Visions Of Atlantis - Ethera

Ethera

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Symfonisk metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Vandet symfonisk power metal inspireret af Atlantis

Visions Of Atlantis blev dannet i Østrig i år 2000, inspireret af Nightwish og myten om Atlantis. Det var også i 2000 deres første demo udkom, og to år senere, i 2002, udkom deres debutalbum. Efter en del udskiftninger i line-uppet og fire albums senere, er vi nu ved Ethera. Jeg kan sige med det samme, jeg er ikke imponeret.

Albummet ligger ud med "The Ark", som har en typisk vind-intro med noget elektronisk indover. Når sangen så går i gang er det det meget fine basspil man først ligger mærke til. Sangen er i midt-tempo, og verset synges af en mandestemme. Det er dog hurtigt deres kvindelige vokalist der tager over. I slutningen kommer der en forholdsvis lang, men ikke særlig interessant guitarsolo. På andet nummer, "Machinage", er tempoet sat op, men intensiteten følger dog ikke med. Det er meget klichéagtigt, og hvis man er klog på power metal kommer man let til at kede sig. Intensiteten er skam steget, men vi mangler stadig niveauet. Kan de få det med på næste sang? Svaret er næsten. Introen er stille, og guitaren er stadig meget simpel, sammen med trommerne. Keyboardet har dog taget sig gevaldigt sammen, og leverer en ganske fornuftig præsentation, sammen med den ganske fornuftige mandige vokal. De formår ikke rigtig at rette op på det gennem resten af albummet. Alt fra de stille numre som "The Cave Behind The Waterfall" til solide numre som "AEON 19th" minder rigtig meget om hinanden, både i opbygning og brug af instrumenter. Guitaren er generelt meget ensformet, mens trommerne følger trop, dog ikke helt. Albummet slutter bedre af end det startede. På "Clerics Emotion" får vi en ret vellavet intro, med klarver og violin og det hele. Selve sangen starte brat, med rimeligt standart instrumentspil, et ikke særlig velspillet, men stadig mere velspillet end ellers, vers, og en kvindelig vokal det skuffer mindre end tidligere. Den mandige vokal er igen at finde, og er igen ganske fortrindelig.

Jeg er ærlig talt ikke imponeret over Visions Of Atlantis. Ethera er utrolig ensformet, både i opbygning og instrumentspil, den kvindelige forsanger er ikke på niveau med resten af bandet, og albummet er generelt ikke interessant nok til at fange min opmærksomhed. De gør dog et par ting rigtigt: Den mandige forsanger synger rigtig godt, nogle få guitarsoloer fungerer fint, og på trods af at albummet er ensformet, så rammer de rigtigt musikmæssigt på en del punkter. Jeg vil ikke anbefale albummet til folk, der er nye indenfor symfonisk power metal, men de mere hærdede fans kunne godt tjekke dem ud. Gør det dog på Spotify først, da jeg ikke kan garantere at du ikke bliver slemt skuffet.

Trackliste

1.The Ark 2.Machinage 3.Avatara 4.Vicious Circle 5.Hypnotized 6.Tlaluc's Grace 7.Burden of Divinity 8.Cave Behind The Waterfall 9.AEON 19th 10.Bestiality vs Integrity 11.Clerics Emotion

Dette er et preview af albummet. Forvent ikke det store.

Tilføj kommentar