Sum 41 - 13 Voices

13 Voices

· Udkom

Type:Album
Genrer:Punk, Rock
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Indre dæmoner

Det canadiske 90’er-pop/punk-band vender tilbage med deres 6. studiealbum, et melodisk og personligt album. De har løsnet op for frontmandens indre dæmoner, og med 10 sange er der masser af plads. Med over 20 år på bagen vender Sum 41 tilbage med deres nye album, 13 Voices. Efter Deryck Whibleys nærdødsoplevelse blev han inspireret til det nye album og fik samlet bandet i hans eget hjem i Los Angeles. Whibley hentede inspiration fra Tim Burton og Quentin Tarantinos film, som blev brugt i skriveprocessen. Med albummet gives der slip på fortiden for at kunne komme videre. Sum 41 er tilbage med endnu et fantastisk album.

Take me away…

… Og det gør de på sin vis med et album fyldt af dystre sangtekster, melodiske melodier og kristne budskaber. Ikke at dette nødvendigvis er en dårlig ting, medmindre man forventer, at de er gået tilbage til deres rødder med albums som All Killer, No Filler og Does This Look Infected?, som havde en mere positiv lyd. De startede ud med den vrede punklyd, men 13 Voices giver et indblik i frontman Deryck Whibleys kamp mod alkoholen og skaber et mere komplekst album. Bandets reuniting med den originale guitarist, Dave Baksh, starter bandets 6. album, et ambitiøst og dybt personligt album.

”A Murder of Crows” og ”Breaking The Chain” er begge introduceret med keyboard og klassiske instrumenter, der lægger an til den tunge tekst, sangene indeholder. For Whibley går i dybden med sine synder og tilgivelser, en konsekvens af hans nærdødsoplevelse med alkoholen. De hårdere og mere energiske sange som ”Goddamn I’m Dead Again”, ”Fake My Own Death” og ”God Save Us All (Death to POP)” har fede soloer, fængende riffs og en vredere Deryck Whibley ved mikrofonen. 

De fængende, radioinspirerede sange på albummet er ”War” og ”Twisted By Design”, som viser den blødere og mere sårbare side af bandet, hvor de rolige vers og energifyldte omkvæd skaber en fantastisk kontrast mod hinanden. ”Twisted By Design” afslutter som et melodisk og energifuldt nummer, hvilket giver et godt bud på albummets lyd.

Energifuldt og personligt

Albummets energi viser, at for at kunne komme videre, må man give slip på fortiden. Med fokus på Deryck Whibleys sangtekster er dette album hans måde at vise, at han er rykket videre. Albummet går lige på og hårdt og giver helt sikkert en formidabel musikalsk oplevelse. Sum 41 scorer dog ikke 41 med albummet, men de får da 9 ud af 10. 

Tracklist

  1. A Murder of Crows
  2. Goddamn I'm Dead Again
  3. Fake My Own Death
  4. Breaking The Chain
  5. There Will Be Blood
  6. 13 Voices
  7. War
  8. God Save Us All (Death to POP)
  9. The Fall And The Rise
  10. Twisted By Design

Tilføj kommentar