Therion - Lemuria / Sirius B

Lemuria / Sirius B

/ VME · Udkom

Type:Album
Genre:Melodisk Metal
Spilletid:99:26
Antal numre:21

Brugervurdering: 10/10 baseret på 2 stemmer.

Sjældent har en anmeldelse været mere svær end denne, da Therion har lavet et kæmpe stykke arbejde og udgivet en dobbelt CD, som til at starte med bliver udgivet samlet, og senere solgt enkeltvis. Og jeg sidder kun med en sammenfattet udgave af de to plader. Jeg må gå ud fra at den forkortede udgave danner et godt billede af den dobbelte lækkerbidsken.

Christoffer Johnson kan se tilbage på en 17 år lang karriere, hvor der både har været op-, og nedture. Og jeg havde absolut ikke regnet med at Therion ville vende så hårdt tilbage efter på de seneste plader at køre lidt rundt i den samme rille. Ikke fordi der er sket de store ændringer i musikken; de har vanen tro et kæmpe orkester (kun 170 mand medvirker på de to plader), de blander klassisk musik (Richard Wagner er helt klart Christoffer Johnson's hovedinfluens) med trad. Heavy Metal musik, samt flere forskellige metal sangere. Der er strygere, døds growls, orientalske melodier. bombast Metal. Jeg kunne blive ved - det hele er så flot gennemført at man tror det er løgn.

Da de to plader hænger sammen, både konceptmæssigt og musikalsk, har jeg lidt svært ved at gennemskue den store forskel. Måske den, at der på "Sirius B" er en del mere kvindesang på. Da jeg kun sidder med 13 ud af 21 sange kan jeg ikke lige sige om resten af sangene er lige så fede. Men de 13 sange er blandt det allerbedste Therion nogen sinde har udgivet, og er efter min mening helt op at nærme sig "Theli" og "Vovin", som er to gudeplader. Eftersom jeg kun har lyttet til 13 sange vil jeg ikke give karakter, selv om de sange er til top karakter. Jeg venter spændt på at høre de resterende, før jeg vil erklære Therion for at have fuldbragt et mesterværk som aldrig nogensinde ville overgås inden for denne genre.

Kommentarer (3)

Bjorn

Bjorn

Tidligere anmelder

Indlæg: 214

glæder mig til at høre den

glæder mig til at høre den theli og vovin er to gudeskiver imo

Purpur0075

Indlæg: 109

En af mine venner købte den

En af mine venner købte den også forleden og hørte den i dag. Nøøj, hvor fedt! Også selvom jeg når et punkt hvor det storslåede orkester-sopran-symfoni noget bliver for meget.
Men min mor kan også lide det, så det kan være hun giver mig penge til at købe den.

j0k

Indlæg: 1

Jeg VIDSTE du ville skrive!

Jeg VIDSTE du ville skrive! :O

Men granske (med r, ja..!) fed plade...

Tilføj kommentar