Suidakra - Book Of Dowth

Book Of Dowth

· Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Melodisk Death Metal
Spilletid:40.15
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

I lighed med en del andre metalbands henter Suidakra inspiration i non-metalliske genrer. I Suidakras tilfælde betegner bandet sig selv som keltisk metal og i første omgang frygtede jeg, at vi havde at gøre med endnu et fjollet folkemetalband, men det viste sig gudskelov ikke at være tilfældet (en sang som "Stone Of The Seven Suns" ryger dog over i den førnævnte fjollede kategori). Godt nok anvender Suidakra den keltiske inspiration, men det sker som et supplement til den metalliske genre, og bibeholder dermed aggressiviteten i de fleste sange. I bund grund kan "Book Of Dowth" overordnet beskrives som en omgang bidsk svenskerdød, der er tilsat en smule keltiske elementer.

Den musikalske formåen fejler bestemt ikke noget hos Suidakra og bandet formår også at blande de keltiske elementer ind i sangene uden at det virker som en dårlig gimmick, men det virker som en naturlig del af sangen. Dermed får albummet også et specielt udtryk. Bedst virker det på "Biróg's Oath" og "Mag Mell" der indeholder mere afdæmpede elementer og som bæres frem af bl.a. kvindevokal og keltiske instrumenter. De øvrige sange på "Book Of Dowth" efterlader ikke det samme aftryk, selv om variationen er i højsædet og Suidakra til tider smider næsten blackmetalliske riffs ind i sangene.

"Book Of Dowth" er et alsidigt og gennemført album, der desværre mangler bedre hooklines i de mere hårdstlående numre for virkeligt at stige i (karakter-)graderne.