Unholy - Second Ring of Power [re-release]

Second Ring of Power [re-release]

· Udkom

Type:Album
Genrer:Doom metal, Death metal
Spilletid:53.39
Antal numre:9

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det kan godt være, at Paradise Lost, My Dying Bride og Anathema er de mest legendariske dødsdoom-bands fra 90erne, men de kunne snildt have fået følgeskab af en håndfuld andre bands, der var, omend ikke mere originale, så i det mindste lige så originale som 'The Peaceville Three'. Et af disse bands var finske Unholy, hvis klassiker The Second Ring of Power genudgives i år.

Unholys primære fokus på denne skive er på atmosfære, og ligesom My Dying Brides på deres første skiver, har Unholy en noget avant-garde tilgang til deres musik. Allerede i det første nummer, som er skivens titelnummer, gør finnerne det klart, at deres musik er for dem, der vil udfordres, og lytteren tages på en mørk rejse gennem et dommedagsplaget musikalsk galskab. Overlever man "The Second Ring of Power", belønnes man med "Languish for the Bliss", der er et lidt mere traditionelt doom metal-nummer, som efterfølges af den atmosfæriske "Lady Babylon" og "Neverending Day". Sidstnævnte bygger på gentagelse af nogle simple dronende guitarfigurer og et tungt simpelt trommebeat (sangen hedder "Neverending Day", så dette fokus på gentagelse er jo meget passende). "Dreamside" er også en lidt mere traditionel sag, der ikke er helt ulig My Dying Bride, hvilket også gælder "Procession of Black Doom", mens "Covetus Glance" starter ret atmosfærisk og tungt, før tempoet sættes op, og "Air" er en både episk og melankolsk affære med masser af elementer fra traditionel doom. "Serious Personality Disturbance and Deep Anxiety" er lidt mere eksperimentiel sag, der blander støjrock og lidt mere syret alternativ doom rock.

Musikken er tung og melankolsk, og så gøres der brug af atmosfæriske keyboards og lidt violin, hvilket giver en atmosfærisk stemning, der næsten er psykedelisk på en skræmmende måde. Vokalen består primært af dybe growls, som suppleres af dyster hvisken og en næsten messende kvindelig vokal nu og da. Produktionen er, som man kan forvente fra 90er-doom, ikke ligefrem lo-fi, men i den moderne lytters øre måske stadigvæk en smule ulden.

The Second Ring of Power er et fremragende dødsdoom-album, der bestemt kan konkurrere med det bedste fra 'The Peaceville Three', men som aldrig har fået den opmærksomhed, albummet fortjener. Dette kan der laves om på nu, hvor skiven genudgives, og, er du til dødsdoom, så slå til og anskaf dig 2012-udgaven af The Second Ring of Power.

Tracklist: 1. The Second Ring of Power 2. Languish for Bliss 3. Lady Babylon 4. Neverending Day 5. Dreamside 6. Procession of Black Doom 7. Covetous Glance 8. Air 9. Serious Personality Disturbance and Deep Anxiety

Hør selv titelnummeret fra The Second Ring of Power og begiv dig ud i vanviddets univers sammen med Unholy:

Metalvinyl

Tilføj kommentar