jakob: Vi håber, at i tjekker det nye ud og gider at give det et lydt, hvis i ikke har lyttet til det før.

Michael: Stiv pik og hævy mædl!

Jakob: Ja, og så tak for anmeldelsen.

Så ønsker jeg, og alle os fra Heavymetal, jer alt ondskab og død, og lykke fremover med jeres debut album Earth Entangled.

Tilføj kommentar