Thy Art Is Murder - Holy War

Holy War

· Udkom

Type:Album
Genre:Deathcore
Spilletid:38.38
Antal numre:10

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 2 stemmer.

Defenders of deathcore

Defenders of deathcore

Thy Art Is Murder forsvarer endnu engang deathcore-genren. Efter bandets 2. album, Hate, som vi her på Heavymetal.dk har været meget begejstrede over, blandt andet pga. deres forfriskende lyd og knusende tunge album, som viste et band, der mesterligt kombinerede hastighed, vildskab og dødsmetal med rigelige mængder breakdowns til også at forene hardcorefolket, har bandet det sidste ½ år promoveret Holy War ved siden af en ubarmhjertig tournétidsplan. Nu er albummet så endelig kommet på gaden, og ventetiden er ovre.

Lyden er presset til det yderste, og danner en perfekt platform for CJ McMahon

Endnu engang er det med producer Will Putney (After The Burial, Northlane, Fit For An Autopsy) bag mixerpulten, og Thy Art Is Murder har denne gang gjort brug af de samme ideer, der i sin tid gjorde sange som ”Reign Of Darkness” og ”Shadow Of Eternal Sin” så vellykkede.

Alt i mixet er presset til det yderste gennem pladens 39 minutter. Lyden står helt klar og føles til tider en smule mast, men på den gode måde. Der er dog visse sektioner i ”Absolute Genocide” og ”Naked And Cold”, der måske presser citronen en anelse for hårdt i forhold til, hvor tung en sang bør være, men det passer ligesom inden for rammerne af sangene, og tungheden føles generelt berettiget frem for påtaget.

Putney har gjort brug af nogen af deathcorens mest bombastiske guitarlyde, som derigennem fremstår som én af albummets mest bemærkelsesværdige styrker, men den største og mest mærkbare forbedring på Holy War er CJ McMahons vokale præstationer, hvor han viser sig som en af de bedste sangere inden for genren.

Alle 10 sange opbygger den perfekte platform for McMahon, hvor han med sit brølende growl sætter alle til vægs. Hans stemme er blevet mere forståelig end tidligere, hvilket gør det nemmere at tyde teksterne. Dette går dog ikke ud over den kant og kraft, hans stemme er båret af.

Der er også en overraskende gæstevokal i sangen ”Coffin Dragger”, hvor ingen ringere end Parkway Drive’s Winston McCall synger med, og uanset om man er enig med Holy War’s anti-religiøse budskaber og lejlighedsvise sataniske billedsprog, er pladens overbevisende levering ubestridelig.

Thy Art Is Murders fascination af bands som Behemoth og Decapitated er også tydeligere denne gang, og især på albummets åbningsnummer ”Absolute Genocide”, den uforglemmelige atmosfære i ”Light Bearer” samt den tekniske del af ”Deliver Us To Evil” er bandets præferencer tydelige. For de af os med mere interesse i core-delen i forhold til bandets musikalske stil, kan I roligt trække vejret helt ned i maven, for bandets kærlighed til blastbeats og breakdowns er bestemt ikke stilnet af, og der kan forekomme flere slag imod maveregionen i sangene ”Violent Reckoning”, ”Coffin Dragger” og ”Holy War”, der med sine breakdowns ganske enkelt banker luften ud af dig. Det er disse aspekter, der uden tvivl vil fremprovokere en ond reaktion live, hvilket også lige præcis er, hvad hver sang på Holy War føles skabt til.

Succesen er berettiget

Det kan synes som om Thy Art Is Murder er blevet blæst betydeligt op i løbet af de sidste par år, men Holy War er ifølge denne anmelder den perfekte udgivelse, der gang på gang viser, at bandets anerkendelse og succes er berettiget. Albummet er en opdateret version af bandets velkendte stil, og der bliver formentlig leveret 10 af de mest tunge sange pladeåret i 2015. Dette er det bedste indenfor deathcore genren i mange år, og pladen vil sandsynligvis hæve Thy Art Is Murder endnu højere op. Derfor smadrer jeg 10 kranier ned i bordet ved siden af pladen, for godt nok har bandet ikke ændret meget i forhold til albummet Hate, de har bare bygget videre på det fundament, den tidligere plade var lavet på, men det er efter min ringe vurdering det, der gør Holy War til bandets hidtil bedste album.

Tracklist

  1. Absolute Genocide
  2. Light Bearer
  3. Holy War
  4. Coffin Dragger
  5. Fur And Claw
  6. Deliver Us To Evil
  7. Emptiness
  8. Violent Reckoning
  9. Child Of Sorrow
  10. Naked And Cold