Threshold - Psychedelicatessen

Psychedelicatessen

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Spilletid:118.24
Antal numre:18

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Bandet Threshold er et engelsk band som opstod i slutningen af 80'erne. Det består af de seks mænd: Karl Groom, Richard West, Damian Wilson, Johanne James, Steve Anderson og Pete Morten, og de spiller progressiv metal med elementer fra heavy. Albummet Psychedelicatessen blev oprindelig udgivet i år 1994 og var Threshold's andet album. Men her i år 2012 fik de den idé at lave albummet i en "Definitive Edition", og denne version blev så udgivet den 7. September i år.

Albummet indledes med sangen "Sunseeker" som er et energifyldt nummer. Det er egentlig ikke et specielt hurtigt nummer, men guitaren gør, at det lyder stærkere. Hvis man er til mere stille metal, så bør man lytte til nummeret "Under The Sun". Nummeret starter ud med noget fløjte og klaver, og senere kommer der også noget sensitiv og høj vokal på. En anden stille sang er "Lost". Her er der ikke fløjte og klaverspil i men derimod lækker guitar og strings (muligvis) på keyboard i baggrunden. Men til dem der ikke er så meget for det mere 'Cheesy' metal, skal det nævnes, at nummerene ikke er meget længere end to-tre minutter, hvorefter de efterfølgende sange er noget hårdere i strukturen. Noget andet positivt er live sangene. Kvaliteten af numrene er faktisk overraskende god. Så det er ikke fordi man skipper dem, fordi man hellere vil lytte til studieversionerne.

Da jeg også har anmeldt Threshold's nyeste plade March Of Progress, vil jeg sige, at jeg helt klart foretrækker vokalistens stemme på denne CD. På denne CD er det nemlig Glynn Morgan der synger, hvorimod det er Damian Wilson på March Of Progress. Det virker som om, at Glynn Morgans stemme har mere styrke, samtidigt med at den passer rigtig godt til den her slags progressive heavy metal inspirerede genre. Desuden har jeg aldrig hørt en stemme der minder om denne, så unik er den også! Men for at komme til sagen er denne plade kort sagt god og inspirerende. Den indeholder mange forskellige elementer, som gør det en fornøjelse af lytte med.

Her kan du høre det smukke og stille nummer "Under The Sun" med sangeren Glynn Morgan.

Tracklist

 1. Sunseeker
 2. A Tension Of Souls
 3. Into The Light
 4. Will To Give
 5. Under The Sun
 6. Babylon Rising
 7. He Is I Am
 8. Innocent
 9. Devoted
 10. Lost
 11. Intervention
 12. First of Tongues
 13. Hail Way Home
 14. A Tension Of Souls (Live)
 15. Sanity's End (Live)
 16. Innocent (Live)
 17. Surface to Air (Live)
 18. Paradox (Live)