Wolfheart - Shadow World

Shadow World

· Udkom

Type:Album
Genre:Melodic Black Metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Den finske ulv bider fra sig

Den finske one man army er blevet større

Jeg indrømmer allerede nu: Jeg er tosset med den virtuose Toumas Saukkonen. Manden, der har slået sine folder i fx Before The Dawn, Black Sun Aeon og Dawn Of Solace, valgte i januar 2013 at forlade alle disse projekter for at hellige sig Wolfheart. Toumas er uden tvivl multikunster med stort M. På debutalbummet ”Winterborn” stod manden for ALT. Gode anmeldelser af debuten og positive reaktioner fra fans betød, at forventningerne til det næste album, ”Shadow World”, som netop er udkommet, blev utroligt høje. Nu er Wolfheart tilmed blevet til en kvintet. Jeg kan dog allerede sige nu: Glæd dig!

Det er stort og majestætisk

”Shadow World” viser en modnet lyd fra Winterborn, selvom den stadig er stærkt forankret i hans fortid sammen med et strejf af Amorphis og Insomnium.

Du får musik på utrolig højt niveau, og teksterne er blevet mørkere. ”Shadow World” har inkorporeret en mere melodisk black metal-vibe, især for så vidt angår trommerne. Trommeslager Joonas' sindssyge blast beats er absolut en kærkommen tilføjelse og synes ikke at fordreje den lyd, Tuomas har forestillet sig med Winterborn.

Bare lyt til åbningsnummeret, der starter smukt med klaverspil, men bryder ud i et inferno af blast beats og slutter ligeså smukt af, som det startede. Det er fantastisk! Med Winterborn er der som vanligt ikke en svag sang, men du får her fabelagtige, sprøde og klangfulde finske riffs og brølende vokal.

Det er særdeles svært at skulle vælge et favoritnummer, men "Storm Centre" er absolut en topkandidat. Også "Lost Of All Winters" har det perfekte, følelseslade Amorphis-udtryk, alt i mens "Abyss", albummets mest beherskede nummer, buldrer derudaf med et melankolsk udtryk. Det er efterfølges af "Resistance", som er en fuldstændig modsætning til det beherskede, og dermed et af albummets mest kraftfulde numre. "Veri" er albummets enlige ægte "langsomme” nummer, og det lukker og slukker med en passende stemning og orkestral slutning. Produktionen er fremragende: Her er ingen instrumenter, der fuldstændig kører noget andet over. ”Shadow World” er en sand fornøjelse i alle 46 minutter!

Det ypperligste fra Finland

Der er ingen tvivl om, at Finland er vært for en del sværvægtere i metalgenren. Wolfheart er måske ikke SÅ kendt endnu på verdensplan, men med udgivelser som denne bør og SKAL der gives

større anerkendelse til dem, for det er absolut fortjent. ”Shadow World” er så sandelig en værdig efterfølger til ”Winterborn”. Skulle Toumas fortsætte i samme tempo som hidtil, så ville jeg ikke blive overrasket, hvis han allerede er i gang med materiale til et tredje album.

Toumas har endnu en gang bevist, at han virkelig er en mester i, hvordan man sætter en sublim skive sammen, og for det smides der ni store kranier efter ”Shadow World”.

Tracklist

  1. Aeon of Cold
  2. Zero Gravity
  3. Storm Centre
  4. Last of All Winters
  5. Nemesis
  6. Abyss
  7. Resistance
  8. Veri

Tilføj kommentar