Stone Cadaver spiller koncert ved Boringhell Fest 2022 .
Stone Cadaver - Memento Mori, Motherfucker

Memento Mori, Motherfucker

Udkom

Type:Album
Genrer:Stoner metal, Doom/Stoner
Antal numre:8

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Midt i vesten

Århusianske Stone Cadaver har knap tre år efter debuten Reject Remove Replace begået albummet Memento Mori, Motherfucker, der sender hilsener til både 70’erne, 90’erne og bandets EP fra 2014.

Med nedstemt bas, tunge riffs og en lyttevenlig rockabilly-vokal følger Stone Cadaver drejebogen for amerikansk stonermetal, og det er til tider som at befinde sig i soundtracket til en moderne westernfilm. Om dét så er godt eller skidt, må bero på smag og behag – ikke desto mindre er det i det store og hele hørt før, og Stone Cadaver bringer med Memento Mori, Motherfucker således ikke meget nyt til torvs.

Stramt, men kedeligt

Med det i tankerne er det egentlig ikke overraskende, at Stone Cadaver udspringer af et coverband, Chosen Legacy, som i sin tid spillede blandt andet Slayer, Pantera, Iron Maiden og Cannibal Corpse. Bandet gik i opløsning i 2014, og Anders Bech Nielsen, Jesper Hauptmann og Andreas Cadaver dannede Stone Cadaver ud fra ønsket om at lave 70’er-inspireret stonermetal med referencer til eksempelvis Black Sabbath.

Trioen udgav samme år en selvbetitlet EP, der skulle blive forløber for debutalbummet Reject Remove Replace små tre år senere. Debutalbummet, som i øvrigt blev optaget live i studiet, var mere stonerrock end ditto metal, og Stone Cadaver har med sin seneste udgivelse måske nok lidt utraditionelt bygget videre på EP’en snarere end på debuten.

Memento Mori, Motherfucker lægger efter en intro godt ud med den fængende "Realm of Darkness", der på én og samme tid er tonstung og groovy som bare pokker. Herefter kører det kun godt en halv time lange album på med op- og nedture, der tilsammen måske nok giver et stramt, men også et lidt kedeligt indtryk. 

Ikke dårligt, men…

Hvad debutalbummet måtte have savnet i tyngde, synes efterfølgeren at savne i fandenivoldskhed. Lytteren kommer aldrig rigtigt til for alvor at mærke bandet i den ellers fine produktion med Tue Madsen (Meshuggah, Sick Of It All, The Haunted m.fl.) ved roret.

Her er masser af referencer i tid og sted, og man må alt andet lige lette på hatten og anerkende Stone Cadaver for så målrettet at forfølge og siden mestre netop denne genre. For så vidt angår Memento Mori, Motherfucker, er det bestemt ikke dårligt – det er bare heller ikke rigtigt godt.

Men, ja… memento mori – husk, at du skal dø – det går nok alt sammen!

Tracklist

  1. The Reckoning
  2. Realm Of Darkness
  3. Doom Christ
  4. Whip The Sinners
  5. Paean
  6. Diseased Deceased
  7. Fare Thee Well
  8. Murder Mountain

Tilføj kommentar